KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Girişimcilere kosgeb destekleri anlatıldı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Bingöl İl Müdürlüğü, Avrupa KOBİ Haftası kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, girişimci adaylara KOSGEB’in desteklerini anlattı.

Girişimcilere kosgeb destekleri anlatıldı
02 EKİM 2014 PERŞEMBE 11:08
0
1766
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektörlük toplantı salonunda işletme ve girişimcilere yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan KOSGEB Bingöl Hizmet Merkezi Müdürü Naci Özdemir, günümüzde ticaret şeklinin değiştiğini, bir işyeri açmadan önce iyi bir fizibilite çalışmasının gerekli olduğunu söyledi.

KOSGEB'in Türkiye genelinde 88 müdürlüğün bulunduğunu ifade eden Özdemir, Bingöl'de KOSGEB'e bağlı bin 475 işletmenin olduğunu kaydetti. Özdemir, KOSGEB'in ‘Güçlü KOBİ Güçlü Ülke' sloganıyla çalıştığını belirterek, temel amacın işletmelerin rekabet gücünü artırarak, nitelikli hizmet vermelerini sağlamak ve girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

KOSGEB'in 2009 yılına kadar sadece sanayi kuruluşlarına destek verdiğini hatırlatan Özdemir, 2009 yılından sonra hizmet ve ticaret alanlarına da destek verilmeye başlanıldığını kaydetti.

Programa katılanlara genel anlamda destek konularında bilgiler aktaran İl Müdürü Özdemir, İşbirliği-Güç birliği destek programı (ortak sorunlara ortak çözümler üretilmesi), Genel destek programı, Girişimcilik Destek Programı, Tematik proje destek programı gibi konular hakkında aktardı.

“ARTIK FARKLI DÜŞÜNMEMİZ LAZIM”

Verilen temel bilgilerden sonra günümüz ticareti ile ilgili örnekler vererek işletme sahiplerinin ve girişimcilerin izlenmesi gereken yollar hakkında önemli konulara değinen Özdemir, günümüzdeki ticaret şeklinin artık değiştiğini ve farklı düşünmenin avantajlarından bahsetti.

Özdemir: “Günümüzde özellikle market ve kuaför gibi birbirine benzer işyerleri çoğunlukta açılıyor. Fakat farklı yöntemler denenebilir. Mesela internetten pazarlama ve satış gibi. Bu da bir ticaret şeklidir. Gayet de başarı sağlanıyor. Bir işyeri açarken mutlaka bir fizibilite çalışması yapılmalı. Ama maalesef biz bunu yapmadan işyeri açıyoruz. Sürekli market, kuaför gibi benzer işyerleri açarak pastayı dilimlere ayırıyoruz. Oysaki ihracat amaçlı hedeflerimiz olmalı. İmalata yönelik çalışmalar yapmak lazım. Özellikle uluslararası fuarlara katılarak iş alanları oluşturmamız lazım” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın