KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Gençliler, mısır'daki darbe yönetimine lanet yağdırdı

Genç Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma Derneği(GENÇ-DER), düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla Genç’in duyarlı halkıyla birlikte Mısırlı darbecileri lanetledi.

Gençliler, mısır`daki darbe yönetimine lanet yağdırdı
17 AĞUSTOS 2013 CUMARTESİ 08:32
0
2664
2
AA aa

Cuma namazı sonrasında Genç ilçe merkezi Dörtyol kavşağında kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen basın açıklamasına Gençli duyarlı halk yoğun ilgi gösterdi. Kitlesel basın açıklamasından önce Genç-Der Başkanı Ahmet Cana, kısa bir konuşma yaptı.

Mısır'daki katliama ve zulme değinen Cana: “Bugünlerde İslam tarihi acı hadiselerinde ve acı günlerinden birini daha yaşıyor. Mısır'da haklı davasını onurluca, izzetlice savunan, masum binlerce Müslüman 30 El-Ezher âlimi ve yüzlerce çocuk Emperyalizmin uşaklığını yapan onursuz yerli münafıklarca zalimane katledilmektedir. Bugün Mısır'da insanlık ölüyor, İslam ümmetinin yüreği dağlanıyor, zulüm yapılıyor, katliam yapılıyor” dedi.

“Bu Zulme Sessiz Kalıp Üzülmeyen İnsan, İnsanlığından Şüphe Etsin”

Zulme rıza göstermenin de zulüm olduğunu belirten Cana: “Zulme sessiz kalmak dilsiz şeytanlıktır. Zulme ortak olmaktır. Bugün ayrılık günü değildir. Bugün bir olma günüdür. Bugün birlikte hakkı haykırma günüdür. Bu zulme sessiz kalıp üzülmeyen insan, insanlığından şüphe etsin. Bu zulme sessiz kalıp üzülmeyen Müslüman, imanını yeniden elden geçirsin” dedi.

Genç-Der adına yapılan basın açıklamasını Genç-Der üyesi Bilal ortak okudu.

Yapılan basın açıklamasında Mısır'ın direnişçi onurlu insanlarına, El-Adevviye'de ve diğer direniş meydanlarında canı pahasına izzetlice duranlara, Şehit Hasan El-Benna'ya, Seyyit Kutub'a selam gönderildi.

Batının bu darbede ikiyüzlülüğünü ve çifte standartçılığını tekrar gösterdiğini belirten açıklamada: “Biz inanıyoruz ki bu yaşanan süreçte ABD, AB, İsrail ve ABD üssü gibi görev yapan körfez ülkelerinin desteği olmasaydı Mısır'da ne darbe gerçekleşirdi ne de bu katliamlar yaşanırdı. Adeviyye katliamında tetiği çektiren sömürgeci katil emperyalistlerden başkası değildir. Seçilmiş bir cumhurbaşkanını zorla alıkoyan ve kendi halkını öldürmekten çekinmeyen bu Firavun zihniyetini esefle kınıyoruz. Tüm dünyayı Mısır'da olup bitenlere karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Darbeci yönetimin uluslararası tüm kurum ve kuruluşlar tarafından gayri meşru ilan edilmesini istiyoruz. Darbecilere destek olan birtakım Körfez ülkelerini bu ihanetten vazgeçmeleri noktasında uyarıyoruz” denildi.

Basın açıklamasının sonunda zulmü kınayan, zalimlere karşı Mısırlı izzetli Müslümanların yanında olduğunu gösteren herkese teşekkür edildi.

Yoğun katılım olduğu basın açıklaması, özelde Mısırlı genelde tüm dünya mazlumları için yapılan dua ile sonlandırıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
vedatkarar (@Misafir_15030)
19 Ağustos 2013 Pazartesi 17:38
Abdullah kardeşim bu işlerde rant olmaz dediğin ihalelerde olur. sizde yürek yok ki bu tür etkinlikler yapasınız, samimi isen, gel sen ve senin gibi düşünenler öncülük etsin, hangi partiye mensup isen onun renk ve bayraklarını getir ben taşıyayım ve destek olayım ....çok yazık. fitne yapıyorsun.
abdullah demir (@Misafir_14987)
17 Ağustos 2013 Cumartesi 16:39
burda renkleri yeşil ve siyah olan bi partinin propagandası var...keşke siyasetinizi bulaştırmasanız en azından bizde destek verirdik..ama siz rant peşinde olduğunuz sürece biz desteklemeyiz
14.05.2024
16:27
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Bingöl'de nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 131 kişi de yaralandı.
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın