KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

Genç'teki karpuzlar tarlada kaldı!

Gençli karpuz üreticileri, düşen fiyatlara rağmen karpuzları satamamaktan yakınıyor. Özellikle Ramazan Ayı'nda verim veren karpuzu tüketicinin almadığı için fiyatların düştüğünü aktaran üreticiler, bu yüzden karpuzların tarlada kaldığını üzüntüyle belirtti.

Genç`teki karpuzlar tarlada kaldı!
11 EYLÜL 2011 PAZAR 21:19
0
3311
0
AA aa

Sezon öncesinde yüksek fiyatla satılan kavun ve karpuz, yaz ilerledikçe artık para etmiyor. Üreticiler ürünlerini satamadıklarını belirtirken, vatandaşlar da fiyatların ucuzlamasından çok memnun.

5 ay önce Mardi'nin Derik İlçesinden gelip 400 dönümlük arazi kiralayan Hacı Çağırdan isimli karpuz üreticisi ve onun gibi 7 aile, aylardır memleketlerinden uzak bir şekilde çadırlarda verdikleri ekmek mücadelelerinin karşılıksız oluşunun üzüntüsünü yaşıyor.

Karpuz üreticisi Çağırdan, ''400 dönümlük araziyi kiraladık ve milyonlarca masraf ettik. Karpuzlarımız tarlada kaldı. Burada yedi aile ekmekleri için çadırda yaşıyor ve çoğunun dönüş için yol parası bile yok. Hepimiz çok zor durumdayız.'' Dedi.

ÇİFTÇİ MADDİ ZARARA UĞRADI

Karpuza pazar bulunmaması sonucu fiyatı geçen yılın seviyesine getirdiklerini, buna rağmen tonlarca karpuzun tarlada çürümeye terk edildiğini söyleyen üreticilerden Hacı Çağırdan, karpuz üretiminden istediklerini alamadıklarını ve maddi zarara uğradıklarını belirtti. 400 dönüm araziye karpuz ektiğini söyleyen Çağırdan, tonlarca karpuzu tarlada çürümeye terk edildiğini belirterek, ''Sezon başında kilosunu 50 kuruşa sattığımız karpuzun kilosunu 20 kuruşa kadar düşürdük. Buna rağmen tonlarca karpuz tarlada kaldı. Tohum, ilaçlama, kiralama, çapa ve işçilik parası derken binlerce TL masraf ettim. Karpuz satılmayınca zararımız oldukça büyük oldu. Tarlada kalan karpuzu hayvan yemi olarak kullanmak zorunda kaldık. Fiyatı geçen yılın seviyesine getirmemize rağmen karpuz satılmıyor. Tanesini de 1 TL'den satmamıza rağmen yine rağbet görmedi. Durum böyle olunca karpuzu hayvanlara yem olarak kullanmak zorunda kaldık.'' Dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın