KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Geleceğin basın çalışanları okullarda faaliyet göstermeye başladı!

Geleceğin basın çalışanları okullarda faaliyet göstermeye başladı!
28 MAYIS 2007 PAZARTESİ 10:01
0
1069
0
AA aa
Yerel basının her geçen gün büyüdüğü Bingöl'de ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki ‘Okul Gazetesi veya Okul Dergisi' türünden çalışmalar da artmaya başladı. Bu çalışmaların son örneği ise Milli Eğitim Vakfı (MEV) Öğretmen Serkan Akyaz İlköğretim Okulu'nda orta çıktı. Öğrenciler tarafından hazırlanan okul dergisinin ikinci sayısı okuyucularına sunuldu.
‘Işığa Açılan Kapı' adlı okul dergisinin ikinci sayısını çıkaran öğrenciler, çalışmalarını kamuoyuna tanıtmak için Kent Haber'e konuştu.
Yılların verdiği bir tecrübe edasıyla soruları yanıtlayan ‘Işığa Açılan Kapı' editörü 7/D sınıfı öğrencilerinden Gülistan Karakoç, yapılan söyleşide amaç ve hedefleri hakkında da bir takım bilgiler aktardı.
İlk sayılarının 2006–2007 eğitim-öğretim yılı birinci döneminin ilk ayında çıktığını aktaran Karakoç, yoğun süren çalışmalar sonucu açtıkları ilk kapı ile edebiyat adına iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade etti.
Tamamen öğrencilerin görüş, fikir ve eserlerinin yer aldığı derginin herkesçe beğenilmesi üzerine bu çalışmayı devam ettirme kararı aldıklarını ve ikinci sayısı geçtiğimiz hafta çıkardıklarını belirten Karakoç, bu sayının kendileri için ikinci durak olduğunu söyledi.
‘Bu dergiyi çıkarmanızdaki amaç neydi?' sorusunu yanıtlayan Karakoç; “Bingöl'de olmayan edebiyatı, insanlara tekrardan hatırlatmak, Türkiye'nin sahip olduğu değerleri yeniden insanların bilincine sunmaktı. Açıkçası, her şey beklediğimiz gibi gerçekleşmedi. Delice bir ırmaktan akan bir damla suyun avucunuzda kalması gibi bir şey bu…” dedi.
‘Bu işe kimlerle başladınız?'
Karakoç: “Açıkçası profesyonellerle çalışmadık. Tabi bu, şuan profesyonel olmayacağımızın bir göstergesi değildir. Oku dergisi olduğumuz için kadromuz da öğrencilerden oluşuyor. Fakat çalışanların tümü edebiyat alanında yetenekli. Bu fikir, ilk olarak öğretmenlerimiz tarafından söylendi. Edebiyat, hiçbir zaman reddedilemeyeceği için, daha doğrusu reddedilemez güzellikte olduğu için bunu kabul ettik”
‘Arkadaşlarınızdan ne tür yardımlar aldınız?'
Karakoç; “Arkadaşlar arasında çok güzel bir dayanışma içerisindeydik. Çünkü dayanışmanın, çalışmamızın verimli olmasını sağlayacak olan en önemli etkenlerden biri olacağının farkındaydık. Bu nedenle dayanışmamız, en büyük yardımlaşma ve destekleşmemiz oldu”
‘Dergide konu olarak ne tür eserlere yer verdiniz?'
Karakoç: “Dergide, bu dönemki dosya konumuz, Kültür Sanat büyük Ödülü'nü alan Sezdi Karakoç'tu. Bunun dışında herkesin bağımsız olarak seçtiği konular hakkında makale ve şiirler yer almaktadır”
‘Öğretmen ve okul idarecilerinin ne gibi katkıları oldu?'
Karakoç: “Yol göstermekten başka hiçbir destek görmedik. Onlar yol göstericimiz oldu. Zaten hayat da edebiyatın kendisidir. Ona elinizi verdikten sonra bitmez bir yolda hiç yorulmadan yürür ve başarılı olursunuz”
‘Bu Çalışmayı ne zamana kadar sürdürmeyi planlıyorsunuz?'
Karakoç: “Nasip kısmet… Her edebiyat dergisinde olduğu gibi..”
‘Projenizi geliştirip tüm okulları kapsayacak bir dergi çıkarmak gibi bir düşünceniz var mı?'
Karakoç: “Şimdilik böyle bir düşüncemiz yok. Tabi geleceği bilemeyiz…”
‘Son olarak neler söylemek istersiniz?'
Karakoç: “Son olarak, dergimizde yer alam makale ve şiirlerin tamamı küçük bedenlerdeki büyük beyinlerden çıktığını düşünüyorum. Öyle ki, dergiyi okuyan herkes bu eserlerin ilköğretim seviyesinin üstünde olduğunu açık bir dille ifade etmektedir. Bu da bizlere güç ve yeni çalışmayı başlatma azmi vermektedir. Bizlere kapıyı kapatanların, anahtarın bizde olduğunu bilmelerini istiyoruz”
Karakoç, geleceğin basın çalışanlarının, şimdiden yetişmeye başladığını da sözlerine ekledi.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
26.04.2026
20:22
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 'büyük depremi tetikleyebilir' derken, Prof. Dr. Osman Bektaş daha temkinli konuştu.
26.04.2026
20:15
Bingöl`de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Bingöl'de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Sabah saatlerinde Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Valilik, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
26.04.2026
20:12
Genç Muratspor`dan 5 Gollü Galibiyet
Genç Muratspor'dan 5 Gollü Galibiyet
Ligde kalma mücadelesi veren Genç Muratspor, deplasmanda Bulanık Kopspor'u 5-2 mağlup ederek kaderini son haftaya taşıdı. Kritik Doğubeyazıt maçı öncesi kentte birlik çağrısı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın