KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

'Gençlerin En Büyük Sorunu Hedefsizliktir'

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, 'Sizler bugün için yaşamıyorsunuz gençler, sizler gelecek için yaşıyorsunuz. Gördüğüm en önemli problemlerinizden biri de hedefsizliktir' dedi.

`Gençlerin En Büyük Sorunu Hedefsizliktir`
28 KASIM 2019 PERŞEMBE 16:39
10
1622
6
AA aa

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde düzenlenen panele Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, Prof. Dr. Kemal Sayar, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelde bir selamlama konuşması yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, panele gösterilen ilginin çok güzel olduğunu ifade etti. Panelistlere kendilerini kırmayarak Bingöl'e geldikleri için teşekkür eden Prof. Dr. Çapak, kültürel anlamda bu ve buna benzer etkinliklerin gerek öğrenciler ve gerek Bingöl halkı için önemli olduğunu belirterek, böyle etkinliklerin öğrencilerin kendilerini geliştirmesi için çok önemli olduğunu vurguladı.

Bir selamlama konuşması yapan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ise böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak'a teşekkür etti.

“Biz Babamız gibi olmak istiyorduk. Çocuklarımız bizim gibi olmak istemiyor”

Panelin moderatörü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, Prof. Dr. Kemal Sayar ve Prof. Dr. Mücahit Öztürk'ün ülkemizin yetiştirdiği önemli isimler olduğunu belirtti. Son yıllarda herkesin gençler üzerine konuştuğunu ifade eden Prof. Dr. Köse, “Herkes gençleri eleştirmeye başladı. Buradan bir şey söylemek istiyorum. Herkesin gençler üzerinden konuşması topu taca atmak gibi. Bence gençler üzerinden eleştiri yapanlar, önce kendilerini sorgulamalı. Kendi hatalarından yola çıkmalılar. Gençler üzerinden böyle bir tavır geliştirmeyi doğru bulmuyorum. Bir problem var mı, var tabi. Dünya şu anda çok hızlı bir değişim yaşıyor. Değişim, 17'inci yüzyılda da, 18'de 19'uncu yüzyılda da vardı. Şu an yaşadığımız zamanın adı konmuş değil. Belki daha önemli problemler ortaya çıkacaktır. Mesela eskiden biz babalarımız gibi olmak istiyorduk ama şimdi çocuklarımız bizim gibi olmak istemiyor. Bu söz çok anlamlı bir sözdür. On tane doktora tezinden daha etkili bir sözdür” dedi.

“Çok Kuvvetli Akıl Yönlendiricileri ve Odaklar Var”

Moderatör Prof. Dr. Ali Köse, yaptığı sunumun ardından sözü ilk panelist Prof. Dr. Mücahit Öztürk'e verdi. Her insanın doğuştan gelen farklı bir özelliğinin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Köse, “Ruhsal özelliklerimiz de birbirinden çok farklı. Yedi milyar insanın her birinin ayrı ayrı yapısı var. Bizler çevremizdeki etkilere çok açık bir şekilde yaşıyoruz. Bu çevresel faktörler dar çerçevede ailemiz, geniş çevrede de yaşadığımız toplumdur. Bizi yetiştiren unsurların bizi sınırlandırması ile 12-13 yaşlarına geliyoruz. Bundan sonra yetişkin bireyliğe geçiş dönemi başlıyor. Eleştiren ve sorgulayan bireyler oluyoruz. Çocukluk döneminde bizi etkileyen çok sınırlı dış faktörler var. Belli bir yaştan sonra sürekli bize sinyaller gönderen fikir, ideoloji ve yaşam tarzları arasında kalıyoruz. Onun için gençlik, doğru karar vermek adına önemli bir çağdır. Verdiğiniz kararın doğru olduğuna emin olun. Günümüzdeki en önemli problemlerden biri, çok kuvvetli akıl yönlendiricileri ve odaklardır. Bu noktada kendinizi çok sağlam tutmak zorundasınız. Sizler bugün için yaşamıyorsunuz gençler, sizler gelecek için yaşıyorsunuz. Gördüğüm en önemli problemlerinizden biri de hedefsizliktir. Ufak tefek inişler olabilir ama hedefinizi belirleyip o hedeften şaşmayacaksınız” diye konuştu.

“Yolların Az Gidilenlerinden Gitmeye Çalışın”

Son panelist Prof. Dr. Kemal Sayar ise popüler kültürün bizi kendimizden uzaklaştırdığının altını çizdi. Hepimizin ekranların içine gömüldüğü bir çağda yaşadığını belirten Prof. Dr. Sayar, “O ekranlara anlamlar yükleyip, o ekranlardan sevgisini göstermeye çalışan bir gençlik oldu. Kimsenin kimseyi çok saymadığı bir dünyaya doğru gidiyoruz. Şimdi paylaştıklarımızdan on yıl sonra utanabiliriz. Popüler kültüre kendimizi çok açmak, bizi kendimizden alıkoyan bir durum. Kendimizden uzaklaştıran, ahlaki olarak boşluğa düşüren bir durum. Yazılı kültürlere ve eserlere yönelmeli. Yazılı kültürleri okudukça insan, başka duyguların var olduğunu, başka dertlerle dertlenenlerin var olduğunu da öğrenir. Edebiyatla ve yazılı dünyayla haşır neşir olun. Kendi kültürünüzü ve kendi irfanınızı öğrenmeye gayret gösterin. Ben hayatta tesadüfe inanmam, değişik karşılaşmalar vardır. Size en önemli önerim, yolların gidilmeyenlerinden gidin. Yolların az gidilenlerinden gidenler, daha farklı bir dünyada bulurlar kendilerini. Gayret etmek lazım, kararlılık ve istikrar lazım” şeklinde konuştu.

“Açılmamış Kanatların Uzunluğunu Kimse Bilemez”

Gençlere yılgınlık hastalığına kapılmamaları tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Sayar, “Neşenizi ve azminizi hiçbir şey kırmasın. Buna izin vermeyin, kimse sizin elinizden alamasın. Var olmak, yaratılmış olmak bile sizin için mutluluk kaynağı olsun. Mücadele etmeden başarılı olamazsınız. Şunu hep aklınızda tutun, açılmamış kanatların uzunluğunu kimse bilemez. Hep dünyadan istemeyin, biz dünyaya ne verebiliriz onu düşünün. Uyuşmayın, uyuşturulmayın” diye sözlerini bitirdi. Soru ve cevap faslı ile sonra eren panelin ardından Prof. Dr. Kemal Sayar'ın okurları ile buluştuğu imza programı da gerçekleştirildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53142)
30 Kasım 2019 Cumartesi 21:26
Gardaşım bu insanlar yıllardır toplantı yapıyor fakat çözüm yok hadi hayırlısı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53117)
29 Kasım 2019 Cuma 00:44
HEDEF GÖSTERDINIZDE HEDEFMI GÖRMEDI GENCLER
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53111)
28 Kasım 2019 Perşembe 21:06
Dogrulari yazin söyleyin genclerin en büyük Sorunu torpil olan bu memlekete önlerinin ve haklarinin hep yenilmekte oldugudur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53124)
29 Kasım 2019 Cuma 13:12
@Misafir Kullanıcı Senin Allahina kurban yaz dostum bu memlekete torpili olan sadece her halka sahip geri kalan lar bu memlekete yasamiyor sanki
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53105)
28 Kasım 2019 Perşembe 18:31
İmkansızlık ve gençleri anlamayan cahil idarecilerdir. Ben bir genç olarak bugüne kadar beni anlayan tek siyasetçi Alican Bayramdı projeleri ve vizyonu gençlerin nasıl bomba gibi geldiğinin göstergesidir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53158)
02 Aralık 2019 Pazartesi 17:14
@Misafir Kullanıcı Alican bayram ne yapmış hangi projesi var alican bayramı bu kadar şişirmeyin adamın tek yaptığı şey nasıl burdan vekil olurum bu ilden ihracat yapan varmi fabrika acan varmi hayvancılık yapan varmi bu ilde turizim varmı bitane viyadük yapılmış köprünün üstünden gelen bakanlarla fotoğraf çekip yolluyoruz bi kaplıca var onu bile gelistiremiyoruz karlıovaya kayak merkezi kur kaplıcaları turizim alani ilan et kervansaraydan sağlı sollu imara ac sehirin önünü acın
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın