KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Gençlere iş olanakları açılacak

Bin Marifet Vakfı tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak hibe desteği ile Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hazırlanan ‘Modern Eğitim Bingöl İçin İhtiyaçtır' projesiyle gençlere Bilgisayarlı Muhasebe ve Web Tasarım kursu verilecek. Yapılacak olan kurslar sayesinde gençlere iş olanağının açılacağı belirtildi.

Gençlere iş olanakları açılacak
11 AĞUSTOS 2010 ÇARŞAMBA 08:54
0
1917
0
AA aa
Dün saat 12.00'da Marpuç Lokantası'nda Bin Marifet Vakfı tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak hibe desteği ile Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hazırlanan ‘Modern Eğitim Bingöl İçin İhtiyaçtır' projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali Yardımcısı Ahmet Odabaş, Bin Marifet Vakfı Yöneticisi Ali Burakgazi, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan Bin Marifet Vakfı Yöneticisi Burakgazi, Bin Marifet Vakfı'nın 1979 yılında kurulduğunu hatırlatarak, vakıf olarak yüzlerce öğrenciye burs verdiklerini, öğrencilere barınma olanaklarını temin ettiklerini ve bu amaç doğrultunda Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak hibe desteği ile Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hazırlanan ‘Modern Eğitim Bingöl İçin İhtiyaçtır' projesi hazırlayarak, geçlere meslek edindirmeye çalıştıklarını söyledi.

Gençlerin, kadınların ve işsizlerin bu projeden yararlanabileceğini ifade eden Burakgazi, proje kapsamında açılacak olan kurslarda hem kişisel hem de mesleki becerilerle alakalı eğitimler verileceğini kaydederek,
 
“Bu hizmetleri sekiz aylık bir süreçte verilecek ve proje boyunca 10 kişi web tasarım eğitimi, 40kişiye temel bilgisayar ve bilgisayarlı muhasebe eğitimi verilecektir. Kurs süresi sonunda meslek sahibi sertifikalı, vasıflı elemanlar olarak istihdamları kolaylaşacak ve böylece istihdam alanında ilerleme sağlanması amaçlanıyor” dedi.

Proje kurslarının 12 Ağustos 2010 tarihinde başlayacağını belirten Burakgazi, bilgisayarlı muhasebe ve web tasarım kurslarının haftaiçi ve haftasonu olmak üzere iki derslerde verileceğini söyledi.
Burakgazi, bu projenin 117 bin 900 Euro'ya mal olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
28.01.2026
02:37
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara düzenlemesinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Buna göre, sigaraların marketlerde hemen kasa arkasında yer alması yasaklanacak. Çocukların sıklıkla gittiği park ve bahçelerde de sigara içilmesine izin verilmeyecek. İşte milyonları ilgilendiren düzenlemenin detayları…
28.01.2026
02:36
Bingöl merkezli
Bingöl merkezli 'change' araç operasyonu: 4 tutuklama
Şahıslara ait hesaplarda 294 milyon 895 bin TL tutarında şüpheli işlem hacmi tespit edildi.
28.01.2026
02:35
Bingöl`de Rojava Protestosu
Bingöl'de Rojava Protestosu
DEM Parti ve Demokratik Kurumlar Platformu bileşenleri, Bingöl kent merkezinde düzenledikleri yürüyüşle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları protesto etti. Kent Meydanı'nda yapılan açıklamada Kobanê'deki abluka ve insani krize dikkat çekildi.
28.01.2026
02:33
Bingöl`de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl'de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl Belediyesi, zorlu kış şartlarında acil durumlara daha hızlı ve etkili müdahale edilebilmesi için AFAD personeline kar motoru kullanımı ve kış arama-kurtarma teknikleri eğitimi verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın