KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Genç'te çatışma: 1 asker şehit, 2 asker yaralı

Genç ilçesi kırsal kesiminde operasyondan dönen askerler karşılaştıkları PKK'lılar ile çatıştı. Çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Genç`te çatışma: 1 asker şehit, 2 asker yaralı
19 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 06:45
0
3773
0
AA aa

Genç ilçesine bağlı Güzeldere bölgesinde saat 19.30 sıralarında arazi arama ve tarama faaliyetleri sürdüren piyade tabur komutanlığına bağlı birliklerce, bir grup terör örgütü PKK'lı terörist arasında sıcak temas sağlandı.

DUR İHTARINA ATEŞLE KARŞILIK

Güvenlik güçlerinin ''dur'' ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 1 asker şehit olurken, 2 asker yaralandı. Yaralanan askerler Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Bölgeye çok sayıda özel harekat timleri sevk edildi.

49. Motorize Piyade Komutanlığınca görevlendirilen kobra helikopterleri desteğinde olay bölgesine takviye kuvvet sevk edildi. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

VALİ YARALILARI ZİYARET ETTİ

Bingöl Devlet Hastanesinde yaralı askerleri ziyaret eden Vali Mustafa Hakan Güvençer, gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:

''Genç ilçesi Güzeldere köyü kırsalında güvenlik görevi yapmakta olan piyade tabur komutanlığımıza mensup askerlerimizin bir grup teröristle sıcak temas sağlaması sonucunda çıkan çatışmada 1 vatan evladımızı şehit verdik. 2 vatan evladımız hafif yaralandı. Yaralı kardeşlerimiz Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı ve o kardeşlerimizi hastanede ziyaret ettim. Yaralılarımızın durumu gayet iyi. Biri baldırından, biri sol kalçasından yaralanmıştır. Yaralı kardeşlerimiz yarın (dün) inşallah taburcu edilecekler. Şehit askerimizi de yarın (dün) Elazığ'da düzenlenecek olan askeri törenle memleketine uğurlayacağız. Sıcak temas sonrası merkezden gönderilen özel harekat timleriyle, çatışma bölgesinde arazi arama ve tarama çalışması başlatıldı.''

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
12.08.2026
18:32
Solhan`da camiler çocuk sesleriyle doldu
Solhan'da camiler çocuk sesleriyle doldu
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaz Kur'an kurslarına katılan 120'yi aşkın çocuk, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenirken, düzenlenen sosyal etkinliklerle yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiriyor.
12.08.2026
18:31
Bingöl`den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl'den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları Elif Aday ve Zilan Atila, Türkiye şampiyonluğunun ardından milli takım seçmelerini de birincilikle tamamlayarak İtalya'da düzenlenecek Bocce Raffa Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.
12.08.2026
18:30
TRT Sinema Tırı Bingöl`de
TRT Sinema Tırı Bingöl'de
TRT Genel Müdürlüğü'nün kırsal bölgelerdeki çocuklara sinema deneyimi sunmak amacıyla hayata geçirdiği 'TRT Sinema Tırı' projesi, 13-15 Ağustos tarihleri arasında Solhan, Genç ve Bingöl merkezde çocuklarla buluşacak.
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın