KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Eylül 2025 Cuma
°C

Gili, yetim projesini anlattı

Bingöl İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, Bingöl FM’de ‘Gündem Özel’ programına konuk oldu.

Gili, yetim projesini anlattı
21 ARALIK 2014 PAZAR 20:44
0
1788
0
AA aa

Bingöl İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, Bingöl FM'de ‘Gündem Özel' programına konuk oldu. Ömer Aşkın'ın hazırlayıp sunduğu ‘Gündem Özel' programında “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi masaya yatırıldı. Ömer Aşkın'ın sorularını cevaplayan Gili, Yetim projesi ile ilgili detaylı bilgiler verdi. İşte o röportaj;

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yetim çalışmaları hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

1992 yılından bu yana dünyanın neresinde olursa olsun tüm ihtiyaç sahiplerine insani yardım götürmek için çalışan ve insanları yardıma muhtaç hâle getiren meselelere insan hakları perspektifinden bakarak çözüm odaklı projeler geliştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, bu anlayıştan hareketle yetim çocukların bakımını üstlenerek kendi ülkelerinde, anne veya akrabaları yanında ya da yetimhanelerde, güvenli ortamlarda en iyi şekilde yetişmeleri için çalışmalar yapmaktadır. İHH yetim çocukları sürekli ve dönemsel yardımlarla desteklemektedir. Sürekli yardımlar Sponsor Destek Sistemi ile yapılan yardımlardır. Dönemsel Yardımlar ise ihtiyaç bölgelerinde üç, dört, altı ay veya bir yıl gibi belirli zaman dilimlerinde ya da Ramazan ayı, Kurban Bayramı ve Yetim Dayanışma Günleri'nde yapılan sosyal yardım, eğitim ve sağlık yardımları ile kültürel destek projeleri kapsamında gerçekleştirilen yardımlardır.

Yetim çalışmalarının amacı/hedefleri nedir?

Yaşamını tek başına idame ettirmeye gücü yetmeyen yetimlere kendi ayakları üzerinde duracak yeterliliğe ulaşıncaya kadar destek olmak; eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarını karşılamak ve onları aile şefkati ile hayata hazırlamak.

Bütün çocuklar gibi yetim çocukların da temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesine yönelik çalışmalarda bulunmak.

Maddi ihtiyaçlarının yanı sıra manevi ihtiyaçlarının da karşılandığı güvenli ortamlar hazırlamak.

İHH Yetim Destek yöntemleri nelerdir?

Sponsor Destek Sistemi ile ayda 90 TL ile bir yetim çocuğun eğitim, barınma, sağlık, gıda ve kıyafetine önemli bir katkı sağlanabilir.

Proje Sponsorluğu ile yetim çocuklar yararına gerçekleştirilen sosyal yardım, eğitim ve sağlık yardımları ile kültürel destek projeleri; yetimhane, okul ve meslek okullarının kurulması gibi projelere katkı verilebilir.

Yetim Yardım Havuzu ile miktarı fark etmeksizin yetim çocuklar için sağlanan her katkı yetimhane ve yetim ailelerinin ev tadilatları, kütüphane ve yatakhanelerin ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık hizmetlerinin sağlanması, sosyal etkinlik ve eğitim bursları, bayramlık kıyafet alımları gibi projelerde kullanılmaktadır.

İHH'nın yetimhane çalışması var mı?

Evet. İHH, 2003 yılından bu yana dünyanın farklı ülke ve bölgelerinde yetimhaneler inşa etmekte, kuruluşundan itibaren de mevcut yetimhanelerin tamir ve tadilatlarını yapmakta ve buralara yönelik dönemsel yardımlarda bulunmaktadır. Vakfımızın inşa ettirdiği ve faaliyet hâlinde olan 23 yetimhanesi bulunmaktadır. Bu yetimhanelerde misafir ettiği 2000 civarı çocuğumuzun yaşamsal tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesini kısaca anlatır mısınız?

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi ile tüm dünya için güzel bir gelecek düşleyen çocuklarımız ve gençlerimizle, Türkiye ve dünya üzerindeki yetim çocuklarımızı bir araya getiriyoruz. Her sınıfın ayda 90 TL toplayarak bir yetim çocuğun eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarını karşıladığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi, çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı ve başkalarının dertleriyle dertlenen insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır.

Erken yaşta yapılan küçük fedakârlıklar çocukların karakter oluşumuna direkt etki edeceğinden, bencil, duyarsız, merhametsiz bir nesilden ziyade nitelikli, paylaşmayı seven, yardımsever nesillerin yetişmelerinde etkili olacaktır.

Bu çalışma ile asıl hedeflenen ise; çocuklarımızın huzurlu, güvenli, sağlıklı ortamlarda yaşarken; Türkiye'de ve dünyanın herhangi bir bölgesinde zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi veren başka bir yaşıtıyla paylaşma ve yardımlaşma bilincinde olması ve bir empati geliştirebilmesini sağlamaktır. Bilinçli yapılan yardımlar çocukların kişisel/duygusal gelişimine ciddi bir katkı sağlayacaktır.

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi geleceğin “iyiliksever Türkiye”si projesidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın olurlarıyla tüm ilk ve orta dereceli okullarda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın olurlarıyla da tüm Kuran Kurslarında uygulanabilmektedir. Ayrıca bir eğitim sendikası olan Eğitimbirsen kampanyamızın proje ortağıdır. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.09.2025
17:40
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Ağustos 2025 faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 255 aile ve 609 öğrenciye 1 milyon 219 bin 589 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Ayrıca yurtdışı ve Filistin (Gazze)'ye 1 milyon 149 bin 610 TL nakdi yardım ulaştırdı.
05.09.2025
17:39
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl`de
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl'de
Kızılay'ın Diyarbakır'a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nden Bingöl'e gelen 'Kan Bağışı Tırı', kan bağışı almaya devam ediyor. Kan Bağışı Tırı, Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü Hizmet Binası'nın ön tarafında kurularak, 21 Eylül 2025 Pazar gününe kadar destekçilerinden kan bağışı alacak.
04.09.2025
21:12
Bingöl KYK Yurt fiyatları belli oldu
Bingöl KYK Yurt fiyatları belli oldu
2025-2026 eğitim-öğretim dönemi KYK yurt ücretleri geçen yıla göre yüzde 40 zamlı açıklandı. Başvurular 6 Eylül'e kadar devam edecek. Bingöl'de yurt başvurusunda bulunacak üniversiteliler ne kadar ödeyecek? İşte ödeme tablosu…
04.09.2025
20:16
12Bingölspor Başkanı Özturan sitem etti!
12Bingölspor Başkanı Özturan sitem etti! 'Sözler tutulmadı!'
Basınla buluşan 12Bingölspor Başkanı M.Engin Özturan, kamuoyundan ve iş dünyasının ilgisizliğinden yakındı; 'Kombine bilet 2 bin TL ve şu ana kadar 130 bilet satıldı. Cevdet Bey'in öncülüğünde iş insanlarıyla bir araya geldik. Hemen hemen herkes Bingölspor'a sponsor olacağı sözünü verdi. Oradan sadece Ahmet Budan, bir de Katılım Evim'den Serdar Turhan'a teşekkür ediyoruz. Onların dışında hiç kimseyle iletişime geçemedik. Ne telefonlarımıza baktılar ne herhangi bir bağışta bulundular!'
04.09.2025
15:08
Bingöl`de deprem için erken uyarı sistemi hazırlığı
Bingöl'de deprem için erken uyarı sistemi hazırlığı
Deprem Erken Uyarı Sistemi Pilot Projesi kapsamında Bingöl'e gelen uzmanlar, Meksika'da 35 yıldır başarıyla uygulanan SASMEX sisteminin tecrübelerinden yararlanılarak Bingöl'de benzer bir erken uyarı sisteminin kurulmasının hedeflendiğini belirttiler.
04.09.2025
14:51
Bingöl`de Açık Hava Film Atölyesi
Bingöl'de Açık Hava Film Atölyesi
Sivil Gençlik ve Kültür Derneği'nce düzenlenen açık hava sineması etkinliğinin atmosferi, samimi sohbetler ve kolektif bir deneyimle birleşerek etkinliğe farklı bir ruh kattı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın