KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

‘GENÇLİK BİLİM EVİ’ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Vakfı Bingöl Fen Lisesi, 120 adet nitelikli araç gereçten oluşan ve 140 bin TL’ye mal olan ‘Gençlik Bilim Evi’ projesinin açılışını yaptı.

‘GENÇLİK BİLİM EVİ’ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
07 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ 04:07
0
1734
0
AA aa

TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Projesi(SODES) kapsamında finanse edilen ‘Gençlik Bilim Evi' projesi açılışı, Vali Yardımcısı M.Alper Çığ, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Defterdarı Özgür Yılmaz, İl Afet Müdürü M.Emin Boğatekin, Bilim ve Sanayi Müdürü M.Mesut İlhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, Okul Müdürleri, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi Müdürü Yadin Çelik ile öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Proje içeriği hakkında açıklama yapan TBMM Vakfı Fen Lisesi Müdürü Çelik, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde ‘Gençlik Bilim Evi' projesi kapsamında öğrenciler tarafından yapılan çalışmaların 140 bin TL'ye mal olduğunu söyledi. Projenin ana amacının bilimsel bazı bilgileri görerek ve yaşayarak öğrenmeyi sağlamak olduğunu vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:“Proje çalışmamıza başlarken bilimsel çalışmalarda duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam öğrenirim sloganıyla yola çıktık. Bu sloganla yürütülen ‘Gençlik Bilim Evi' projemizin ana amacı bilimsel bazı bilgileri görerek ve yaşayarak öğrenmeyi sağlamaktır. Bu projemiz ile bilimsel konulara ilgili olan, halkımıza farklı bir alanda hizmet sunarak, bilinen etkinlik alanı dışında farklı bir etkinlik alanı daha meydana getirmektir. Yaklaşık maliyeti 140 bin TL civarında olan projemiz, 62 adet farklı bilimsel düzenek olmak üzere, toplam 120 adet nitelikli araç gereçten oluşmaktadır. Projemizin ana hedef kitlesi olan öğrencilerimize, bilimin zevkli öğrenme şeklini göstermek, fen-astronomiye ilgi duymasını sağlamak, araştırma ruhunu yerleştirmek, bilime karşı merakını artırmak ve kısacası gelecekteki bilimsel bilgilerin araştırmasına şimdiden katkı sunmaktır.”

Yapılan konuşmanın ardından, proje çalışmalarını inceleyen Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ ve Milli Eğitim Müdürü Sarı, proje hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın