KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Genç belediyesi'ne bir soruşturma daha!

Yol kaplama yapım ve düzenleme işini, doğal afetler olaylarını içeren Kamu İhale Kurumu’nun 21.maddesine dayandırarak ihale çıkmasından dolayı hakkında soruşturma başlatılan Genç Belediyesi, bu kez de işçileri sigortasız çalıştırdığı gerekçesiyle soruşturma yedi.

Genç belediyesi`ne bir soruşturma daha!
09 ARALIK 2014 SALI 05:29
0
4893
0
AA aa

Genç Belediyesi, şoför ve operatör hizmet alımı ihalesini, yaklaşık 2 ay boyunca yapmadığı ve bu işçileri sigortasız çalıştırdığı daha sonra bu işçilerin temizlik hizmeti alımı ihalesinden girişlerini yaptığı iddia edilerek şikâyette bulunuldu.

Yapılan şikâyette Genç Belediyesi'nin yaklaşık 2 ay boyunca sigortasız eleman çalıştırdığı ve bunun üzerine müfettiş geldiği, yapılan incelemede müfettişler çalışan şahıslara ‘Belediyede çalışıyor musunuz?' sorusunu yönelttiği ve bu şahısların ‘hayır' cevabı verdiği belirtilirken, bu şahsıların çalıştığı tarihler ve saatler kamera kaydı ve fotoğraf çekimleri ile belgelendirilerek Genç Cumhuriyet Başsavcılığına bildirildiği öğrenildi.

Genç Belediyesi sigortasız işçi çalıştırmanın suç teşkil ettiğini ve konunun adli mercilere taşındığını fark edince yaklaşık 12 işçinin girişini temizlik firmasından yapıp çalıştırmaya başladı. Genç Belediyesi bu işçiler temizlik firması adı altında şoför ve operatör olarak çalıştırılmaya başlayınca şikâyet dosyalarına bir yenisi daha eklendiği öğrenildi. Bu iddiaların da kamere kayıtları ve fotoğraf çekimleri ile belgelenerek, şikâyet dosyalarına eklendiği belirtildi.

İKİ AY BOYUNCA İHALE YAPILMADI

Yapılması gereken ihalenin 2 ay boyunca yapılmadığı iddia edilerek, Genç Belediyesi'nin bu ihaleyi bilerek yapmadığı ve yine bu ihaleyi de yaptığı diğer ihaleler gibi pazarlık usulüne göre yaptığı belirtildi.

Belediyenin onayladığı ihaleyi sonradan iptal etmesinin suç teşkil ettiği şeklinde belirtildiği şikayet ve soruşturma dosyasında; şoför ve operatör alımı ihalesi ihale komisyonu tarafından onaylandı fakat bazı teknik sorunlardan dolayı bunun suç olduğu kanaatine varıldıktan sonra ihale yine komisyon tarafından iptal edildiği, belediyenin bu konuda da suç işlediği iddialarına yer verildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
08.05.2025
16:35
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uygulamada 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.
07.05.2025
19:09
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 2`si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 2'si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
07.05.2025
19:00
‘Farklı Perspektiflerde Bingöl`ün Deprem Gerçeği` konferansı
'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konferansı
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konulu konferansta, alanında uzman isimler önemli sunumlar yapacaklar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın