KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Geri dönüş yok akm yıkılıyor

Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılarak, yerine yenisinin yapılmasını öngören kanunu tasarısı kabul edildi

Geri dönüş yok akm yıkılıyor
11 MAYIS 2007 CUMA 09:39
0
973
0
AA aa
Atatürk Kültür Merkezinin yıkılarak, yerine yenisinin yapılmasını öngören İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kanunu Tasarısı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi.

Tasarıya göre, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi kapsamında, İstanbul'u 2010 yılı ''Avrupa Kültür Başkenti'' olarak hazırlamak, 2010 yılında yapılacak etkinlikleri planlamak, yönetmek, kamu kurum ve kuruluşlarının bu amaçla yapacakları çalışmalarda koordinasyonu sağlamak üzere, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı kurulacak.

İstanbul'da kurulacak Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, özel hukuk hükümlerine tabi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilişkili, tüzel kişiliğe sahip olacak.

Ajans, Koordinasyon Kurulu, Danışma Kurulu, Yürütme Kurulu ve Genel Sekreterlikten oluşacak.

YENİ BİR AKM BİNASI YAPILACAK
Beyoğlu ilçesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi yıkılarak, yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, diğer belediye ve Hazine arazilerinden oluşacak alanlar katılarak, yeni bir Atatürk Kültür Merkezi binası yapılacak.

Yine İstanbul'un Eyüp ilçesindeki Rami Kışlası, İstanbul Kütüphanesi olarak düzenlenecek.

İTO VE İSO DA PARA AKTARACAK
Projeyle ilgili harcamalar, ulusal bir banka nezdinde açılan özel hesaptan karşılanacak. Özel hesabın gelirleri; İstanbul İl Özel İdaresinin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2008, 2009 ve 2010 bütçelerine her yıl bu amaçla konulacak ödenek ile İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Sanayi Odası tarafından 2008, 2009 ve 2010 yıllarında aktarılacak tutarlardan oluşacak.

Ayrıca yurtiçi ve yurtdışından sağlanacak yardım ve bağışlar dışında, sponsorluklarla, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti logo ve isim hakkının kullanımından da gelir elde edilecek.

Projeyle ilgili haber nitelikli yayınlar hariç, her türlü görüntülü veya sesli yayın, reklam, pazar ve pazarlama hizmetleri ile ''İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'' isminin ve logosunun, reklam, ticaret, propaganda ve benzeri amaçlarla kullanılması, Yürütme Kurulunun iznine tabi tutulacak.

MAL VE HİZMET ALIMLARI
Mal ve hizmet alımları ile yapım işleri, satım, kira ve her türlü işlemlerde Devlet İhale Kanunu, Kamu İhale Kanunu ile Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümleri uygulanmayacak.

KOÇ: ''BİNANIN BÜTÜN SİSTEMLERİ İFLAS ETTİ''
CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, tasarının Atatürk Kültür Merkezinin yıkılmasını öngören maddesinin çıkarılması için önerge verdi. Önergenin reddedilmesinden sonra konuya ilişkin bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) bütün elektrik, soğutma, ısıtma ve ışık sistemlerinin iflas ettiğini bildirdi.

Koç, Sakarya Üniversitesi İnşaat Fakültesinin incelemelerine göre, AKM binasının yıkılma riski taşıdığını bildirerek, ''Bina, statik ve deprem açısından yüzde 40 risk taşıyor. Deprem Konseyi kararlarına göre, bu durumdaki binaların yıkılması gerekiyor'' dedi.

Bakan Koç, AKM'nin yenilenmesi için 150 milyon YTL'ye ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, İstanbul'un, yeni bir kültür merkezine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, kurulan ajansın Kamu İhale ve Kamu Mali Kontrol kanunlarından muaf tutulmasını eleştirerek, bu düzenlemeden vazgeçilmesini istedi.

Bakan Koç, Ajansın Sayıştay denetiminde olacağını ifade ederek, düzenlemeye karşı çıktı.

Daha sonra yapılan oylamada, tasarı kabul edildi.

GERGİNLİK
CHP'li Şimşek, Komisyon salonundan ayrılırken, AK Parti Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz, ''Siz devleti tanımıyorsunuz'' diye laf attı.

Bu söze tepki gösteren Şimşek, ''Saygısızlık etmeyin, haddinizi bilin. Biz kimin devleti tanıyıp, kimin hançerlediğini iyi biliriz'' dedi.


haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın