KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

''Gençlik sorunları ve çözüm önerileri'' konulu toplantı

Genç İlçesi'nde yapılan toplantıda sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu ancak söz alan kurum amirleri kendi faaliyetlerini anlatınca, muhtar da ‘benim mahallemde sorun yok' deyince Kaymakam Aktan fena sinirlendi ve şu uyarıyı yaptı!

``Gençlik sorunları ve çözüm önerileri`` konulu toplantı
22 MAYIS 2009 CUMA 09:54
0
1294
0
AA aa
Genç İlçesi'nde kaymakamlık tarafından ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde ‘Gençlik sorunları ve çözüm önerileri' konulu bir toplantı düzenlendi. Genç Kaymakamı Barış Cansu Aktan başkanlığında gündem dışı gerçekleştirilen toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Hayrettin Aslan, İlçe Jandarma Komutanı Fuat Alanur, kurum amirleri, muhtarlar, okul aile birlikleri başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Mahalledeki gençlerden okuldaki öğrencilere kadar gençliğin tamamına yönelik sıkıntıların konuşulmasının planlandığı toplantıda hedefe ulaşılmadı.  Toplantıda söz alan kurum amirleri kendi faaliyetlerini anlatınca, muhtar da ‘benim mahallemde sorun yok' deyince Kaymakam Aktan fena sinirlendi. İşte o toplantıda aktarılanlar ve Kaymakam Aktan'ın uyarısı…
Müftülük:
“Gençler uyuşturucu illetinden uzak tutulmalı. Bu konuda ahlak ve uyuşturucu konuları Cuma günleri hutbelerde anlatılacak. Sevgi motifi yeterince işlenmiyor, aileler çocuklara sevgi yerine şiddet uyguluyor. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersindeki öğretmen ihtiyacı bir an önce karşılanmalıdır. Yaz Kur'an kurslarının önemi kavranmalı. Çocuklara cinsellik yeterince anlatılmalıdır ve çocuklar bilgilendirilmelidir. Bayanlara ve erkeklere yönelik ayrı ayrı seminerler düzenliyeceğiz.”
Okul Aile Birliği Başkanları;
“Okullarda var olan spor amaçlı bir dizi eksikliğin giderilmesi lazım. Velilerin çocuklarının kimlerle arkadaş olduklarını takip etmeleri gerekir. Velilerin, çocuklara ev ortamlarında en iyi şekilde ders çalışma imkânı sağlanmalıdır.”
Muhtarlar:
“İlçemizde aydınlatma sorunu var. Birçok mahallede aydınlatma lambaları hiç yanmıyor, vatandaş kapısının önüne dahi çıkmakta tereddüt ediyor. Gece geç saatlerde sokaklarda dolaşan gençler var. Karanlık çökünce insanlar evlerine hapsoluyor. Aydınlatma sorunu giderilmeli”
İlçe Milli Eğitim:
“Alınacak kararlar zabıt altına alınsın ve halka sunulsun. Rehber öğretmen sıkıntımız var
Mevzuatımızda yılda iki defa ev toplantıları düzenliyoruz. Evde çalışma ortamı olmayanlara yardım ediyoruz.(kitaplık, masa sandalye alıyoruz). İnternet kafelerin yeterince denetlenmesi lazım. Veliden izin alınmayana kadar öğrenciye izin verilmeyecek.”
İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü;
“Çocuk eğitici kurslarımız var, ailelerimiz çocuklarını bu kurslara yazdırsın. Aileler çocuklarını bize yönlendirsin. Çocuk eğitici kurslarımızda anne ve babalarda gelip çalışmalarımızı yakından görsün.”
Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü:
Sporun önemi tam manasıyla kavranmamış. Yaz spor okullarına yeteri kadar talep olmuyor. Okul müdürleri ve veliler, öğrencileri ve çocukları bize yönlendirsin. 1 Temmuz- 30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek yaz spor okullarında amaç; çocuklara uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp onlara spor ahlakını aşılamaktır”
Kaymakam Aktan sert çıktı!
Toplantıda, kurum amirlerinin yanı sıra muhtarlardan da fikirler alındı fakat sorunların çözümünden çok hayal edilen çalışmalar üzerine görüş beyan edilmesi ve özellikle muhtarların “benim mahallemde sorun yok” şeklinde sözler sarf etmesi Kaymakam Barış Cansu Aktan'ın tepkisine neden oldu. Kurum amirlerinin, kurumlar arası mukayesede bulunmasını da sert bir dille eleştiren Kaymakam Aktan: “Yapacağınız çalışmalarda şahsınız veya kurumunuz değil, ilçemizin ön planda tutulması lazım. Bütün kurumlar bir birleriyle bağlantılı olduğu gibi çalışmalarda da koordineli olunmalıdır. ‘Benim mahallemde sorun yok' demek vurdumduymazlıktan başka bir şey değildir. Bu gün ilçemizin herhangi bir mahallesinde meydana gelen bir olay, o mahalle sakinlerini ne kadar alakadar ediyorsa aynı sorun diğer mahalle sakinlerini de alakadar eder. Sadece bahse konu olan mahallelerimizi değil, ilçemizi bir bütün olarak ele almalıyız. İlçemizin her mahallesinin her sokağına kadar hepimiz sorumluyuz. Herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmeli” şeklinde sert konuştu.

Sorunların çözümü için ortak çalışmaların önemine vurgu yaparken halkın önemli toplumsal sorunlar için kendilerine müracaat etmemesi hususunda da duyduğu rahatsızlığı aktaran Kaymakam Aktan: “Halkımıza diyoruz ki, sorun varsa bize başvurun, çözümü için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Fakat bunları defalarca dile getirmemize rağmen kimse sorunlarla karşıma çıkmıyor” dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın