KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ocak 2026 Pazartesi
°C

GGC'DEN BİNGÖL BASIN KONSEYİ'NE ZİYARET

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu Başkanı Bozarslan ve beraberindeki heyet, Bingöl basın Konseyi'ni ziyaret etti. Ziyarette, her iki kuruluş arasında karşılıklı destek ve iletişimin güçlendirilmesi yönünde temenniler dile getirildi.

GGC`DEN BİNGÖL BASIN KONSEYİ`NE ZİYARET
26 EKİM 2025 PAZAR 17:16
6
1399
1
AA aa

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu Başkanı Felat Bozarslan, Başkanvekili Aytaç Akhan, Yönetim Kurulu Üyesi Hozan Adar ve GGC üyesi Mehmet Emek'ten oluşan heyetle birlikte Bingöl Basın Konseyi'ni ziyaret etti.

Konsey Başkanı Hakim Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan GGC heyeti, Konsey'in kuruluş süreci ve faaliyet alanları hakkında bilgi aldı; tebrik ve başarı dileklerini iletti.

Ziyarette iki kuruluş arasında karşılıklı dayanışma, mesleki işbirliği ve iletişimin güçlendirilmesi yönünde temenniler dile getirilirken, ortak projeler ve bölgesel medya sorunları üzerine de fikir alışverişinde bulunuldu.

BAYRAKTAR: “DOĞRU BİLGİYE ULAŞMAK, HIZLI OLMAKTAN ÇOK DAHA DEĞERLİDİR”

Konsey Başkanı Hakim Bayraktar, yerel basının toplumsal yaşamda üstlendiği misyonun önemine dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Basın, yalnızca haber üreten bir mekanizma değildir; aynı zamanda toplumsal vicdanın sesi, kamuoyunun denge unsuru ve demokrasinin temel direğidir. Yerel basın bu yönüyle halkın sesi olma görevini en samimi biçimde yerine getirir. Bizim hedefimiz, Bingöl'de ve bölgemizde bu misyona sahip çıkan gazetecilik anlayışını kurumsallaştırmak ve güçlendirmektir.”

Bayraktar, etik gazetecilik ve doğru bilgiye ulaşma sorumluluğu konularına da özel vurgu yaptı:

“Günümüzde bilgiye erişim kolaylaştıkça, yanlış bilginin yayılma hızı da arttı. Bu nedenle gazetecilerin görevi yalnızca hızlı olmak değil, doğruyu bulmaktır. Doğru bilgiye ulaşmak, hızlı olmaktan çok daha değerlidir. Çünkü bir haberdeki yanlış, yalnızca bir kişiyi değil, bir toplumu etkileyebilir. Bizim önceliğimiz, doğrulanmış, tarafsız ve kamu yararını gözeten habercilik anlayışını yerleştirmektir.”

Basın emekçileri arasındaki dayanışmayı güçlendirecek ve mesleki eğitimleri önceleyecek birçok çalışma için önemli hazırlıklarının bulunduğunu, bu çalışmaları bölgesel işbirliğiyle güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Bayraktar, ziyaretlerinden ötürü GGC Yönetim Kurulu Başkanı Bozarslan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

BOZARSLAN; “YEREL MEDYA GÜÇLENDİKÇE, KAMU YARARI DA O ÖLÇÜDE KORUNUR”

GGC Başkanı Felat Bozarslan ise ziyaretin iki kurum arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi açısından önemli olduğunu belirtti:

“Bingöl Basın Konseyi'nin kuruluşunu çok kıymetli ve yerinde bir adım olarak değerlendiriyoruz. Ümit ediyoruz ki, basın camiasına önemli katkılar sunulur. Biz, gazetecilikte rekabetin değil dayanışmanın ön planda olduğu bir kültürü benimsiyoruz. Çünkü yerel medya güçlendikçe, kamu yararı da o ölçüde korunur.”

Bozarslan ayrıca, genç gazetecilerin desteklenmesi ve bölgesel iş birliğinin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ziyaretin sonunda, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ve Bingöl Basın Konseyi arasında ortak çalışmalar yapılması ve iş birliğini güçlendirecek adımlar atılması üzerine de fikir birliğine varıldı.

KORKULUTAŞ'A ZİYARET

Konsey ziyaretinin ardından GGC heyeti, geçtiğimiz hafta trafik kazası geçiren Anadolu Ajansı Bingöl Muhabiri ve Bingöl Basın Konseyi Yönetim Kurlu Üyesi Rıdvan Korkulutaş'ı da evinde ziyaret etti.

Ziyarette, Korkulutaş'ın sağlık durumu hakkında bilgi alınıp “Geçmiş olsun” dilekleri paylaşıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116560)
27 Ekim 2025 Pazartesi 09:48
Konsey Başkanı Hakim Bayraktar şu yeni yapılan avm etrafındaki klimalarıda bi haber yapsanız da belediye başkanı ve valimizinde görmesini sağlayın çarşı göbeğinde ağlama duvarı yaptılar sesten ve sıcaklıktan vatandaş çok şikayetçi
26.01.2026
01:23
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia;
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia; '4 Aydır Malzeme Yok'
Dört aydır ortopedi malzemesi olmadığı için ameliyat olmadığını iddia eden vatandaş, sorumluluklardan şikayetçi olduğunu beyan ederken, asıl vahim iddia ise bir başka yorumcudan ihale sürecine dair geldi: '13 milyon daha düşük fiyat veren firmayı eleyip diğer yüksek fiyat veren firmaya ihaleyi vermeyi düşünüyorlar.'
26.01.2026
01:22
Üniversite öğrencilerine af geliyor!
Üniversite öğrencilerine af geliyor!
AK Parti tarafından hazırlanan 25 maddelik öğrenci affı düzenlemesinde sona gelindi. Yapılan çalışmaya göre af kapsamını sınırlı tutulacak. Düzenlemeden yalnızca lisans öğrencileri faydalanacak. Eğitimine ara veren kişiler, mazeretlerini resmi belgeyle ispatlamak zorunda olacak.
26.01.2026
01:22
Hesarek`te talihsiz kaza!
Hesarek'te talihsiz kaza!
JAK timinin yaralıya hızla ulaşarak ilk güvenli müdahaleyi gerçekleştirmesinin ardından UMKE ekiplerine teslim edilen vatandaş, ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.01.2026
01:11
Bingöl`de 163 kişiye iş fırsatı
Bingöl'de 163 kişiye iş fırsatı
Müftülük ve Kültür-Turizm'e alınacak katılımcılar, noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular bugün başlıyor.
26.01.2026
01:11
Zorlu deplasmandan şampiyonluğa bir adım daha!
Zorlu deplasmandan şampiyonluğa bir adım daha!
Lider 12Bingölspor, Malatya Yeşilyurt deplasmanında hem sakatlıkla hem kırmızı kartla boğuştu ama üstün oyunuyla 1-0 kazanarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.
26.01.2026
01:09
Bingöl`de İl Özel İdaresi Ekibine Dahreli Saldırı
Bingöl'de İl Özel İdaresi Ekibine Dahreli Saldırı
Saldırı sonrası iş makinesinin kullanılamaz hale geldiği, bu nedenle bölgede yol açma çalışmalarının durduğu öğrenildi. Yaşananlara tepki gösteren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Üçgül; 'Şimdi iş makinesi arızalı, yollar kapalı.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın