Genel Kurulda konuşan Aydemir: 'Maçı kaybedeceksiniz'
TBMM Genel Kurulu'nda konuşan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir: 'Size yolun sonu göründü. Maçı kaybedeceksiniz, bir alt lige düşmeyeceksiniz; başınız dik, yeriniz amatör lig. Bunu kesinlikle yaşayacaksınız.'
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu.
Gündeme dair açıklamalarda bulunan Aydemir; “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; ülkemizi bu hâle getiren AKP Hükûmeti her alanda dibe vurmuş durumda, ‘çukur' demiyorum, çukurun da dibine vurmuş durumda. Bunu en iyi şekilde bir Zaza atasözü açıklamakta, bir Zaza atasözü der ki: "..."(x) Yani ‘Su çamurlaşmadan, bulanıklaşmadan berraklaşmaz; temiz akmaz.' İşte, AKP Hükûmetinin ülkeyi getirdiği çamur, bulanık durumdan kurtulmanın yolu ve yöntemini de birazdan size aktaracağım. Bakın, değerli milletvekilleri, AKP iktidarı, Bakanlar Kurulu ve onunla birlikte hareket eden yürütmenin başı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan maalesef ki makul suretle hareket edebilme iktidarını yitirmiştir. Bakın, bu düzenlemeler nerede var? Medeni Kanunu'muzda velâyet makamı var, vesayet makamı var ve kayyımlık makamı var. Eğer ruh ve vücut bütünlüğünüz aynı anda bir işi yapmaya yeterli değilse, bu işi yapmaya yetiniz yoksa kanun sizi sınırlar. İşte, demokrasilerde de artık yönetemeyen, makul suretle hareket edebilme iktidarını yitirmiş, âdeta akıl tutulması yaşamış bu Hükûmete demokratik bir sistemde halk tarafından, halkın iradesine gidilmesi için sandık konur, sandık ve o sandık da seçim sandığıdır ve bu halk önünüze koyduğu bu seçim sandığıyla size mutlaka ki ceza kesecektir. İstediğiniz kadar seçimden kaçın, istediğiniz kadar bir buçuk yıl seçimi uzatmaya götürün. Bakın, AKP Hükûmeti, futbol maçı doksan dakika. Maç daha başlamadan siz 4'lü hakem heyetini atamakla, şikeyle başladınız. Maç bitmedi tabii, maç devam ederken kuralları değiştirdiniz. Bunu yapmadınız mı? Yaptınız ama yine kaybettiniz” dedi.
AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal'ın “Daha beş yıl olmadı ki” sözlerine de yanıt veren Aydemir, şu şekilde konuştu:
“Bakın, ister uzatın, ister zamanında yapın, ister erken yapın; ister Beştepe'deki sarayınızdan bakın, ister yukarıda uçan 500 milyonluk sarayınızdan bakın; size yolun sonu göründü. Maçı kaybedeceksiniz, bir alt lige düşmeyeceksiniz; başınız dik, yeriniz amatör lig. Bunu kesinlikle yaşayacaksınız. Bakın, yine, Hükûmet Başkanınız Recep Tayyip Erdoğan, daha iki gün önce yapmış olduğu bir konuşmasında Nas'a, Nas'a... Eğer Nas Suresi'yse veya müktesebatıysa biz buradan... Elbette ki Nas müktesebat olarak var. Aynı zamanda hırsızlık ve yolsuzluk ayetleri de var. Bir düşünün, bu ayetler uygulandığı zaman AKP Grubunun vücut bütünlüğü ne hâle gelir? Düşünün arkadaşlar, kaç kişinin eli, kaç kişinin kolu kesilir? Bunu siz kendinize hiç sordunuz mu? Sormadınızsa bu halk bunun hesabını mutlak suretle sizden soracaktır.”
Hadi ordan be! sen mi iktidar olacaksın, bu ülke insanı o kadar aptal değil sen ve desteklediğin zihniyeti iktidar yapacak, İnsanlar şuna bakacaklar yahu Türkiyeye karşı olan bütün zebaniler bu hükümetin gitmesini istiyor, bu ülkenin düşmanları (senin gibiler) bu hükümetin gitmesini istiyor. Kusura bakma kimse ahmak değil.
Ak Parti Önümüzdeki seçimi kazanabilirde, kaybedebilirde belli olmaz.. Ama kesin olan hakikat şu ki HDPKK isimli Terör Örgütünün propagandasını yapan ve terör Örgütünün siyasi uzantısı olan bu HDPKK isimli parti asla seçimleri kazanmadı ve asla kazanamayacak.
Sabri amca seni buralardaq görmek seni Hdpkk li seni Seni CHDP li seni 20 yildir maçı kazanıyorsunuz siz evde bile milli maça çıkmayacak kadar körelmiş siniz bayım:))
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
17:59
Kaymakam Sarı'dan Jandarma Ziyareti
Adaklı Kaymakamı Abdullah Sarı, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek yürütülen asayiş çalışmaları hakkında bilgi aldı, kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.
08.04.2026
17:47
Bingöl'ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
08.04.2026
00:15
Hülakü: 'Bingöl rant kuşatması altında'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de planlanan enerji ve maden projelerine tepki göstererek TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın