KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Gençlere büyük iş düşüyor

İlahiyatçı Emiroğlu: “Şunu unutmayın ki zaman öyle çabuk geçiyor ki inanın farkında olmuyoruz. Siz gençlere bu konuda büyük iş düşüyor. Yarın da sizler bizim gibi hayıflanmadan gençliğinizin kıymetini bilin” dedi.

Gençlere büyük iş düşüyor
11 ŞUBAT 2014 SALI 06:56
0
2539
0
AA aa

Solhan ilçesinde faaliyet yürüten Çağrı Der, gençlere yönelik 'Gençliğin kıymetini bilmek' konulu bir program düzenledi.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programa konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar İbrahim Dağılma ile İlahiyatçı Yunus Emiroğlu katıldı.

DAĞILMA: “ÖNCE ÖĞRENECEĞİZ, SONRA ÖĞRENDİKLERİMİZİ ANLATACAĞIZ”

“Gençlik hayatın baharıdır, hangi insana sorarsanız sorun ve hangi mevsimi sorarsanız sorun insanların çoğu bahar mevsimi diyecektir” diyerek, konuşmasına başlayan Eğitimci-Yazar Dağılma: “Çünkü bahar mevsimi diriliştir, hayattır ve berekettir. Bahar mevsimindeki yağmurlar bir rahmettir. Küçük çocuklar bir an önce büyümek için uğraşırlar. Büyük insanlar tekrardan kendilerinin o gençlik dönemine geçmek özlem ve hasret içerisindedirler. Demek ki o zaman büyükler küçüklerin istediği bir yaş, küçüklerde büyüklerin istediği bir yaş içerisinde ise bu bir nimettir, bu bir güzelliktir. Eğer biz nimetlerin değerini bilirsek Allah-u Teala'da bizim bu gençliğimizi ebedileştirir” dedi.

Gençlerin şeytan ve dostlarına karşı uyanık olmaları gerektiğini dile getiren Dağılma: “Bizim kavgamız şeytan ve dostlarına karşı olacak, bizim kavgamız kötü olan nefsimize karşı olacaktır. Allah-u Teâlâ, iyiliği içinizde emrederken kötülükten men eden bir cemaat olsun diye buyuruyor. Biz önce öğreneceğiz. Sonra öğrendiklerimizi arkadaşlarımıza anlatacağız. Çünkü bir insanın doğru yola gelmesine ve hidayetine vesile olabilmek Allah'ın izniyle o her şey den daha hayırlıdır. Bunun bilincinde olacağız. Allah hepinizin gençliğini hem dünyada, hem de ahirette bereketli bir şekilde yaşayanlardan eylesin” ifadelerin kullandı.

EMİROĞLU: “SIRF ELİFBA'LARIMIZ ELLERİMİZDE DOLAŞTIĞIMIZ İÇİN HIRPALANDIK, ÖTEKİLEŞTİRİLDİK VE ELEŞTİRİLDİK”

Gençlere nasihatte bulunan İlahiyatçı Emiroğlu: “Hayıflandığım nokta şu; keşke daha güçlü yaşayabilseydim, daha iyi hazırlanabilseydim, bu ömür sermayesini daha iyi biriktirebilseydim. Ama meşguliyetler, şeytan, nefis ve dünyevi meşguliyetler o kadar yoğunlaşıyor ki insan üzerinde. Bu da imtihanın bir cilvesidir. Eğer her şey tozpembe olsaydı, o zaman imtihana gerek kalmazdı. Fakat hep büyüklerimizden şunu öğreniyoruz; ‘Gençliğinizin kıymetini bilin.' Fakat biz ona kulak asmadık. Çünkü gençliğimizin hep öyle etik kalacağını sanıyorduk. Ama heyhat zaman gelmiş geçmiş bir bakmışız ki, saçlarımız sakalımız beyazlamış. Sizin şu anda sahip olduğunuz bu fırsatların birçoğuna biz sahip olamadık. Sırf camilerde rahleler etrafında bütünleştiğimiz için, sırf Elifba'larımız ellerimizde dolaştığımız için hırpalandık, ötekileştirildik, eleştirildik. Ailemizden, çevremizden rejimin tazyik ve baskılarından ve başkalarından o kadar etkilendik ki, zaman zaman ümitsizliğe düştüğümüz anlar da oldu. Bunu itiraf etmek lazım. Fakat bir taraftan da hiç bıkmadan, usanmadan umudumuzu sürekli canlı tutarak yolumuza devam ettik. İstikametten şaşmama adına üstat Bediüzzaman'ın dediği gibi gelen musibetler, belalar ayağımıza takılmış biz yolumuzda yürüyoruz, buna da yapacağımız bir şeyimiz yok. Ne yapalım bunlar olabilecek şeyler, nihayetinde bu işin kuralı böyledir. Tarih boyunca hep böyledir. Şunu unutmayın ki zaman öyle çabuk geçiyor ki inanın farkında olmuyoruz. Siz gençlere bu konuda büyük iş düşüyor. Yarın da sizler bizim gibi hayıflanmadan gençliğinizin kıymetini bilin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından program verilen ikramdan sonra sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın