KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Nisan 2026 Cuma
°C

Genç sanayi sitesine ilgisizlik

Genç İlçesi'nde yapılan küçük sanayi sitesine üyeler tarafından ilgi gösterilmiyor. Genç Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yılmaz Bozkurt, bu duruma tepki gösterdi.

Genç sanayi sitesine ilgisizlik
09 KASIM 2010 SALI 08:22
0
2677
0
AA aa

2008 yılında ihalesi yapılıp temeli atılan Genç Küçük Sanayi Sitesi bitme aşamasına geldi.
Sanayi sitesinin yapımının hızla devam ettiğini belirten Genç Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yılmaz Bozkurt, ‘‘Mevcut üyelerimizin sanayi sitesine olan ilgisizliği bizi çok üzüyor. Üyelerimiz, çevre illerdeki esnafların sanayi sitemize gösterdiği ilginin yarısını bile göstermiyor. Gerek Bingöl'deki gerekse Diyarbakır'daki bu işlerle iştigal eden kişilerin sitemize yoğun ilgisi var. Öyle ki Diyarbakır'dan buraya gelip mesleğini icra eden arkadaşlarımız var ve bu arkadaşlarımız sitede satılık dükkan olması halinde 3 dükkan birden satın alabileceğini, parasını da peşin ödeyeceğini söylüyorlar. Bingöllü iş adamlarının sanayi sitemize olan ilgilerini sorduğumuzda ise ‘Genç'te demir yolu güzergâhı var ve bize nakliye işlerinde çok faydası dokunur bu nedenle Genç'i tercih ediyoruz ' cevabını alıyoruz. Sokakta yürürken çeşitli insanların sanayi sitesinin bitme aşamasında olduğunu ve satılık iş yerlerin olduğu takdirde satın alabileceklerini belirtiyorlar ve halada söylüyorlar. Ama ne yazık ki üyelerimizin çoğu sitemizin farkında değil ya da farkında olmak istemiyor.'' Şeklinde üzüntülerini dile getirdi. 

Öte yandan ilçemizin çeşitli yerlerinde mesleklerini icra eden üye arkadaşlarımızın sanayi sitesine taşınmaları halinde onlara mal veren toptancılar onlara daha çok saygı duyacak ve üyelerimizin kredileri artacak diyen Bozkurt: ‘‘Sanayi sitesinin yapımıyla birlikte kaliteli bir iş ortamı oluşacaktır. Aidatlarını ödemeyen arkadaşlarımızı defalarca uyardık, belediyeden anonslar yaptık ve kendilerine yazı gönderdik ama hala ödemelerini yapmadılar. Bundan sonra yapacağımız işlemler ise borcunu bitirmeyenler için noter tebligatı çıkarılacak, noter masrafları da söz konusu üyeden alınacak ve 10 gün içerisinde borcunu hala ödememişse icraya verilecek, aynı şekilde icra masrafları da üyeden alınacaktır. Buna rağmen söz konusu üye borcunu ödememişse ana sözleşmemizin 14. maddesi gereğince üyelikten çıkartılacaktır. Tabiki bu durum beni son derece üzmektedir. Üyelerimiz hakkında bu kelimeleri sarf etmem benim için zehir içmek gibidir. Ama bizim de bu yolu seçmekten başka bir alternatifimiz kalmadı. Umarım borcunu ödemeyen arkadaşlar bizim ne kadar sıkıntıda olduğumuzu anlar ve borçlarını öder biz de bu tür cezai müeyyideleri uygulamak zorunda kalmayız.'' dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.04.2026
04:00
SMS ve Yapay Zekâ Dolandırıcılığına Önlem
SMS ve Yapay Zekâ Dolandırıcılığına Önlem
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile BTK'nın ortak çalışması sonucu yürürlüğe giren yeni düzenleme ile SMS ve yapay zekâ destekli dolandırıcılıklara karşı kapsamlı tedbirler devreye alındı. Yeni düzenleme ile URL içeren yurt dışı mesajlar engellenirken, izinsiz arama ve pazarlama faaliyetlerine de sınırlama getirildi.
02.04.2026
03:46
Bingöl`de 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin çalışması sonucu, çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi.
02.04.2026
03:45
Bingöl`de Denetimler Sıklaştı
Bingöl'de Denetimler Sıklaştı
Bingöl'de polis ekiplerinin kent genelinde gerçekleştirdiği denetimlerde 818 kişi sorgulanırken, 1 şahsın üzerinde uyuşturucu madde bulundu. Dilencilik yapan 2 kişi hakkında da işlem yapıldı.
02.04.2026
01:23
Bingöl`de
Bingöl'de 'Akıllı Şehir' Çalıştayı Düzenlenecek
Bingöl'ün geleceğini dijitalleşme ve sürdürülebilirlik ekseninde şekillendirmek amacıyla 'Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı' gerçekleştirilecek. Çalıştaya ulusal ve uluslararası düzeyde alanında uzman isimlerin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcileri de katılım sağlayacak.
02.04.2026
00:51
Bingöl Üniversitesi`nde Üreticilere Toprak Analizi Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde Üreticilere Toprak Analizi Eğitimi
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen çalıştayda, toprak analizlerinin tarımsal verimliliğe etkisi ve doğru gübreleme yöntemleri üreticilere anlatıldı.
02.04.2026
00:33
ATAKDER Bingöl`de Deprem Hazırlığı İçin Sahada
ATAKDER Bingöl'de Deprem Hazırlığı İçin Sahada
Afet Tespiti ve Arama Kurtarma Derneği (ATAKDER) yöneticileri, Yedisu Fayı'nın oluşturduğu risklere dikkat çekmek amacıyla Bingöl'de temaslarda bulundu. Kentte eğitim ve acil eylem planlarının hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın