KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Gençler sokağa çekiliyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu ülkede gençler, mühim olması gerekirken mühimmat olarak görüldü. Oysaki genç kelimesinin Farsça’daki anlamı hazinedir, mücevherdir. Bu yüzden gençlik çok kıymetlidir, toplumların hazinesidir” dedi.

Gençler sokağa çekiliyor
20 MAYIS 2016 CUMA 03:08
0
1546
1
AA aa

 Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bingöl'de gerçekleştirdiği temaslarda terör olaylarına dikkat çekti.

Küresel operasyonların tamamında gençliğin sokağa çekildiğini belirten Yalçın, “Bu ülkede gençler, mühim olması gerekirken mühimmat olarak görüldü. Oysa ki genç kelimesinin Farsçadaki anlamı hazinedir, mücevherdir. Bu yüzden gençlik çok kıymetlidir, toplumların hazinesidir. Ne yazık ki küresel operasyonların ve darbe süreçlerinin tamamında gençler sokağa çekildi. Bu süreçlerin tamamında gençlik kullanılıyor, sivil toplum kullanılıyor, tıpkı Gezi olayında kullanıldıkları gibi. Gezi olayında millet meselenin ağaç olduğunu zannetti ama mesele öyle değildi. Bir faiz lobisi vardı, kepçeyle götürdükleri zemini kaybeden, senelerce sömüren kesimin işinin düzgün gitmeyişiydi. Türkiye'nin IMF'ye borcunu ödemiş olması, toparlanması, kendi ayakları üzerinde duran yatırımlar yapması, dışa bağımlılık noktasında bir irade ortaya koyması faiz lobilerini rahatsız etti. Gençlerin bir araç olarak, kullanılmasına asla izin vermemeliyiz. Unutmayalım ki gelecek onlar eliyle inşa edilecek” dedi.

“TERÖR SEVİCİLER, SİVİL HALKIN KATLEDİLMESİNE SESSİZ”

Terör saldırılarına sert tepki gösteren Yalçın, şunları söyledi: “Diyarbakır'da tonlarca bomba patlatıldı, 16 sivil vatandaş hayatını kaybetti. Olay yerinde devasa bir çukur açıldı. Bu ülkede terörist cenazesine giden siyasiler, 16 vatandaşın cenazesine gitmedi. Terör seviciliği yapan, teröre destek metnine imza atan sözde akademisyenler bu hain saldırı için bir kısık ses dahi çıkaramadı. Çukurlar kazıldı, Kürt tehciri yapıldı. Bu olaya seyirci kalanları, mağdurların yanında olmak yerine terör seviciliği yapanları lanetliyoruz. Memur-Sen ailesi, 10 TIR gıda yardımı ile mağdur ailelerin yanında olmuş, onlarla ekmeğini bölüşmüştür. Şimdi de Yüksekova ve Şırnak için 3 TIR gıda yardımı yapacağız. Memur-Sen'in duruşu mağdurların yanında olmak, onların acılarını dinlendirmektir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
duyarlı12 (@Misafir_19670)
20 Mayıs 2016 Cuma 09:58
bir muhafazakar olarak sağ ve sol sendikalara üye olmamak için memur sen üyesi oldum memurun haklarını savunacağınıza perde barkasında müdürlük vekillik pazarlıklarına oturdunuz. hani denge tazminatını emekli keseneğe yansıtacaktınız toplu sözleşmede konusu bile açılmadı sendikanızdan istifa ettim size hakkımıda helal etmiyorum.
12.05.2025
13:29
PKK feshedildi! Bundan sonra ne olacak?
PKK feshedildi! Bundan sonra ne olacak?
PKK, fesih kararını açıkladı. 12 Mayıs 2025 itibariyle terör örgütü PKK artık yok. Peki bundan sonra ne olacak? Silahlar nasıl teslim edilecek? Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Sabri Ok, Bese Hozat, Helin Ümit gibi PKK terör örgütü yöneticileri ne olacak? Cevabı en çok merak edilen bir diğer soru da İmralı'da yatan Abdullah Öcalan'ın durumunda bir değişiklik olup olmayacağı. İşte sürece dair öngörüler ve bilgiler…
12.05.2025
12:53
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada ruhsatsız silah ele geçirildi.
12.05.2025
12:44
Bingöl`de bin kişinin kanser taraması yapıldı
Bingöl'de bin kişinin kanser taraması yapıldı
Bingöl'de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Bin 93 kişinin kanser taraması yapıldı.
12.05.2025
12:36
PKK beklenen fesih kararını duyurdu
PKK beklenen fesih kararını duyurdu
5-7 Mayıs'ta yapılan PKK kongresinde alınan kararlar duyuruldu. Buna göre örgüt kendini feshettiğini ve silah bırakıldığını ilan etti.
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın