KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Genç'teki karpuzlar tarlada kaldı!

Gençli karpuz üreticileri, düşen fiyatlara rağmen karpuzları satamamaktan yakınıyor. Özellikle Ramazan Ayı'nda verim veren karpuzu tüketicinin almadığı için fiyatların düştüğünü aktaran üreticiler, bu yüzden karpuzların tarlada kaldığını üzüntüyle belirtti.

Genç`teki karpuzlar tarlada kaldı!
11 EYLÜL 2011 PAZAR 21:19
0
3044
0
AA aa

Sezon öncesinde yüksek fiyatla satılan kavun ve karpuz, yaz ilerledikçe artık para etmiyor. Üreticiler ürünlerini satamadıklarını belirtirken, vatandaşlar da fiyatların ucuzlamasından çok memnun.

5 ay önce Mardi'nin Derik İlçesinden gelip 400 dönümlük arazi kiralayan Hacı Çağırdan isimli karpuz üreticisi ve onun gibi 7 aile, aylardır memleketlerinden uzak bir şekilde çadırlarda verdikleri ekmek mücadelelerinin karşılıksız oluşunun üzüntüsünü yaşıyor.

Karpuz üreticisi Çağırdan, ''400 dönümlük araziyi kiraladık ve milyonlarca masraf ettik. Karpuzlarımız tarlada kaldı. Burada yedi aile ekmekleri için çadırda yaşıyor ve çoğunun dönüş için yol parası bile yok. Hepimiz çok zor durumdayız.'' Dedi.

ÇİFTÇİ MADDİ ZARARA UĞRADI

Karpuza pazar bulunmaması sonucu fiyatı geçen yılın seviyesine getirdiklerini, buna rağmen tonlarca karpuzun tarlada çürümeye terk edildiğini söyleyen üreticilerden Hacı Çağırdan, karpuz üretiminden istediklerini alamadıklarını ve maddi zarara uğradıklarını belirtti. 400 dönüm araziye karpuz ektiğini söyleyen Çağırdan, tonlarca karpuzu tarlada çürümeye terk edildiğini belirterek, ''Sezon başında kilosunu 50 kuruşa sattığımız karpuzun kilosunu 20 kuruşa kadar düşürdük. Buna rağmen tonlarca karpuz tarlada kaldı. Tohum, ilaçlama, kiralama, çapa ve işçilik parası derken binlerce TL masraf ettim. Karpuz satılmayınca zararımız oldukça büyük oldu. Tarlada kalan karpuzu hayvan yemi olarak kullanmak zorunda kaldık. Fiyatı geçen yılın seviyesine getirmemize rağmen karpuz satılmıyor. Tanesini de 1 TL'den satmamıza rağmen yine rağbet görmedi. Durum böyle olunca karpuzu hayvanlara yem olarak kullanmak zorunda kaldık.'' Dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın