KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ocak 2026 Pazar
°C

Geç müdahalenin gerekçesi nedir?

HDP’li Baluken: “Bingöl ilimiz Genç ilçesinde 13.07.2014 tarihinde çıkan yangına yirmi dört saat geçmesine rağmen müdahale edilmemesinin gerekçesi nedir? Bingöl Akdağ mevkiinde sürekli yangın çıkması ile ilgili bir araştırmanız olmuş mudur?”

Geç müdahalenin gerekçesi nedir?
16 TEMMUZ 2014 ÇARŞAMBA 22:57
0
1713
0
AA aa

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl'ün Genç ilçesi Suveran kırsalında başlayan orman yangınına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verdi.

Sorularının Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılmasını isteyen Baluken, Türkiye'de her yıl çok sayıda orman yangınının yaşandığını söyledi. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere Akdeniz, Karadeniz ve tüm bölgelerde görülen orman yangınları hususunda yeterli önleyici mekanizmaların işletilmediğini belirten Baluken: “En son ise Bingöl ilimizin Genç ilçesinde büyük bir orman yangını çıkmış olmasına rağmen yirmi dört saat gibi uzun bir süre yangına müdahale edilmemiştir” dedi.

BALUKEN, ŞU SORULARIN CEVAPLANDIRILMASINI İSTEDİ

  • Türkiye'de orman yangınlarına müdahale etmek üzere kaç adet yangın söndürme helikopteri ve kaç adet yangın söndürme uçağı bulunmaktadır?
  • Yangın söndürme helikopterleri ve yangın söndürme uçakları nerelerde konuşlandırılmaktadır?
  • Türkiye'de bir orman yangınına ortalama kaç saatte müdahale edilmektedir? Söz konusu yangınlar kaç saatte söndürülmektedir?
  • Son on yılda Türkiye'de kaç tane orman yangını yaşanmıştır? Bu orman yangınları hangi illerin sınırlarında gerçekleştirilmiştir?
  • Türkiye'de kamu görevlilerinin sebep olduğu yangın sayısı kaçtır? Bu kamu görevlileri hakkında herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır?
  • Orman yangınlarını önlemekle yükümlü olduğu halde gerek önleme gerekse de geç müdahaleye sebep olduğu için haklarında soruşturma açılan kamu görevlisi sayısı kaçtır? Bu soruşturmalardan neticelenen var mıdır?
  • Orman yangınlarının yaşanmaması için Bakanlığınızca önleyici önlemler alınmakta mıdır? Alınmaktaysa, bu önlemler nelerdir?
  • En son Bingöl ilimiz Genç ilçesinde 13.07.2014 tarihinde çıkan yangına yirmi dört saat geçmesine rağmen müdahale edilmemesinin gerekçesi nedir? Bingöl Akdağ mevkiinde sürekli yangın çıkması ile ilgili bir araştırmanız olmuş mudur?
  • Akdağ mevkiinde çıkan yangınla ilgili Bingöl Orman İl Müdürü ile yaptığımız görüşmede, bölgede yangın söndürme helikopteri ve uçağı olmaması sebebiyle geç kalındığı bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Bu bilgiler doğru mudur? Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde kaç adet yangın söndürme helikopteri ve uçağı vardır? Yangın söndürme uçakları ve helikopterlerinin dağılımında bu bölgelere düşen payın gerekçesi nedir? 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın