KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

Genç'te bir yangın daha

Genç İlçesi Kültür Mahallesi'nde bir vatandaşa ait tarlada çıkan yangında yaklaşık 60 ton yonca samanı yandı...

Genç`te bir yangın daha
16 TEMMUZ 2009 PERŞEMBE 09:59
0
1286
0
AA aa
Artan hava sıcaklıklarıyla birlikte Bingöl'ün Genç İlçesi'nde artış gösteren yangınlara bir yenisi daha eklendi. Son üç günde üç ayrı bölgede çıkan orman yangınlarından sonra dün de Kültür Mahallesi'nde bir vatandaşa ait tarlada yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre olay dün saat 16.30 sıralarında Genç ilçesi Kültür Mahallesi Terminal Caddesi 200. Sokak civarında meydana geldi. Sıddık Çakırcı isimli vatandaşın icar edip yonca ektiği tarlada henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Rüzgârında etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına müdahale eden Genç Belediyesi İtfaiye ekibinin söndürme çalışmalarında yetersiz kalması ve yangının mahalledeki evlere sıçrama ihtimali üzerine Bingöl Belediyesi itfaiye ekiplerinden destek istendi. Genç ve Bingöl Belediyesi itfaiye ekiplerinin yoğun gayretleri sonucu 2 saate güçlükle söndürülen yangınında 18–20 Bin TL değerindeki yaklaşık 60 ton yonca samanı ile 200 metrelik çit (çeper) zarar gördü.

Başkan Ariç, araç talebini yineledi

Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, ilçede son zamanlarda artış gösteren yangınlarda araç konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti.

İtfaiye personelinin yeterli eğitime sahip olduğunu ancak araç ve ekipman konusunda yetersizliğin had safhada olduğunu kaydeden Başkan Ariç: “Belediyemiz bünyesindeki itfaiye erlerimiz her türlü eğitim aldı ve bu konuda tecrübelidirler. Ancak araç gereç konusunda yetersiz olduğumuz için bu sorunları yaşıyoruz. İlçemize çok acil bir şekilde itfaiye aracı tahsis edilmesini bekliyoruz" dedi.

bingölmedya, bingolmedya, bingolkenthaber, bingöl kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
05.10.2026
00:23
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST`te Türkiye birincisi oldu
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldu
TEKNOFEST Güneydoğu için Şanlıurfa'da bulunan Bingöllü öğrenciler, Yer Bilimleri alanında hazırladıkları projeyle Türkiye birinciliği elde etti. Hasan Fırat Kaçmaz ve Muhammed Server Bekil'in birincilik ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.
05.10.2026
00:22
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden `13 saatlik bekleme` iddiası
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden '13 saatlik bekleme' iddiası
Bingöl'ün Genç ilçesinde odun keserken ayağını hızar testeresine kaptıran 39 yaşındaki Mustafa Pirinci'nin iki parmağı koptu. Ailesi, yaralının farklı sağlık kuruluşları arasındaki sevk sürecinde yaklaşık 13 saat ameliyat beklediğini ve bu nedenle parmaklarının kurtarılamadığını ileri sürdü.
05.10.2026
00:20
12 Bingölspor Adana`da son bölümde yıkıldı: 1-0
12 Bingölspor Adana'da son bölümde yıkıldı: 1-0
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Adana 01 FK deplasmanında uzun süre golsüz eşitliği korudu ancak maçın son bölümünde kalesinde gördüğü golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, sezonun 5. haftasını puansız tamamladı.
05.10.2026
00:18
Ölen gencin ailesi:
Ölen gencin ailesi: 'İhmali olanlar hesap vermeli!'
Solhan'da okul pansiyonundaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdülkerim Demir'in ölümüyle ilgili gözler yürütülen adli ve idari soruşturmaya çevrildi. Aile, kazada ihmali bulunanların ortaya çıkarılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyor.
05.10.2026
00:17
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde okulun mutfağındaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdulkerim Demir, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın