KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2024 Salı
°C

Genç-der 2011 yılı faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı

Genç ilçesinde kurulduğu günden bu yana birçok hayırlı faaliyete imza atan Genç-Der 2011 yılındaki faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.

Genç-der 2011 yılı faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı
13 ŞUBAT 2012 PAZARTESİ 20:28
0
2199
0
AA aa

Genç ilçesinde faaliyette bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarından Genç Der 2011 yılındaki faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.

Genç Der'in Kuruluş Amacı 

Genç-Der'in faaliyetleri ile ilgili açıklamada bulunan dernek başkan yardımcısı Yüksel Ortak, "Derneğimiz 2009 yılında, toplumun tarihi, kültürel, maddi manevi değerleri ile bilgi ve sosyal alanda katkıda bulunmak, her alanda eğitim ve araştırmaya destek vermek, bilim ve kültür önderliğinde halkımıza katkıda bulunmak, eğitim, kültür, bilim, sanat, edebiyat, sosyal sağlık, yardımlaşma ve dayanışma alanlarında faaliyet yürütmek amacı ile kurulmuştur." dedi.

"Faaliyetlerimizde Şeffaflığı Ön Planda Tutuyoruz" 

Derneklerinin tüm faaliyetlerinde şeffaflığı ön planda tuttuğunu ifade eden Ortak, ifadelerini şöyle sürdürdü: "Derneğimizin yıllık faaliyetlerini şimdiye kadar olduğu gibi bu yılda halkımıza açıklamayı kendimize bir borç olarak gördük. Hayırlı işlerin gizli olması daha evladır fakat günümüz şartlarında toplum yararına çalışan ve bu doğrultuda faaliyet yürüten tüm kurum ve oluşumların faaliyetlerinde şeffaflığı ön planda tutmasının daha elzem ve daha hayırlı olacağı görüşündeyiz. Derneğimizin tüm hayırlı faaliyetlerine destek veren dernek üye ve gönüllülerine ve de hayırsever esnaf ve işadamlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Rabbim bu hayırlı çaba ve fedakârlıklarının karşılığını kat kat fazlasıyla versin."

Genç Der'in 2011 Yılı Faaliyetleri 

2011 Yılında yapmış oldukları faaliyetleri kamuoyuyla paylaşan Genç Der Başkan Yardımcısı Yüksel Ortak şu açıklamalarda bulundu: 

"Ocak 2011'de Dernek binasında 'Mekke'nin fethi' konulu bir panel düzenledik. Şubat 2011'de Dernek binasında Mevlit kandili ve şehitleri anma ve anlama programları düzenledik. Mart 2011'de Dernek binasında mustazaflar haftasında bir program düzenledik. Ayrıca aynı ay içinde Derneğimizin bayan komisyonu tarafından 'Hz. Fatma'yı anma ve anlama' konferansı düzenlendi. Nisan 2011'de ilçe genelinde ilköğretim öğrencilerine yönelik 'Altın ödüllü siyer sınavı' nı yaptık. Ayrıca istasyon çay bahçesinde 'Kutlu Doğum Etkinliği' düzenledik. Kutlu doğumla ilgili 5000 adet mevlit cd'sini dağıttık. Ağustos 2011'de Ramazan ayı içinde 100 küsur aileye gıda yardımında bulunduk. Ayrıca maddi durumu çok düşük olan bazı ailelere her ay düzenli olarak gıda ve giyim yardımında bulunuyoruz. Aynı ayda 'Başörtüsüne Özgürlük' ismi altında 5 gün süren bir imza kampanyası düzenledik. Eylül 2011'de İstasyon çay bahçesinde 'İslam'da Başörtüsü ve Eğitim' konulu konferans düzenledik. Ekim 2011'de Dernek binasında 'Hz. İbrahim'i anma ve anlama' programı düzenlendik. Kasım 2011'de Kurban Bayramında toplu kurban kesimine gittik. Hayırsever vatandaşların da desteği ile Genç ilçe merkezindeki 250 fakir aileye kurban eti dağıtımını yaptık. Aralık 2011'de Aşure günü dolayısıyla dernek binasında bir program yapıldı. İlçe merkezinde iki değişik noktada halka aşure ikramında bulunduk. Kasım 2011'de Kur-an nesli platformu öncülüğünde Umre ödüllü 'Kur-an meali ve ilimleri' ismi altında bir sınav yaptık. Ayrıca güzel Kur-an okuma yarışması düzenlendik. Özellikle yaz aylarında manevi değerlerine bağlı topluma faydalı inançlı bir neslin yetişmesi doğrultusunda dernek binamızda düzenli olarak gençlere yönelik ilmi, kültürel ve sosyal programlar düzenledik. " 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2024
10:08
Öğretmen atamalarında rakam belli oldu
Öğretmen atamalarında rakam belli oldu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin, en fazla atama yapılacak branşın ise sınıf öğretmenliği bölümü olduğunu söyledi. Öğretmen atamaları için başvuru süreci 20 Mayıs'ta başlayacak.
07.05.2024
10:06
9. Yargı Paketi`nin ayrıntıları belli oldu
9. Yargı Paketi'nin ayrıntıları belli oldu
Ceza İnfaz Sistemi'nde düzenlemeler öngören 9. Yargı Paketi'nde sona gelindi. Pakete göre, cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak. Hak arama hürriyetinin daha etkin kullanılabilmesine yönelik uygulamalar hayata geçirilecek.
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın