KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Gençler sodes ile sosyalleşiyor

Genç Kaymakamlığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında hazırlanan “Sporu Seviyorum Sosyalleşmek İstiyorum” projesi ile ilçedeki gençler sportif etkinliklere yönlendiriliyor.

Gençler sodes ile sosyalleşiyor
05 ŞUBAT 2012 PAZAR 18:31
0
2815
0
AA aa

Proje kapsamında seçilen 30 öğrenci Ilıcalar Beldesi'ne geziye götürüldü. Projeyi yürüten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü yetkilileri, proje ile sportif faaliyetlerin geliştirilmesi, özellikle çocukların ve gençlerin bu tür faaliyetlere yönlendirilerek yeteneklerinin açığa çıkartılması ve kendilerine ve topluma yararlı alışkanlıklar edinmelerine yardımcı olunmasının amaçlandığını belirttiler.

Düzenlenen geziye projenin amacına uygun olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 30 öğrenci seçildi. Seçilen öğrenciler madde bağımlısı gençler, göçle gelen aile çocukları, yoksul aile çocukları, suça itilmiş çocuklar, şiddet gören çocuklar, terör mağduru aile çocukları arasından belirlendi. Projeyi yürüten yetkililer, SODES kapsamındaki çalışmaların toplumsal hayata etkin şekilde katılmakta zorluklarla karşılaşan bu kesimler için yeni fırsatlar oluşturduğunu ve bu gençlerin kendine olan güvenini artırarak toplumsal yaşamın daha sağlıklı bir şekilde işlemesine yardımcı olduğunu belirttiler.

Sosyal projeler ile Genç'in daha iyi seviyelere yükseleceğine inandığını belirten Kaymakam Muammer Köken ise projelere katkıda bulunanlara teşekkür ettiğini belirtti. Kalkınma Bakanlığının SODES projelerinin birebir insan odaklı projeler olduğunu ve uygulayan kurumların bu hususu göz ardı etmemelerini isteyen Kaymakam Köken, ‘‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın düsturuna göre hareket etmeliyiz” dedi.

Bu proje kapsamında yüzen ada, kayak merkezi, Karadeniz ve Çanakkale'ye gezilerin düzenleneceğini belirten yetkililer, ayrıca satranç, basketbol, masa tenisi, badminton, Uzakdoğu sporları ile ilgili kurslar düzenleneceğini ifade ettiler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
28.01.2026
02:37
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara düzenlemesinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Buna göre, sigaraların marketlerde hemen kasa arkasında yer alması yasaklanacak. Çocukların sıklıkla gittiği park ve bahçelerde de sigara içilmesine izin verilmeyecek. İşte milyonları ilgilendiren düzenlemenin detayları…
28.01.2026
02:36
Bingöl merkezli
Bingöl merkezli 'change' araç operasyonu: 4 tutuklama
Şahıslara ait hesaplarda 294 milyon 895 bin TL tutarında şüpheli işlem hacmi tespit edildi.
28.01.2026
02:35
Bingöl`de Rojava Protestosu
Bingöl'de Rojava Protestosu
DEM Parti ve Demokratik Kurumlar Platformu bileşenleri, Bingöl kent merkezinde düzenledikleri yürüyüşle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları protesto etti. Kent Meydanı'nda yapılan açıklamada Kobanê'deki abluka ve insani krize dikkat çekildi.
28.01.2026
02:33
Bingöl`de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl'de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl Belediyesi, zorlu kış şartlarında acil durumlara daha hızlı ve etkili müdahale edilebilmesi için AFAD personeline kar motoru kullanımı ve kış arama-kurtarma teknikleri eğitimi verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın