KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Aralık 2025 Pazar
°C

Gereken bedel neyse ödemekten çekinmeyiz

Devletin zirvesinin tam kadro katılımıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında gerçekleştirilen terör toplantısı "Türkiye'nin gerekirse her bedeli ödeyeceği" mesajıyla sona erdi

Gereken bedel neyse ödemekten çekinmeyiz
22 EKİM 2007 PAZARTESİ 10:36
0
1018
0
AA aa
Dağlıca'daki terör saldırısının duyulmasının ardından sabah saatlerinden itibaren Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda bir dizi toplantı yapıldı. Gül ile İstanbul'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'la ayrı ayrı telefon görüşmesi terör saldırısı hakkında Saygun'dan bilgi alan Gül ve Erdoğan, kendi aralarında da temas ederek terör zirvesi kararı aldı.

İçişleri'nde toplantı

Bu sırada İçişleri Bakanlığı'nda da Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MİT Müsteşarı Emre Taner, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan üst düzey yetkililerin katılımıyla bir toplantı yapıldı. İstanbul'da akşam gerçekleştireceği temasları iptal ederek Ankara'ya dönen Erdoğan'ın Başbakanlığa geçtiği sıralarda, İçişleri Bakanlığı'ndaki toplantı sona erdi.
Çiçek ve Atalay da Başbakanlık'ta Erdoğan'a bilgi verdi. Toplantı Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, MİT Müsteşarı Taner ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput'un da katılımıyla bir süre daha devam etti.

Çankaya'da terör zirvesi

Resmi ziyaret çerçevesinde İtalya'da bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da öğle saatlerinde Ankara'ya döndü. Genelkurmay karargâhında kuvvet komutanları ve harekât başkanlarıyla toplanan Büyükanıt ve Saygun'un görüşmesinin ardından Genelkurmay'dan kamuoyuna bilgilendirme açıklaması yapıldı.
Gün boyu gerçekleştirilen toplantıların sonunda devletin zirvesi Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Kayseri'de oy kullandıktan sonra programını iptal ederek Ankara'ya dönen Gül başkanlığındaki zirveye Erdoğan, Büyükanıt, Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Orgeneral Koşaner, Orgeneral Saygun, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Taner ile Emniyet Genel Müdürü Köksal katıldı.
2.5 saat süren toplantının ardından Çankaya Köşkü'nden yapılan tarihi açıklamada da şöyle denildi:
"Toplantı sırasında terörle mücadele konusunda Türk halkının devletine olan tam güveninden kaynaklanan mevcut azim ve kararlılık vurgulanmıştır. Terör örgütünün, bu hain saldırılarla toplumumuzun birlik ve beraberliğini bozmak amacı güttüğü aşikârdır.
Buna karşılık halkımızın, haklı tepkisini gösterirken, kardeşlik duygularına zarar verecek tutum ve davranışlardan kaçınarak, her durumda sağduyusuna koruyacağına, güç birliği içinde hareket edeceğine, birlik ve beraberliğini güçlendirerek teröre karşı en anlamlı cevabı vereceğine inancımız tamdır.
Aynı anlayış içinde, tüm kurum ve kuruluşlarımızın ve özellikle yazılı ve görsel medyamızın üzerlerine düşen sorumlu ve sağduyulu yaklaşımı sürdüreceklerinden kuşku duyulmamaktadır. Bu menfur saldırılar karşısında günün birlik ve beraberlik günü olduğu aziz milletimiz ve ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarınca takdir edilecektir.
Milletimizin desteği, tüm kurum ve kuruluşlarımızın işbirliği kahraman güvenlik kuvvetlerimizin yılmaz ve özverili görev anlayışıyla bölücü terör örgütüne karşı yürütülen mücadele kararlılıkla sonuna kadar devam ettirilecektir.

Bu, sorumluluğumuz

Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılı olmakla birlikte teröre yardım ve yataklık yapılmasına müsamaha göstermeyecek ve hakkını, hukukunu, bölünmez bütünlüğü ile vatandaşlarını korumak için gereken bedel neyse ödemekten kaçınmayacaktır. Bu husus, rahmetle andığımız şehitlerimize, acil şifalar dilediğimiz yaralılarımıza olduğu kadar, gelecek nesillerimize de yönelik sorumluluğumuzdur."



Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın