KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Genç belediyesi, depremzedelere sahip çıktı

Genç Belediyesi, Van'da yaşanan deprem sonrası Genç'e gelen aileye barınması için ev tahsis etti. Belediye, ailenin tüm ev ve mutfak eşyasını ihtiyacını da karşıladı.

Genç belediyesi, depremzedelere sahip çıktı
11 ARALIK 2011 PAZAR 21:28
0
1965
0
AA aa

Van'da meydana gelen depremin ardından ilk olarak Bingöl'e, buradan da Genç'e gelen depremzede aileye kucak açan Genç Belediyesi, kiraladığı bir eve yerleştirdiği ailenin tüm ev ve mutfak eşyasını karşıladı. 5 kişilik Acar Ailesi, yapılan yardımlardan ötürü Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'e teşekkür etti.

Hakkâri'de vatani görevini yaparken aldığı deprem haberi ile birlikte Van'a gittiğini belirten Abdulsıtar Acar isimli depremzede, yatalak annesi, eşi, 7 aylık kızını ve 13 yaşındaki kardeşini alarak daha önce dayısının kaldığı Bingöl'e, buradan da Genç'e geldiğini belirtti. Genç'te ilk olarak bir evin zemin katında 9 kişi ile birlikte kaldıklarını belirten Acar, son olarak Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'ten yardım için talepte bulunduğunu belirtti. Sorunlarını aktardığı Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'in kendilerini sıcak bir şekilde karşıladığını belirten Acar, yapılan yardımdan ötürü teşekkür ettiğini belirtti.

"ARTIK GÖZÜM ARKADA KALMAYACAK"

Acar, “Van'da meydana gelen deprem haberini vatani görevimi ifa ettiğim Hakkâri'de aldım. Bana verilen izin ile birlikte Van'a ailemin yanına gittim. Çok şükür ailemde hayatını kaybeden yoktu ama evimiz kullanılmaz haldeydi. İlk birkaç hafta burada çadırda kaldık. Dayım depremden sonra Bingöl'e gelmiş ve ailesi ile birlikte buraya yerleşmişti. Telefon ile görüştüğüm dayım buraya gelebileceğimizi söyledi. Bende yatalak annemi, eşimi, 7 aylık kızımı ve 13 yaşındaki kardeşimi alarak buraya gelip dayımların kaldığı eve yerleştim. 9 kişi kaldığımız ev bizlere yetmiyordu ve yakın zamanda tekrar askere gitmem gerektiği için hem dayımların hem de ailemin daha rahat edebilmesi için Genç Belediye Başkanı'ndan yardım istemek durumunda kaldım. Sağ olsun durumu aktardığımda bana çok sıcak yaklaştı ve ailemin kalabileceği bir ev kiralayıp burayı da dayayıp döşedi. Artık gözüm arkada kalmayacak şekilde vatani görevimi sürdürmek için birliğime geri döneceğim. Devletin imkânlarını kullanarak bizlere bu yardımı Yapan Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'e teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” dedi

"BU ACIYI PAYLAŞARAK AZALTACAĞIZ "

Van'da yaşanan deprem sonrasında Devlet ve millet olarak depremzedelerin tamamına kucak açıldığını belirten Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç kendilerine müracaat eden depremzede aileyi de rahat ettirmek için ellerinden gelen her türlü imkanı kullanacaklarını belirtti. Bakan Ariç:” Van'da çaresiz bir şekilde evini barkını bırakarak yollara düşen bu ailemiz, bir tavaffuk sonucu bizlere müracaat etti. Müracaat eden aile fertlerinden bir kardeşimiz asker olduğunu, ailesi ile birlikte Genç'e sığındığını belirtti ve yardım talebinde bulundu. Bizlerde mevzuatımız çerçevesinde duruma kayıtsız kalmayarak devletimizin sıcak himayesine aldık. İnşallah, yaz ayına kadar depremzede ailemize sıcak ve rahat bir aile ortamının da yaşamlarını iademe ettirmeleri için ne gerekiyorsa eksiksiz bir şekilde karşılayacağız. Kültür ve sosyal İşler Müdürümüze gereken talimatı verdim. Ailemize ilk etapta bir ev kiraladık. Ev için araç gereç ne varsa alınıp buraya yerleştirilecek ve yine ısınma-aydınlanma gibi bir diğer ihtiyaçlarda aynı şekilde tarafımızca karşılanacak. Aile reisi olan depremzede kardeşimiz aynı zamanda vatani görevini ifa ediyor. Bu kardeşimize de vatani görevini ifa ederken yine aynı şekilde destek olacağız. Devletimizin ve milletimizin yapması gereken bir davranış olarak değerlendiriyoruz. Depremzede ailelerimize tekrardan geçmiş olsun diyor, Allah devletimize ve milletimize daha büyük acılar yaşatmasın diyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın