KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Gençler tv kahramanlarına özeniyor

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Ramazan Çakırcı, Delikanlı olarak nitelenen gençlerin ne pahasına olursa olsun tanınma ve TV ekranlarında boy gösterme arzularına medyanın bilerek ya da bilmeyerek alet olduğunu söyledi

Gençler tv kahramanlarına özeniyor
27 OCAK 2007 CUMARTESİ 09:10
0
1118
0
AA aa
Hrant Dink cinayeti ile ilgili açıklamada bulunan Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Ramazan Çakırcı; “Son yıllarda ülkemiz üzerinde oynanan cinayet oyunlarında tetikçilerin lise çağındaki gençlerden seçilmiş olması manidar olduğu kadar geleceğimiz adına da ciddi kaygılar oluşturmaktadır.  
Cinayetleri 16–18 yaşlarındaki gençlerin planladığını söylemek safdillikten başka bir şey olamaz. Ancak tetikçi olarak gençlerin seçilmiş olması, üstelik de yakalandıklarında pişmanlık duymadıklarını ifade ediyor olmaları, bir toplumun geleceğinin nedenli tehlikede olduğunun en büyük işareti olsa gerekir. Toplum olarak kafamızı ellerimizin arasına alıp bu durumu ciddi anlamda düşünmeliyiz. Toplumda gerçek huzurun ve barışın yolunun karıncayı dahi incitmemekten geçtiğine inanan bir anlayışın, eğitim sistemimizin neresinde olduğunu sorgulamalıyız. Gençliğin elinden inanç değerleri alındığında hiçbir şeye inanmayacağını düşünenlerin ne büyük bir yanlış yaptığı ortadadır. Gerçek inanç değerlerinin sürekli dejenere edilmesi gençlerin bir şeye inanmayacağı anlamına gelmemektedir. Mutlaka inanacağı bir şeyler bulmakta hiçte zorlanmadılar. Bazen TV kahramanlarına, sözde sanatçıya, extasy hapına ve belki de silahından çıkan merminin kalleşliğine inanır hale geldi.  
Bu gerçek eğitim sistemimizi ciddi anlamda sorgulamanın zamanının çoktan gelip geçmiş olduğunun fakat “zararın neresinden dönülürse kârdır” mantığıyla, insanı öğütmekte olan sistemde derhal köklü düzenlemeler yapma zorunluluğunu ortaya koymaktadır” dedi.
Delikanlı olarak nitelenen gençlerin ne pahasına olursa olsun tanınma ve TV ekranlarında boy gösterme arzularına medyanın bilerek ya da bilmeyerek alet olduğunu belirten Çakırcı şunları söyledi: “Dünya gündemine oturan bir cinayetin katilinin ekranlarda gösterilmemesi düşünülemez. Ancak işin haber boyutunu aşıp, böylesi acı bir olayda magazin boyutu oluşturarak (O.S. şu koltukta oturdu, hangi takımı tutuyor? Saç modeli nasıl? vb.) ekranların bu kişinin özel hayatıyla işgal edilmesi, kendisini başarıyla ispatlayamamış, başka türlü nasıl olurda öne çıkarım? Hesabını yapan bireylerin iştahını kabartmaktadır.  
Kanaatimizce medyanın, işin magazin boyutundan sıyrılarak, gencin ilerleyen yaşlardaki dramatik sonunu ekranlara taşıması gençleri bu tip eylemlerden caydırmada etkili olacaktır.”


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın