KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ocak 2026 Pazar
°C

Gençler camilerle buluşturulmalı

Gençlerin camilerle buluşturulması gerektiğini ifade eden Vali Taşyapan, din görevlilerine seslenerek: “Gençleri camilere doldurabilmenin yolu, dolu olmanızdan geçmektedir. Sizler dolu olmalısınız ki onlara bir şeyler verebilesiniz. Dolayısıyla burada en büyük görev din görevlilerine düşmektedir” dedi.

Gençler camilerle buluşturulmalı
16 EKİM 2014 PERŞEMBE 06:20
0
1576
0
AA aa

Bingöl'de “Camiler ve Din Görevlileri” haftası etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik program düzenlendi.

13-17 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri” haftası etkinlikleri yurt genelinde devam ediyor. Etkinlikler kapsamında bugün Bingöl'de din görevlilerine yönelik program düzen düzenlendi.

Yapılan konferansa Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, İl Müftüsü Mecit Can, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulaziz Beki, SGK Müdürü Muzaffer Çakar, Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, kurum amirleri din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Taşyapan: “Bizim çağrılarımızın amacı camilerimizin mimarisini göstermek değildir. Oralardan bir şeyler almak, bir şeylere sahip olmak, bir takım değerleri yüklenmek, o değerleri hayatımızda bir yol çizerek öyle yaşamak, oradan alınan feyizlerle yaşamak ve düzgün bir insan, düzgün bir Müslüman, düzgün bir toplum bireyi olarak çalışarak topluma bir şey katmak için geleceğiz. Gençlerimizi bunun için camilerimize çağırmamız lazım. Onlar camilerimizi doldurdukları zaman bizlerde onları doldurabilmeliyiz” dedi.

Konuşmasında din görevlilerine de seslenen Vali Taşyapan: “Gençleri camilere doldurabilmenin yolu da, dolu olmanızdan geçmektedir. Sizler dolu olmalısınız ki onlara bir şeyler verebilesiniz. Dolayısıyla burada en büyük görev din görevlilerine düşmektedir. Gençlerimizin iyi bir terbiye ile yetişmesinin ilk yolu aile terbiyesinden geçmektedir. Burada ebeveynlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Müslüman bir ülkede olmamıza rağmen yolları camiden geçmeyen insanlarımız da vardır maalesef” İfadelerini kulandı.

“GENÇLERİMİZİ CAMİLERLE BULUŞTURMALIYIZ”

Gençliğin toplumun en dinamik kesimi olduğunu vurgulayan Taşyapan: “ Gençler her şeyi yapabilen, kontrolden çıktığında neler yapabileceğini gördüğümüz bir dönem. 18-35 yaş arasındaki insanlarımız en dinamik, en heyecanlı ve en radikal düşünebileceği bir dönem yaşamaktadır. İşte tam da bu dönemi yaşayan gençlerimizi camilerle buluşturmalıyız. Gençlerimize, kâinatın niye yaratıldığını, niçin yaşadığımızı, nereye gidiyor olduğumuzu, nereden geliyor olduğumuzu anlatabilirsek, bu muhakemeleri zihinlere aktarabilirsek, toplumumuzda bundan fayda görecektir. Toplumumuzun da temelleri sağlam olacaktır” şeklinde konuştu.

Programda İl müftüsü Mecit Can da bir konuşma yaparak, camilerin asıl ve asli fonksiyonuna kavuşması için hepimizin üzerine düşen sorumluluklar olduğunun altını çizdi.

Daha sonra Program, Bingöl üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Abdunasır Süt başkanlığında din görevlilerine yönelik yapılan panelde, Bingöl üniversitesi İlahiyat fakültesi öğretim üyelerinden; Yrd. Doç. Dr. İbrahim Usta, Yrd. Doç. Dr. Veysel Özdemir ve Yrd. Doç. Dr. Emanullah Polat katılımcı olarak katıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın