KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Kasım 2025 Cuma
°C

Gazze'de engelleri kaldır

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH)'nin Gazze'deki mazlumların yarasını sarmak için başlattığı tekerlekli sandalye kampanyası devam ediyor.

Gazze`de engelleri kaldır
14 OCAK 2019 PAZARTESİ 21:59
0
1814
0
AA aa

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, Filistin'deki drama duyarsız kalınmaması gerektiğin kaydetti

Ambargo ve abluka altındaki Gazze'nin uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda olduğunu anımsatan Gili, 4 binden fazla acil ameliyat bekleyen hastanın olduğunu belirterek, “Serbest dolaşım hakkından mahrum bırakılmış yaklaşık 2 milyon Filistinli, etrafı yüksek duvarlarla çevrili şehirde hayat mücadelesi veriyor. İşgalci İsrail'in çeşitli zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılarla şartların daha da zorlaştığı şehirde hastane, gıda, ilaç, barınma, eğitim, elektrik gibi ihtiyaçlar güçlükle karşılanıyor. İHH'nın Gazze çalışmaları, 2009 yılında kurulan Gazze Ofisi vasıtasıyla yürütülüyor. Gazze halkının sıkıntılarının giderilmesi adına çeşitli projeler üreten Gazze Ofisi, acil ve sağlık yardımları yanı sıra ofise ait 3 eğitim merkezi ile 2 bini aşkın Filistinlinin düzenli olarak eğitim almasına, meslek öğrenmesine olanak sağlıyor. İsrail ablukası sebebiyle Gazze'de hayatın çeşitli alanlarında tam bir çöküş yaşanıyor. Nüfus yoğunluğu açısından neredeyse dünyanın en kalabalık bölgesi olan Gazze'nin 1948'de 60 bin olan nüfusu 2003'te 500 bine, bugün ise yaklaşık 2 milyona ulaştı. İsrail işgali sebebiyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalarak Gazze'ye sığınan Filistinlilerin oluşturduğu bu nüfus yoğunluğu, Gazze'deki insani krizi derinleştiren en büyük neden. Gazze'ye elektrik verilemiyor, hastaneler düzgün çalışamıyor. Sanayi işlemiyor. Şu anda 4 binden fazla acil ameliyat bekleyen hasta var. İlaç yok, tıbbı malzeme yok, gıda yok. 12 yıldır insanlar işgalci İsrail devleti baskısı ve saldırıları altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Gazze adeta açık bir cezaevi. İnsanlar sessizce katledilmeye devam ediyor. Dünya sessiz… İsrail saldırıları sonucu insanlar, ya hayatlarını kaybediyor ya da sakat kalıyorlar” diye konuştu.

Gazze'de Engelleri Kaldır' kampanyası hakkında bilgiler veren Gili, hayırseverlere şu çağrıda bulundu: “İsrail saldırıları sonucu engelli olan kardeşlerimizin büyük bir kısmı maddi yetersizliklerden dolayı engelli sandalyesine sahip olamadığı için evlerinden dışarı çıkamıyor. İsrail saldırıları sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkum kalan insanlar ve Gazze'deki tüm mağdurlar için engelleri birlikte kaldıralım. Sizde bir tekerlekli sandalye bağışlayarak Gazze'deki kardeşlerimizin hayata tutunmasını sağlayabilirsiniz. Gazze'de saldırlar sonucu sakat kalan ve diğer tüm engelli kardeşlerimiz için gerçekleştirilen tekerlekli sandalye dağıtım kampanyamıza destek olabilirsiniz. 1500 TL karşılığında bir ihtiyaç sahibinin tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Ayrıca 3072'ye “SANDALYE” yazıp kısa mesaj gönderen vatandaşlarımız 5 TL bağışta bulunabilirler. Filistin'li kardeşlerimize yardım yapmak için hayırseverlere çağrımız, gelin bu kardeşlerimize yardımcı olalım, onları bu zor ve zahmetli gününde yalnız bırakmayarak desteklerimizi sunalım.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl`deki dağılımı belli oldu
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
06.11.2025
17:02
ÜNİPERSEN`dan zam talebi!
ÜNİPERSEN'dan zam talebi! 'Sefalet Zammı İstemiyoruz'
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
06.11.2025
16:47
Bingöl Umut Kervanı`ndan 141 aileye destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 141 aileye destek
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Ekim ayında; 141 aileye 291 bin 863 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Yardım derneği, 26 Kasım 2025 tarihinde Afrika'nın Benin bölgesinde yardım faaliyetinde bulunacak.
06.11.2025
16:12
FKA`dan 2026`ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80`i projelere ayrıldı
FKA'dan 2026'ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80'i projelere ayrıldı
Fırat Kalkınma Ajansı kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tunceli'de gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2026 yılı bütçesinin yüzde 80'inin proje ve faaliyet desteklerine ayrıldığını belirterek, bölgenin sürdürülebilir kalkınması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın