KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2026 Cuma
°C

Genç'teki karpuzlar tarlada kaldı!

Gençli karpuz üreticileri, düşen fiyatlara rağmen karpuzları satamamaktan yakınıyor. Özellikle Ramazan Ayı'nda verim veren karpuzu tüketicinin almadığı için fiyatların düştüğünü aktaran üreticiler, bu yüzden karpuzların tarlada kaldığını üzüntüyle belirtti.

Genç`teki karpuzlar tarlada kaldı!
11 EYLÜL 2011 PAZAR 21:19
0
3293
0
AA aa

Sezon öncesinde yüksek fiyatla satılan kavun ve karpuz, yaz ilerledikçe artık para etmiyor. Üreticiler ürünlerini satamadıklarını belirtirken, vatandaşlar da fiyatların ucuzlamasından çok memnun.

5 ay önce Mardi'nin Derik İlçesinden gelip 400 dönümlük arazi kiralayan Hacı Çağırdan isimli karpuz üreticisi ve onun gibi 7 aile, aylardır memleketlerinden uzak bir şekilde çadırlarda verdikleri ekmek mücadelelerinin karşılıksız oluşunun üzüntüsünü yaşıyor.

Karpuz üreticisi Çağırdan, ''400 dönümlük araziyi kiraladık ve milyonlarca masraf ettik. Karpuzlarımız tarlada kaldı. Burada yedi aile ekmekleri için çadırda yaşıyor ve çoğunun dönüş için yol parası bile yok. Hepimiz çok zor durumdayız.'' Dedi.

ÇİFTÇİ MADDİ ZARARA UĞRADI

Karpuza pazar bulunmaması sonucu fiyatı geçen yılın seviyesine getirdiklerini, buna rağmen tonlarca karpuzun tarlada çürümeye terk edildiğini söyleyen üreticilerden Hacı Çağırdan, karpuz üretiminden istediklerini alamadıklarını ve maddi zarara uğradıklarını belirtti. 400 dönüm araziye karpuz ektiğini söyleyen Çağırdan, tonlarca karpuzu tarlada çürümeye terk edildiğini belirterek, ''Sezon başında kilosunu 50 kuruşa sattığımız karpuzun kilosunu 20 kuruşa kadar düşürdük. Buna rağmen tonlarca karpuz tarlada kaldı. Tohum, ilaçlama, kiralama, çapa ve işçilik parası derken binlerce TL masraf ettim. Karpuz satılmayınca zararımız oldukça büyük oldu. Tarlada kalan karpuzu hayvan yemi olarak kullanmak zorunda kaldık. Fiyatı geçen yılın seviyesine getirmemize rağmen karpuz satılmıyor. Tanesini de 1 TL'den satmamıza rağmen yine rağbet görmedi. Durum böyle olunca karpuzu hayvanlara yem olarak kullanmak zorunda kaldık.'' Dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
25.06.2026
11:58
Karne Sevinci Bingöl`de Şenliğe Dönüşecek
Karne Sevinci Bingöl'de Şenliğe Dönüşecek
Bingöl Belediyesi, eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte karne heyecanı yaşayan çocuklar için renkli bir şenlik programı hazırladı. 26 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar, birbirinden eğlenceli gösteri ve aktivitelerle yaz tatiline coşkulu bir başlangıç yapacak.
25.06.2026
11:47
12Bingölspor`da Gözler 6 Temmuz`a Çevrildi
12Bingölspor'da Gözler 6 Temmuz'a Çevrildi
Yeni başkanını arayan 12Bingölspor'da yeni kongre tarihi açıklandı. 6 Temmuz'da yapılacağı ilan edilen kongre için Kulüpten yapılan açıklamada; 'Kulübümüzün geleceğine katkı sunmak isteyen tüm üyelerimizi ve spor camiamızı genel kurul toplantısına katılmaya, kulübümüze sahip çıkmaya ve yönetime talip olmaya davet ediyoruz.'
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın