KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Şubat 2026 Perşembe
°C

Gbs istasyonu kuruluyor

Meteoroloji İl Müdürlüğü, 2008 yılında Otomatik Elektronik (AWOS) ve GBS sistemini kurarak daha sağlıklı veriler elde etmeyi hedefliyor.

Gbs istasyonu kuruluyor
11 NİSAN 2008 CUMA 10:42
0
1288
0
AA aa
Yeni sistemlerle ilgili olarak bilgi veren Meteoroloji İl Müdürü Nizamettin Hişan, il genelinde hava tahmin raporları ile ilgili elde edilen verilerin ve meteorolojik parametrelerin Dünya Meteoroloji Teşkilatı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz Merkezi'ne her saat başı gönderdiklerini anlattı.
2008 yılında Bingöl'de Awos sisteminin kurulması için gerekli girişimlerin yapıldığını ihale işlemlerinin tamamlandığını aktaran Hişan, bu sistemle birlikte tüm işlemlerin otomatik olarak yapılacağını ve sağlıklı veriler elde edileceğini vurguladı.
Ayrıca Türkiye Ulusal Sabit GBS istasyon ağları kapsamında cihaz kurulacağını ifade eden Hişan, GBS istasyon ağı projesi sayesinde sağlanacak faydaları şöyle sıraladı.
“Proje Harita Komutanı ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü olmak üzere harita ve harita üreten kurumlar, her türlü Nawigasyon araç izleme ve ulaşım konum belirlenmesini sağlamak, Deprem kuşağı üzerinde yer alan ülkemizde plaka hareketlerinin son derece duyarlı ve sürekli olarak izlenmesini sağlayacak, Ülke genelinde yer alan bölgelerin atmosferi (İYONOSFER ve TROFOSFE) ile ilgili daha sağlıklı tahminlerin yapılmasında büyük fayda sağlayacaktır”
 

 

 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.02.2026
17:01
Suça Sürüklenen Çocuklara
Suça Sürüklenen Çocuklara 'Diversiyon' Modeli!
Adalet Bakanlığı, suça sürüklenen çocukların cezaevine girmeden topluma kazandırılmasını hedefleyen 'Diversiyon' modeli üzerinde çalışıyor. 16 ülkede uygulanan sistem, yargılama yerine eğitim ve denetimi esas alıyor. Ancak modelin Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu.
12.02.2026
16:45
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Büyük Başarı
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
12.02.2026
16:09
Genç`te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Genç'te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
12.02.2026
15:53
Bekiroğlu`ndan Gençlere: Kendinizi Arayın
Bekiroğlu'ndan Gençlere: Kendinizi Arayın
Bingöl Üniversitesi'nde 'Hayatın Hızında Kendini Bulmak' konferansında öğrencilerle bir araya gelen düşünce ve edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Halit Bekiroğlu, hız ve tüketim çağında bireyin kendini arama yolculuğunu anlattı.
12.02.2026
15:27
Fırat Kalkınma Ajansı personel alacak
Fırat Kalkınma Ajansı personel alacak
TRB1 Bölgesi'ni kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu illerde görevlendirilmek üzere 4 uzman personel ve 1 programcı alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 6–18 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
11.02.2026
18:38
Bingöl DHA`da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Bingöl DHA'da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Gazetecilikte 20 yıllık mesleki bilgi birikimi ve saha tecrübesiyle tanınan Ahmet Sayılır, Demirören Haber Ajansı (DHA) Bingöl Temsilcisi olarak görevine başladı. Aziz Önal ve Ahmet Sayılır, bu görevi birlikte yürütecekler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın