KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ağustos 2025 Pazar
°C

Geç anne olmak isteyenlere olanak

İngiltere'de iki kısırlık tedavi kliniğinin hazırlıklarını başlattığı yeni yöntem geç anne olmayı kolaylaştırıyor.

Geç anne olmak isteyenlere olanak
24 EYLÜL 2007 PAZARTESİ 12:46
0
858
0
AA aa
İki kliniğin uygulamaya hazırlandığı yöntemde, anne olmayı ertelemek isteyen kadının yumurtalıklarından alınan doku örnekleri, bir tür doku bankasında dondurularak saklanacak. Kadının anne olmaya karar verdiği yıllardaysa bu dokulardan laboratuvar ortamında yumurta elde edilmesi mümkün olacak.

Uzmanlar, bu yöntemde kullanılacak yumurtalık dokusunun birkaç milimetrelik bir parça olacağını, ancak bu parçada bile binlerce olgunlaşmamış yumurta bulunduğunu belirtiyor.

Kadınların daha sonra anne olmasını sağlayacak bu küçük doku, laparoskopi yöntemiyle yapılacak bir ameliyatla alınacak.

İngiliz basını, uygulamanın geç yaşlarda anne olmak isteyen, kariyeri ön plana alan ya da doğru erkekle karşılaşamayan kadınlar için acele etme gereğini ortadan kaldırdığını duyurdu.

Uygulamanın hazırlıklarının sürdürüldüğünü açıklayan İngiliz kısırlık tedavisi merkezleri, yöntemin 5 yıl içinde kullanılmaya başlanacağını bildirdi.

Çeşitli meslek dernekleri, bunun “heyecan verici bir gelişme” olduğu görüşünü bildirirken, yöntemin kısırlık tedavisindeki riskleri de ortadan kaldıracağını belirtti. Bunların başında da kısırlık tedavisi gören kadınların her gün kendi kendilerine yapmak zorunda kaldıkları hormon iğnelerinin geldiğine dikkat çekildi. Oluşan yumurtaların ameliyatla alınmasının risklerinin de geride bırakılmış olacağına dikkati çeken uzmanlar, bazı çevrelerin kısırlık tedavisinde kullanılan ilaçların ileri yaşlarda kanser riskini arttırdığına dair inançlarına da işaret etti.

İngiltere'de her 7 çiftten birinin hamilelik konusunda sıkıntı yaşadığı ve her yıl 30 bin çiftin kısırlık tedavisi gördüğü belirtiliyor. İngiltere'de kısırlık tedavisi sonucu doğan bebek sayısının da yılda 10 bin civarında olduğu kaydediliyor.


Ntvmsnbc

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın