KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Mayıs 2026 Pazar
°C

Genç'teki karpuzlar tarlada kaldı!

Gençli karpuz üreticileri, düşen fiyatlara rağmen karpuzları satamamaktan yakınıyor. Özellikle Ramazan Ayı'nda verim veren karpuzu tüketicinin almadığı için fiyatların düştüğünü aktaran üreticiler, bu yüzden karpuzların tarlada kaldığını üzüntüyle belirtti.

Genç`teki karpuzlar tarlada kaldı!
11 EYLÜL 2011 PAZAR 21:19
0
3240
0
AA aa

Sezon öncesinde yüksek fiyatla satılan kavun ve karpuz, yaz ilerledikçe artık para etmiyor. Üreticiler ürünlerini satamadıklarını belirtirken, vatandaşlar da fiyatların ucuzlamasından çok memnun.

5 ay önce Mardi'nin Derik İlçesinden gelip 400 dönümlük arazi kiralayan Hacı Çağırdan isimli karpuz üreticisi ve onun gibi 7 aile, aylardır memleketlerinden uzak bir şekilde çadırlarda verdikleri ekmek mücadelelerinin karşılıksız oluşunun üzüntüsünü yaşıyor.

Karpuz üreticisi Çağırdan, ''400 dönümlük araziyi kiraladık ve milyonlarca masraf ettik. Karpuzlarımız tarlada kaldı. Burada yedi aile ekmekleri için çadırda yaşıyor ve çoğunun dönüş için yol parası bile yok. Hepimiz çok zor durumdayız.'' Dedi.

ÇİFTÇİ MADDİ ZARARA UĞRADI

Karpuza pazar bulunmaması sonucu fiyatı geçen yılın seviyesine getirdiklerini, buna rağmen tonlarca karpuzun tarlada çürümeye terk edildiğini söyleyen üreticilerden Hacı Çağırdan, karpuz üretiminden istediklerini alamadıklarını ve maddi zarara uğradıklarını belirtti. 400 dönüm araziye karpuz ektiğini söyleyen Çağırdan, tonlarca karpuzu tarlada çürümeye terk edildiğini belirterek, ''Sezon başında kilosunu 50 kuruşa sattığımız karpuzun kilosunu 20 kuruşa kadar düşürdük. Buna rağmen tonlarca karpuz tarlada kaldı. Tohum, ilaçlama, kiralama, çapa ve işçilik parası derken binlerce TL masraf ettim. Karpuz satılmayınca zararımız oldukça büyük oldu. Tarlada kalan karpuzu hayvan yemi olarak kullanmak zorunda kaldık. Fiyatı geçen yılın seviyesine getirmemize rağmen karpuz satılmıyor. Tanesini de 1 TL'den satmamıza rağmen yine rağbet görmedi. Durum böyle olunca karpuzu hayvanlara yem olarak kullanmak zorunda kaldık.'' Dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.05.2026
16:36
Bingöl`de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl'de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla şehir merkezindeki 10 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
24.05.2026
15:48
Bingöl`de 33 Şehit, 33`üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
Bingöl'de 33 Şehit, 33'üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
'Yıkıcıya, bölücüye, darbeciye asla fırsat vermeyeceğiz' diyen Bingöl Valisi Cahit Çelik; 'Devletimizce takip edilen kararlı politikalarla bir daha bu topraklarda terör belası yaşamayacak; binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde, dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz' dedi.
24.05.2026
15:04
1,5 Tonluk ‘Tosun Paşa` alıcısını bekliyor
1,5 Tonluk 'Tosun Paşa' alıcısını bekliyor
Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin başladığı Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki 'Tosun Paşa' vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Dev cüssesiyle dikkat çeken kurbanlık, alıcısını bekliyor.
24.05.2026
14:45
Bingöl`de
Bingöl'de 'Büyü' Vaadiyle 500 Bin TL'lik Vurgun: 3 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de sosyal medya üzerinden 'büyü yapma' bahanesiyle bir vatandaşı yaklaşık 500 bin TL dolandırdığı belirlenen 3 şüpheli, Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak tutuklandı.
24.05.2026
12:07
Bingöl 153 Çözüm Merkezi Akıllı Şehir Çalıştayı`nda Tanıtıldı
Bingöl 153 Çözüm Merkezi Akıllı Şehir Çalıştayı'nda Tanıtıldı
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından geliştirilen 153 Çözüm Merkezi Sistemi, Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı'nda tanıtıldı. Sistemle vatandaş taleplerinin dijital ortamda yönetilmesi ve veriye dayalı hizmet planlaması katılımcılarla paylaşıldı.
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın