KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Gerekçe gösterilmeden yıkıldı iddiası

Bingöl'de 2016 yılından bu yana belediyenin izniyle yapılan ve özel olarak işletilen tuvaletlerin gerekçe gösterilmeden yıkıldığı iddia edildi.

Gerekçe gösterilmeden yıkıldı iddiası
16 OCAK 2018 SALI 21:32
2
4748
5
AA aa

Bingöl merkezde bulunan kadın tuvaletleri ve çocuk emzirme yeri gerekçe gösterilmeden belediye tarafından yıkıldığını illeri süren işletme sahibi Heybet Tuğa, iş yerinin belediyenin izni dahilinde 2016 yılında açtığını ve kendisinin olmadığı bir zamanda yıkıldığını söyledi.

Genç Caddesi Dörtyol köşesinde bulunan ilk olarak bay-bayan daha sonra sadece kadın tuvaleti ve çocuk emzirme yeri olarak kullanılan iş yeri belediye iş makinalarıyla yıkıldı.

2 yıl önce belediyenin izni ve yeni bir projeyle 320 bin TL masraf yaparak kadın tuvaletleri ve emzirme odası yaptığını belirten Tuğa, belediye tarafından zarara uğratıldığını belirtti.

Yıkılan tuvaletlerin işletilmesi için 2016 yılında belediye tarafından kendisine verildiğini söyleyen Tuğa; Belediye yetkilileri, 'burayı yıkayacağız, yerine başka bir şekilde yapacağız.' dediler. Bende yaptığım masrafımı bana ödeyin burayı size devredeyim dedim ama kabul etmediler. Daha sonra yaptığımız görüşmelerde, ‘burayı tekrar sen yap, masrafı kendi cebinden yapacaksın bizden bir şey istemeyeceksin' dediler. Proje yaptım götürdüm kabul etmediler. 'Bizim yaptığımız projeyi yapacaksın' dediler” şeklinde konuştu. 

Şehir merkezinde kadınlara yönelik her hangi bir tuvaletin olmadığını, tek olanında belediye tarafından yıkıldığını belirten Tuğa; “Ben bir vatandaş olarak, Bingöl merkezde bir ihtiyaç olan şeyi kendi imkânımla belediyenin izni ile yapmışsam bundan dolayı gurur duyulması gerekiyor. Ama bana zorluk çıkarıldı. Ben bu işte rant görüyorum, benden alıp başka birilerine peşkeş çekmek için yıktılar. Başkasının aracılığıyla benden iki defa 100 bin TL istediler, vermedim.  Ayrıca buranın otoparkını da işletiyorum. 3 artı 3 olarak hakkım vardı, artı 3 yıl hakkımı vermediler. 'Tuvaleti bize vermezsen otoparkı da senden alacağız' dediler. Otoparkı benden almak için 6 ayda 3 kez ihale yaptılar.  Daha önce otopark 5 bin TL iken, şu an 19 bin TL kira veriyorum. Bütün borcumu vermeme rağmen sözleşmem onlarda imza atmıyorlar” ifadelerini kullandı.

"Gerekçe göstermeden yıktılar"

Yaklaşık bir yıldır yeni bir proje ile kadın tuvaletlerini kendi imkânlarıyla yaptırdığını ifade eden Tuğa; “Belediyenin izni ile yaptığım tuvaletler bir yıl sonra olmadığım bir anda gelip yıkıyorlar. Burayı belediye yıktı ama yıkımını kimse üstlenmiyor. Belediye meclis üyelerine söylüyorum, 'haberimiz yok' diyorlar. Yıkımla ilgili bir tebligatta yok. Belediye burayı bana yaptırmış sonra gelip burayı haber vermeden yıkıyor, böyle bir şey olur mu? Burayı 9 yıldır işletiyorum. Burayı belediyenin kontrolünde yaptım ama görüyorsunuz bir gerekçe göstermeden gelip yıktılar” diye konuştu.

"Burada olmadığım bir vakitte gelip yıkıp gittiler"

Zararının belediye tarafından karşılanmasını isteyen Tuğa; “2 yıl önce belediyenin izni ile yeni bir projeyle 320 bin TL masraf yaparak yeniden yaptım.  Birçok kez bana masraflar çıkartıldı. Bu yapıda defalarca belediye tarafından bana farklı zamanlarda tadilat yaptırıldı. Burada olmadığım bir vakitte gelip yıkıp gittiler. Şu an çarşı merkezinde ne belediye ne de müftülüğün bayanlara yönelik bir tuvaleti yok. Ama ben masraf yaparak böyle bir ihtiyaç yerinin açılmasına vesile oldum. Buna rağmen belediye gelip yıktırdı. Burada benim çok zararım var, belediye zararımı karşılasın” şeklinde konuştu.

Bingöl Belediyesinden yıkılan yapı hakkında açıklama

Konuyla ilgili Bingöl Belediyesinden yapılan açıklamada, "Dörtyol Parkında bulanan bayan tuvaleti daha kullanışlı hale getirilecek ve bayanlar oraya yönlendirilecek. Bu süreçte mevcut yıkılan yer planlanarak tekrar bayan tuvaleti olarak yapılacak” denildi. (İLKHA)  

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22006)
17 Ocak 2018 Çarşamba 18:54
Bu belediye başarıdan dolayı ödüllere doymuyor.eleştirme hükkınız yok.Reis geldi hapiniz şikayet edeceğinize alkışladınız belediye başkanını
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21996)
17 Ocak 2018 Çarşamba 11:14
ÖNCELİKLE BELEDİYENİN DURUMU İÇLER ACISI sen bizdensin veya değilsin mantığı var tamamen ama unutulmamalıdır ki belediye sadece mafya vari işler peşinde :
soralım 1:belediye beş yolda balıkçıların yerini neden yıktı (bir sorun mu var dı )yada neden tekrar yaptı
kaç adet personeli işinin ehli belediye bünyesinde çalışan kaç personel işini layıkıyla yapıyor
veya belediye başakanının bingölde halkın şikayetlerini dinlediğini görüp veya duydunuz mu (kahvehane köşeleri hariç)
2:bingöle sözde yapılan hizmetlerin kaçı halka arz edildi
3:mafya vari siyaset nereye kadar sürecek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21990)
17 Ocak 2018 Çarşamba 08:57
Belediye aynı şeyi balıkçılarada yaptı önce yaptırdı sonra yıktı.Daha sonra tekrar kendisi yapıp oraya balıkçıları yerleştirdi.Kim bilir burayıda kime peşkeş çekecekler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21985)
16 Ocak 2018 Salı 22:28
Belediye gerçekten çok garip işler yapıyor.Bir hukuksuzluk varsa ver mahkemeye çözülsün.Mafyavari hareketler bunlar.Bir de parkın içindeki bayanlar tuvaletini bitir öyle yık burayı.Sivaslı bir vatandaşın kamerlara yansıyan isyanı geliyor aklıma ama neyse.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21999)
17 Ocak 2018 Çarşamba 14:11
@Misafir Kullanıcı Belediye aynı şeyi beşyyolda balıkçılar çarşısında yaptı .belediye belediye
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın