KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Genç kadına vahşi saldırı

AĞRI'nın Diyadin İlçesi'nde evli olduğu halde bir başka erkekle de
 ilişkisi olduğu iddiasıyla 23 yaşındaki Y.A.

Genç kadına vahşi saldırı
17 MAYIS 2009 PAZAR 01:10
0
1891
0
AA aa
dün gere karnından şişlenip burnu ve kulakları kesildi.

Arazide ölüme terkedilen Y.A., bir minibüs şoförü tarafından fark etti

KURTARILARAK HASTANEYE KALDIRILDI


Diyadin İlçesi'nde oturan Y.A.'nın evli olduğu halde bir bayşka erkekle ilişkiye girdiği ileri sürüldü. Y.A.'nın yakınları olayın ‘namus meselesi' olduğu ileri sürülerek aile meclisini toplandı.

Aile meclisinin aldığı ‘namusun temizlenmesi'kararı doğrultusunda dün gece karnından şişlenen, burnu ve kulakları kesilen Y.A., Tendürek Dağı yolu üzerindeki Boyalan ile Taşkesen köyleri arasında araziye atıldı.

YOLA KADAR SÜRÜNEREK GELDİ

Ölümle pençeleşen genç kadın, yoldan geçen araçları görünce yardım istemek için sürünerek yol kenarına kadar ulaştı. Sabaha karşı yoldan geçen bir köy minibüsünün şoförü, tüm çabasıyla yola çıkmaya çalışan Y.A.'yı fark ederek durdu.

Kanlar içindeki Y.A.'yı hemen minibüse alan şoför, onu Diyadin Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Y.A. önce Ağrı Devlet Hastanesi'ne oradan da ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Burnu ve kulakları kesilen, karnından şişlenen Y.A.'nın sağlık durumu ciddiyetini korurken, olayla ilgili Ü.A. gözaltına alındı.


7 KİŞİ GÖZALTINDA, EŞİ ARANIYOR 

Diyadin Kaymakamı Ali Arıkan, genç kadının töre kurbanı olduğunu belirtti. Kaymakam Arıkan, insanlık dışı işkence olayına karışanlardan 7 kişinin gözaltına alındığını belirterek şunları söyledi:

“Gizli ilişki iddiası yüzünden genç kadını öldürmek amacıyla işkence yapmışlar. Kulağını, burnunu kesmişler. Karnında 6-7 bıçak darbesi var. ‘Öldü' diye araziye bırakmışlar. Yola sürünerek çıkması ve yaşaması mucize. Sağlık durumuyla yakından ilgileniyoruz. Olaydan sonra kaçan eşi Bayram A.'nın kısa süre içinde yakalanacağını umut ediyorum. Çiftin iki çocuğu, şimdilik ailede. Ama onları koruma altına alacağız.”

AĞRI'DAN AMBULANSLA ERZURUM'A GETİRİLDİ


Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde şişlenip, burnu ve kulakları kesildikten sonra ölmesi için bırakıldığı arazide sürünerek yola çıkan ve bir sürücü tarafından fark edilerek köy minibisüyle hastaneye kaldırılan Yıldız A., Ağrı'dan ambulansla Erzurum'a nakledildi. Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan iki çocuk annesi, Yıldız A., yoğun bakım ünitesine alındı. Genç kadının burnu ve kulaklarının sargılı olduğu dikkati çekti.

EŞİNİ İZMİR'DEN ÇAĞIRDILAR

Taşkesen Köyü'ne bağlı Ket Mezrası'nda Yıldız ve Bayram A. çifti 8 yıl önce evlenip Diyadin'e geldi. İki çocukları olan çiftten Bayram A., bir süre önce inşaat işlerinde çalışmak için İzmir'e gitti. Eşi İzmir'de olduğu sırada iddiaya göre Yıldız A., kendi akrabalarından biriyle gizli ilişkiye girdi. Bayram A.'nın yakınları da bu ilişkiyi ortaya çıkardı. İzmir'de bulunan Bayram A.'ya ‘Hemen gel' çağrısı yapıldı ve Yıldız A. hakkında aile meclisi ‘ölüm' kararı aldı.

DAHA ÖNCE POLİSE SIĞINMIŞ


Hakkında aile meclisinin ölüm kararı verdiğini öğrenen Yıldız A., durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Genç kadın, Ağrı'ya götürülerek koruma altına alındı. İzmir'den dönen Bayram A., eşine iftira atıldığını belirterek eşinin kendisine teslim edilmesini sağladı. Bayram A. ile dün Diyadin'e dönen Yıldız A.'ya eşi ve yakınları işkence yaptı.

ÇOK KAN KAYBETMİŞ


Öte yandan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi yetkilileri Yıldız A.'nın olaydan sonra çok fazla kan kaybettiğini belirtti. Yıldız A.'nın burnunun ucunun koptuğunu, burun kemiğinin zarar gördüğünü, alt ve üst dudaklarında hafif kesikler olduğunu, karnında da yaralar olduğu söyleyen doktorlar, sol kulakta da derin bir bıçak yarası bulunduğu açıkladı.

Yıldız A.'nın eski haline dönmesi için birkaç ameliyat gerekebileceğini söyleyen doktorlar, öcelikle hastanın hayatta kalmasını sağlamaya çalıştıklarını, daha sonra burun ve kulak için gerekli müdaheleyi yapacaklarını belirtti.


milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
04:29
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Elbaşı (Qasmon) Köyü'nde kanalizasyon altyapısının bulunmaması nedeniyle atık sular yıllardır Elbaşı Deresi'ne akıyor. Dere boyunca yapılan tarımsal sulama ve son dönemde yaşanan balık ölümleri, çevre ve halk sağlığına yönelik riskleri yeniden gündeme taşıdı.
17.12.2025
04:28
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Merkez Bankası'nın Kasım ayı verileri, Türkiye genelinde konut fiyatlarının artışını sürdürdüğünü ortaya koyarken; Bingöl'ün de içinde bulunduğu bölge, yıllık artış oranında ülke genelinde ilk sıraya yerleşti. Peki bu tablo Bingöl'de konut piyasası için ne anlama geliyor?
17.12.2025
04:28
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Derneği tarafından düzenlenen köyler arası futbol turnuvasında finalin adı Gözeler ile Havsel oldu. Turnuva 19 Aralık'ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak.
17.12.2025
04:26
Bingöl`de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında hırsızlık suçundan 6 yıl 9 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı.
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın