KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Gazze'deki çocuklara yardım

İsrail'in Gazze saldırısında vurulan 5 yaşındaki kız çocuğunun elindeki çikolatayı bırakmaması insanlığı derinden yaralamıştı. Kaleönü Mahallesi sakinleri, Kadir Gecesi’nde Camide dağıtılmak üzere alınan çikolataları almayarak, çikolata yerine para topladılar. Toplanan 2 bin TL Filistinli çocuklara gönderildi.

Gazze`deki çocuklara yardım
25 TEMMUZ 2014 CUMA 01:10
0
1506
0
AA aa

Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail'in katliamı en çok da çocukları vuruyor. İsrail'in son Gazze saldırısında vurulan 5 yaşındaki kız çocuğu, elindeki çikolatasını bırakmamış ve bu durum İsrail vahşetinin en çarpıcı görüntülerinden biri olarak tarihe geçmişti. Küçük kızın tedavi gördüğü hastanede, elinden çikolatasını düşürmemesi, tedavi eden doktorları ve İslam dünyasını derinden etkilemişti.

Bingöl merkez Kaleönü Mahallesi sakinleri ise; Kadir Gecesi'nde Cami'ye vatandaşlar tarafından getirilen çikolataları getirmeyerek, çikolata yerine para yardımı kampanyası yaptılar. Mahalleli ‘Çikolata alacağıma parayı Gazze'de çocuklara göndereyim' düşüncesiyle 2 bin TL toplayarak Filistin'deki çocuklara gönderdi.

Konu hakkında bilgiler veren Kaleönü Mahalle Sakinleri, Filistin'de yaşanan vahşette vurulan ve ağır yaralı olan 5 yaşındaki kız çocuğunun elinde çikolatasını bırakmamasının kararda önemli argüman olduğunu ifade ederek: “Bizler bu sebepten dolayı Mahalleli olarak her yıl Kadir Gecesi'nde Cami'ye getirilen çikolata yerine cemaatimizden Filistinli çocuklara gönderilmek üzere para topladık. Topladığımız 2 bin TL'yi İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığı ile Gazze'deki çocuklara çikolata almaları için gönderiyoruz” dediler.

Yapılan yardımın anlamlı olduğuna işaret eden İHH Bingöl İl Temsilcisi Muhittin Gili: “Bu örnek davranışlarından dolayı Kaleönü Mahallesi sakinlerine öncülük edenlere ve mahalle sakinlerine çok çok teşekkür ediyoruz” diyerek Gazze'ye göndermek üzere yapılan bağışları bankaya yatırdı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın