KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü listeyi neden açıklamıyor?

Sessiz kalınarak sürecin işletilmesi ise kamuoyunda 'Halk 3 gün konuşur, alımlar yapılır, herkes 3 gün sonra olanları unutur' politikası olarak yorumlanıyor. Karasu: 'Bir tane Bingöllü mülakat sonucuna inanmadı/inanmıyor, bu çarkın içinde olanlar hariç.'

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü listeyi neden açıklamıyor?
25 KASIM 2021 PERŞEMBE 15:12
20
3813
8
AA aa

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere yapılan güvenlik ve temizlik görevlisi alımına dair haksızlık olduğu yönündeki tepkiler dinmek bilmiyor! Kurum yetkilileri ise hiçbir açıklama yapmıyor, yapamıyor! Kazananlar listesi ise bir türlü açıklanmıyor. Sessiz kalınarak sürecin işletilmesi ise kamuoyunda “Halk 3 gün konuşur, alımlar yapılır, herkes 3 gün sonra olanları unutur” politikası olarak yorumlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kızının da bu elemelerde haksızla uğradığı örneğini veren Eğitimci Doğan Karasu, serzenişinin bireysel değil, toplumsal tepkilere katkı amacıyla yapıldığını ancak bunun kişiselleştirilip kendisine yönelik haksız ithamlarla sürecin gölgelendiğini savunarak ikinci bir açıklamayı yaptı.

Karasu, açıklamasında önemli noktalara temas ederek yaşananları ve gelinen noktayı şöyle özetleyerek “Şeffaflık” çağrısında bulundu.

İşte Karasu'nun o açıklaması….

‘Haksızlığa uğrayınca sesiniz çıkıyor' yakıştırması gerçeği yansıtmıyor

‘Hz. Musa Kısası'nı çok iyi bilirim. Çocuğumun da Hz. Musa' kadar şanslı olmadığını/olamayacağını iyi biliyorum. Önceki ve bu açıklamam şahsi, çocuğumun haksızlığa uğradığını düşündüğüm için yapılmadı. ‘Haksızlığa uğrayınca sesiniz çıkıyor' yakıştırması gerçeği yansıtmıyor. Vicdan ve ahlak sahibi her Bingöllü zaman zaman konuştuğumu, hatta sıkça konuştuğumu biliyor. Açıklamam sahipsiz, torpili olmayan ve haksız bir biçimde elenen, sesini çıkarmayanlara destek amaçlı bir açıklamaydı/açıklamadır. ‘Liyakat olsun, torpil olmasın' istiyoruz.

“Devlet yönetimi ciddiyet, kural, kurala uymayı ister”

Gençlik ve Spor Bakanlığı 'Daimi İşçi' adı ile personel alımına gitti. Daha işin başında haksızlığa yol açan bir yöntem işletildi. Şartları tutan, tutmayan herkesin müracaatı alındı. Olacak iş mi bu? Şartları tutmayan kişileri hangi hakla kuraya tabi tuttunuz? Önce kuraya katılmayı hak edenleri belirlemeniz gerekmez miydi? Devlet yönetimi ciddiyet, kural, kurala uymayı ister. ‘Suyu ısıt, olmaz ise çay demleriz' mantığı ile iş mi yapılır? Eşitsizlik doğuracak, haksız, adalete uymayan şekilde kura çekimi yapıldı. Evrakı eksik olduğu halde kuraya katılanlar ve asıl/yedek listede adı çıkanlar oldu. Şartları tutup kuraya katılan ve asil/yedek listede adı çıkmayanlar oldu. Bunu bir izah etmeli. Ciddi bir görev kusurudur. Bunun yasal dayanağı var ise bu dayanak hukuka aykırıdır. Kura şartları eşit olanlar arasında çekilir. Bir defa bu gerekçeden dolayı bu alım iptal edilmelidir.

“Bir tane Bingöllü mülakat sonucuna inanmadı/inanmıyor”

Mülakat asiller arasında yapılır. Asiller mülakata tabi tutulur, asiller arasında yeterli düzeyde ehil olan olmayınca yedekler mülakata alınır. Öyle yapılmadı, asil ve yedekler aynı torbaya kondu, hatta torpilli yedekler seçildikten sonra göstermelik bir biçimde mülakata alındı. Kaldı ki, mülakatın kendisi haksızlıktır, adam kayırma sistemidir, hak yeme aracıdır. Aklı ve vicdanı olan herkes bunun farkındadır. Bir tane Bingöllü mülakat sonucuna inanmadı/inanmıyor, bu çarkın içinde olanlar hariç. ‘Sınavda torpil yapmadık, partinin bir rolü yok, siyasiler karışmadı' demek Bingöllüleri sadece gülümsetir. ‘Biz, mülakat hikâyedir, listeler önceden belliydi' diyoruz. Sadece biz değil, Bingöl bu görüşle çalkalanıyor.

“Kazananların listesi neden açıklanmıyor”

Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğüne işçi alındı, MİT'e(Milli İstihbarat Teşkilatına) eleman alınmadı ki, liste açıklanmıyor. Listenin açıklanmaması bile bir tuhaflığa işaret değil mi? ‘Gizlilik Kararı' mı var?  Yazık, çok yazık.  Sahibi olmayan insanlarımıza yazık, ülkeye yazık. Haksızlık, hukuksuzluk, liyakatsizlik hak olamaz. Bunu normal göremeyiz. Açıklayın listeyi, insanlar değerlendirsin. Toplum vicdanı diye bir kurum var, yapılanları ve söylenenleri değerlendirir.

“Sınavı iptal edin, doğru bir yöntem, en az mağduriyet ile seçim yapın”

Listeyi açıklayın, seçimi nasıl yaptığınızı kamuoyu görsün. Haksızlık varsa haksızlığı yapanlar, haksızlık yapıyorsak biz yargılanalım. Liste açıklandığı gün hukuki süreç başlatılacaktır. Bizim gibi düşünen hukukçuların desteğini bekleyeceğiz.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87314)
27 Kasım 2021 Cumartesi 00:57
Bu konuda toplumda artık öğrenilmiş çaresizlik sendromu vardır. Aynen dediğiniz gibi 3 gün sonra her şey unutulur. Ama Allah Teâlâ unutmaz ha bir de sadece zulme haksızlığa adaletsizliğe uğrayan kişi ve ailesi unutmaz. Topluma gelince Doğan bey Türkiye toplumun en az yüzde 75 i iltimasi savunur, çünkü bunlar armut pis ağzıma düş zihniyetinde olan tembel iş yapmaz bilmez bedavaci kişilerdir. Maalesef toplum gerçeği budur. Siyasiler de toplumun bu gerçeğine göre menfaat icabı hareket ediyor. Devleti öyle bi hale getirdiler ki artık vergilerimiz de kurtarmıyor ..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87281)
26 Kasım 2021 Cuma 02:36
Doğan beyi caseretinden ötürü tebrik ediyorum herkesin sus pus olduğu haksızlığa Rıza gösterdiği korkunun hakim olduğu adam kayırmanın torpilin hertürlüsünün yapıldığı nice yıllar böyle geçiyor!keşke herkes haktan yana olsa kendine dahi teklif edilse torpil reddebilse bu torpille işe alınanlar hayır arkadaş haramı kabul etmiyorum diyebilse bir ömür haram lokmayı kendine layık görmese veee hayat bayram olsa!!hayal arkadaş ne yazıkki!!!ve bu u düzen böyle devam ettikçe eninde sonunda Allah'ın gazabına düçar bir topluluk oluşuyor ne yazıkki yazık çok yazık!Hukuki süreç sonuna kadar takip edilmeli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87277)
26 Kasım 2021 Cuma 00:28
Adalet ve kalkınma vaat ettiler. Ger gör ki adalette , kalkınma da Türkiye tarihinde en dip noktada. Kim kul hakkı yemişse Allah burnundan fitil fitil getirir. Sen Allah de gerisine karışma
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87273)
25 Kasım 2021 Perşembe 21:56
Ahhh koca Dogan Karasu seni bu hallerdede mi görecektik ...Ben Ortadoğu'nun ve Balkanların en iyi felsefecisiyim diyen adam bu hallere düşer mi???Hey Zalım Dünya....Dünya dora Mallez çora:)) Liyakat diyorsunuz şunu mu anlamalıyız Daimi işçi alımı sonuçta benim kızım diyer Kizlardan daha iyi temizlik yapar mı kistasiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87271)
25 Kasım 2021 Perşembe 21:29
Kardesim sen önce akp li tayipci olacan sonra isin olacak
Yoksa ekmek yok bunlarin kanunu vicdani insanligi böyle
Bunlara Allah peygamber adalet hukuk anlatma . Allah Bilen bunlari yaparmi.
Bunlari Allaha havale et ancak Allah haklarindan gelir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87267)
25 Kasım 2021 Perşembe 20:27
Ülkeyi bu hale getirenlere Hakkımı Helal etmiyorum. Tek adam dediniz herşey zam üstüne zam neyse denilecek cok şey var dmeiyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87263)
25 Kasım 2021 Perşembe 16:14
evet kadro satıyorlar bu bir gerçek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87261)
25 Kasım 2021 Perşembe 15:31
bu işlerde paranın döndüğünü size adım gibi söyleye bilirim bu işin araştırılmasını istiyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87264)
25 Kasım 2021 Perşembe 17:53
@Misafir Kullanıcı Sayın Karasu Bu iş eskiden de böyleydi böyle de devam edecek keşke ucu daha evvel size dokunsaydı umarım bundan sonra hep yazarsın
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın