KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Gençler camilerle buluşturulmalı

Gençlerin camilerle buluşturulması gerektiğini ifade eden Vali Taşyapan, din görevlilerine seslenerek: “Gençleri camilere doldurabilmenin yolu, dolu olmanızdan geçmektedir. Sizler dolu olmalısınız ki onlara bir şeyler verebilesiniz. Dolayısıyla burada en büyük görev din görevlilerine düşmektedir” dedi.

Gençler camilerle buluşturulmalı
16 EKİM 2014 PERŞEMBE 06:20
0
1667
0
AA aa

Bingöl'de “Camiler ve Din Görevlileri” haftası etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik program düzenlendi.

13-17 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri” haftası etkinlikleri yurt genelinde devam ediyor. Etkinlikler kapsamında bugün Bingöl'de din görevlilerine yönelik program düzen düzenlendi.

Yapılan konferansa Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, İl Müftüsü Mecit Can, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulaziz Beki, SGK Müdürü Muzaffer Çakar, Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, kurum amirleri din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Taşyapan: “Bizim çağrılarımızın amacı camilerimizin mimarisini göstermek değildir. Oralardan bir şeyler almak, bir şeylere sahip olmak, bir takım değerleri yüklenmek, o değerleri hayatımızda bir yol çizerek öyle yaşamak, oradan alınan feyizlerle yaşamak ve düzgün bir insan, düzgün bir Müslüman, düzgün bir toplum bireyi olarak çalışarak topluma bir şey katmak için geleceğiz. Gençlerimizi bunun için camilerimize çağırmamız lazım. Onlar camilerimizi doldurdukları zaman bizlerde onları doldurabilmeliyiz” dedi.

Konuşmasında din görevlilerine de seslenen Vali Taşyapan: “Gençleri camilere doldurabilmenin yolu da, dolu olmanızdan geçmektedir. Sizler dolu olmalısınız ki onlara bir şeyler verebilesiniz. Dolayısıyla burada en büyük görev din görevlilerine düşmektedir. Gençlerimizin iyi bir terbiye ile yetişmesinin ilk yolu aile terbiyesinden geçmektedir. Burada ebeveynlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Müslüman bir ülkede olmamıza rağmen yolları camiden geçmeyen insanlarımız da vardır maalesef” İfadelerini kulandı.

“GENÇLERİMİZİ CAMİLERLE BULUŞTURMALIYIZ”

Gençliğin toplumun en dinamik kesimi olduğunu vurgulayan Taşyapan: “ Gençler her şeyi yapabilen, kontrolden çıktığında neler yapabileceğini gördüğümüz bir dönem. 18-35 yaş arasındaki insanlarımız en dinamik, en heyecanlı ve en radikal düşünebileceği bir dönem yaşamaktadır. İşte tam da bu dönemi yaşayan gençlerimizi camilerle buluşturmalıyız. Gençlerimize, kâinatın niye yaratıldığını, niçin yaşadığımızı, nereye gidiyor olduğumuzu, nereden geliyor olduğumuzu anlatabilirsek, bu muhakemeleri zihinlere aktarabilirsek, toplumumuzda bundan fayda görecektir. Toplumumuzun da temelleri sağlam olacaktır” şeklinde konuştu.

Programda İl müftüsü Mecit Can da bir konuşma yaparak, camilerin asıl ve asli fonksiyonuna kavuşması için hepimizin üzerine düşen sorumluluklar olduğunun altını çizdi.

Daha sonra Program, Bingöl üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Abdunasır Süt başkanlığında din görevlilerine yönelik yapılan panelde, Bingöl üniversitesi İlahiyat fakültesi öğretim üyelerinden; Yrd. Doç. Dr. İbrahim Usta, Yrd. Doç. Dr. Veysel Özdemir ve Yrd. Doç. Dr. Emanullah Polat katılımcı olarak katıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın