KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Genç'te coşkulu kutlu doğum kutlaması

Genç ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Genç-Der, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) nurlu doğumunu bu yıl açık alanda yoğun bir katılımla kutladı.

Genç`te coşkulu kutlu doğum kutlaması
29 NİSAN 2012 PAZAR 23:27
0
2056
0
AA aa

Genç ilçesi şehir stadyumu yanında bulunan açık alanda yapılan Kutlu Doğum Programına Gençli peygamber aşıklarının yoğun ilgi gösterdikleri ve programın başlamasından saatlerce önce alanı doldurmaya başladıkları gözlendi. 

Program Servet Kılıç Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Mevlid'i Şerif ile peygamber sevdalıları duygu dolu anlar yaşadı. Peygamber Sevdalıları Platformunun Bingöl Koordinatörü Hamdullah Tasalı'nın selamlama konuşmasının ardından programa konuşmacı olarak davet edilen Bingöl'ün kanaat öncülerinden Sahip Korkutata söz aldı. 

-"Onları Allah'ın indinde üstün kılan şey peygamber sevgisiydi"-

Konuşmasını zazaca yapan Korkutata; "Peygambere ilk iman edenler köleler ve halkın içinde mustazaf olan kesim olmuştur. Müşriklerin ekabir kesimi peygamberin davasındaki ısrarını görünce peygambere; 'Ya Muhammed senin etrafında oturanlar hep bizim köle ve emrimizin altında çalışan insanlar, biz o insanlarla aynı mecliste oturmayız. Biz senin yanına geldiğimizde onları etrafından dağıtsan ve biz gittikten sonra yanına gelseler olmaz mı?' derler. Bu istekleri üzerine Allah'u Teala (c.c.) indirdiği ayeti celile ile onların bu isteklerine uymaması konusunda peygamberini uyarır. Hz. Muhammed (s.a.v.) asla onların isteklerine olumlu yaklaşmadı çünkü O, Allah'ın izni ve inayetiyle bu davayı o zayıf dedikleri Bilallerle, Mustazaflarla yeryüze hakim kıldı. O yanlarında oturmaya tenezzül etmedikleri Bilaller gün geldi İslam şerefiyle büyüdüler, Mekke'nin müşrik ekabir kesimi ise zelil oldular. Onları hem Allah'ın indinde hem de insanların meclisinde üstün kılan şey peygamber sevgisiydi" dedi. 

Program Çocuk İlahi Grubu ve Vuslat İlahi Grubunun okudukları ilahilerle devam etti. Peygamber sevdalıları, peygambere olan hasret ve sevgilerini ilahi grubuna salavat ve tekbirlerle eşlik ederek gösterdiler. 

-"Muhammedi Sevda Dünyanın Dört Bir Yanında Birleştirici Unsur Olmaya Devam Etmektedir "-

İlahi grubunun dinletilerinden sonra programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Yahya Uğraş; Muhammedi sevda dünyanın dört bir yanında birleştirici unsur olmaya devam etmektedir. Hz. Muhammed (s.a.v.) miladi olarak Nisan ayının yirmisinde dünyaya gelmiştir ama büyük bir aşk ve sevgi ile Nisan ayı boyunca kutlanan Kutlu Doğum programları ile adete Nisan ayının her bir gününde yeni doğmuş gibi bir sevgi ile karşılanmaktadır. Hz Muhammed'in (s.a.v.) dünyaya geldiği Arap Yarımadasındaki cahiliye yaşamında olan bir çok olumsuzluk maalesef bugün de devam etmektedir. Cahiliye döneminde utanç kaynağı olarak görülen ve diri olarak toprağa gömülen kız çocukları maalesef günümüzde de modernizm adı altında reklam aracı olarak kullanılmaktadırlar. Bunun gibi o günün Arap cahiliyesinde olan pek çok olumsuzluk bugün de toplumda mevcuttur. O gün o huzursuzlukları ortadan kaldıran Hz. Peygamber ve ashabıydı, bugün de toplumdaki huzursuzlukları, haksızlıkları ve ahlaksızlıkları kaldıracak olanlar siz peygamber sevdalıları olacaksınız. O günkü olumsuzlukları ortadan kaldıran şey vahiy kültürüdür. Bugün de huzursuzluklarımızı kaldıracak olan ancak o vahiy kültürü olabilir. Vahiy kültürünün ilk öğretisi 'Oku'dur, yani eğitimdir. Bilenlerle bilmeyenler bir olmaz. Bilenler hayat verir, huzur verir bilmeyenler ise sıkıntı ve huzursuzluk getirir o zaman bizim eğitime gereken önemi vermemiz gerekir" şeklinde konuştu. 

Program, Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlemiş olduğu 'Umre Ödüllü Siyer Sınavı'nda 15 yaş altı ve 15 yaş üstü kategoride Genç ilçe merkezinde ilk ona girenlere değişik ödüllerin verilmesiyle devam etti. Ödüllerin verilmesinden sonra Molla Yaşar Özer'in okuduğu dua ile program sona erdi.

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın