KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mart 2026 Salı
°C

Genç'te 'aşmak için hareket' kampanyası

Bingöl’ün Genç ilçesinde bir araya gelen engelli ve engelsiz bireylerin yaptığı çeşitli etkinliklerde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Genç`te `aşmak için hareket` kampanyası
15 MAYIS 2017 PAZARTESİ 06:20
0
1630
0
AA aa

Türkiye Beyazay Derneği Bingöl Şubesi ve bir Rehabilitasyon merkezi tarafından organize edilen "Aşmak İçin Hareket" kampanyası çerçevesinde engelli bireyler, Genç ilçesi kapalı spor salonunda düzenlen programda vatandaşlarla bir araya geldi. Etkinliğe engelli dernekleri, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte vatandaşlar engelli bireylerle basketbol maçı, masa tenisi, satranç, ok, halat çekme, ip atlama ve top taşıma gibi oyunlar oynadı.

Engelli bireyler ile vatandaşların bir araya geldiğini belirten rehabilitasyon merkezinin Müdürü Ekrem Arıkız, "Programdan oldukça keyif aldık. Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatın içerisinde daha başarılı, daha etkin hale getirilmeleri için bu tür programlar çok faydalıdır. Bu tarz programların devamı da gelecek" dedi.

Beyazay Derneği Bingöl Şube Başkanı Sema Kırmızıkaya ise, "Engelli ve engelsiz bireyler spor yaparak, tanışıp, kaynaştılar. Aralarındaki ön yargıları, dışlanma ve aşağılama duygusunu böylelikle aşıyorlar. Kampanya kapsamında omuz omuza durarak, bütün Türkiye'ye engelli ve engelsizler birlikte yaşayabilir, birlikte etkinlik yapabilir, hayatı paylaşabileceklerini gösterdik " diye konuştu.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından engelli bireylere madalya takdim edilmesiyle sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2026
02:17
Bingöl`de Kur`an Tilâvet Yarışması
Bingöl'de Kur'an Tilâvet Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
17.03.2026
02:16
Bingöl`de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl'de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
02:15
Kava:
Kava: 'Halepçe, İnsanlık Vicdanında Silinmeyen Bir Yaradır'
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşananların insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biri olduğunu belirterek, 'Halepçe'yi unutmadık, unutmayacağız' dedi.
17.03.2026
02:14
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sürücünün yayaya çarpmamak için yaptığı manevra sonucu kontrolden çıkan otomobil duvara çarptı. Kazada araçta bulunan 2 kişi yaralandı.
17.03.2026
02:13
Ahırı sel bastı! Mahsur kalan 12 keçi kurtarıldı
Ahırı sel bastı! Mahsur kalan 12 keçi kurtarıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde etkili olan aşırı yağışların ardından bir ahırı sel bastı. Ahırda mahsur kalan 12 keçi, itfaiye ve AFAD ekiplerinin çalışmasıyla kurtarılarak güvenli alana alındı.
17.03.2026
02:12
Burak Burulday`a Teşekkür Plaketi
Burak Burulday'a Teşekkür Plaketi
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın anne ve babası adına yaptırdığı okul ile Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi projelerinde görev alan İnşaat Mühendisi Burak Burulday, projeye sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür plaketiyle onurlandırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın