KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Gençlere iş garantili meslek kursu

Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile İş-Kur Müdürlüğü işbirliğiyle açılacak meslek edindirme kursuna katılacak gençlere yüzde 50 iş garantisi veriliyor. 4 ay süren kurslara katılacak gençlere asgari ücret düzeyine ücret verilecek.

Gençlere iş garantili meslek kursu
24 TEMMUZ 2008 PERŞEMBE 12:19
0
2822
0
AA aa
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) ve birliğe bağlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) ÖSDP–2 (2. Özelleştirme Sosyal Destek Projesi) Projesi kapsamında işsizlere destek vermek amacıyla 2 proje hazırladı. Kredileri onaylanan 16 kişilik trikotaj eğitimini ESOB, yine 16 kişilik garsonluk eğitimini de esnaf ve sanatkâr odaları verecek. Her iki programı da başarıyla bitiren işsizlere yüzde 50 garantili iş verilecek.
T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Özelleştirme Sosyal Destek Projesi–2 programı kapsamında hazırlanan projeler hakkında bilgi veren ESOB Başkanı Ali Bayram, yapılan projeler sayesinde 32 işsiz gencin iş imkânına kavuşacağını söyledi.
Bingöl'deki diğer kurumların da proje hazırlaması gerektiğini savunan Bayram, AB hibe kredilerinden de Bingöl'ün yeterince yararlanmadığını bildirdi.
Bayram, konuşmasında şunları kaydetti:
''İlimizde bütün kurumlar çeşitli alanlarda benzer projeler yapabilirlerdi ama yapamadılar. İlimiz idarecilerinin birçoğunun vurdumduymazlığı başta AB projelerinde kendini gösterdi. Bingöl olarak AB projelerinden en az faydalanan iller arasına girdik. Birkaç duyarlı kurumumuz dışında kimse bu kaynaklardan yararlanıp Bingöl'e katkı sağlamaya çalışmadı. Şimdi kurumlarımız gelsin İş-Kur İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde ilimize hizmet edelim, proje üretelim. Bizde bu konuda elimizden gelen teknik desteği personellerimizde sağlarız, yeter ki Bingöl'de biraz kıpırdanma olsun. Yaptığımız proje ile 32 işsiz gencimizi meslek sahibi edeceğiz, kursu başarı ile geçen örgencilerin yarısına iş imkânı sunacağız ve üstelik maddi anlamda işsiz gençlerimize asgari ücret civarında eğitimler süresince maaş bağlıyacağız. Dünya bankasının karşılayacağı projenin getirileri de ilimize kar olarak kalacak. Bizim gibi 10 kurum daha benzer projeler yaparsa Bingöl'e muazzam bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca bizim üst kuruluş olarak tekstil alanında yapacağımız trikotaj projesi Bingöl'de tekstil anlamında kalifiyeli eleman yetiştirme noktasında trikotaj eğitimi ile küçük bir adım atıyoruz. Denizli, Antep, Bursa tekstilde kendiliğinden büyümedi ufaktan başladılar, büyükten değil. Şuna inanıyorum ki tekstil alanında Bingöl gelişebilir ve bunun Bingöl'e büyük katkıları olur. Bu konuda da müteşebbislerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerekir.''
 

Esnaf Odaları Başkanı Yılmaz Çapak ise kursu başarıyla bitirecek işsiz gençlerin yarısına iş garantisi verileceğini söyledi. Çapak, ''Bingöl için bu meslek dallarında eğitimler bir ilk. Amacımız kaliteli elemanlar yetiştirmek ve yetiştireceğimiz bu elemanların bir kısmına da istihdam garantisi veriyoruz. Kursa katılacak kursiyerlerin kalifiyeli eleman olarak hizmet edeceğini ümit ediyoruz. Bu gibi kursların devam etmesini temenni ediyoruz''dedi.
Kursa kayıtlarının başladığını ve 5 Ağustos'ta seçmelerin yapılacağını belirten Çapak, eğitimlerinde 11 Ağustosta başlayacağını kaydetti. Çapak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Eğitimler ortalama 4 ay sürecek. Teorik eğitimler ESOB Binasındaki Ticaret sanayi odası toplantı salonunda yapılacak. Pratik eğitimlerde trikotaj atölyesinde ve lokantalarda yapılacak. Ayrıca bütün kursiyerlere 4 ay boyunca asgari ücret tutarında ücret ödenecek. Kursiyerler böylece hem eğitim alacaklar hem de bu eğitim sürecinde maddi anlamda desteklenmiş olacak. Başvuru koşulları ise 18 yaşını doldurmuş. İşsiz ve İş-Kur'a müracaat etmiş, en az ilkokul mezunu bay ve bayan kursiyerler müracaat edebilirler.''
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın