KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mayıs 2025 Pazar
°C

Girişimcilerin önü açılıyor

Bingöl’de AR-GE ve İnovasyon İşbirliği Protokolünün imzaları atıldı. Buna göre, kentte kurullar oluşturulacak. Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimciler ile tekno-girişimciler geliştirilerek desteklenecek. KOBİ’lerde Ar-Ge bilincini geliştirilerek, İnovatif faaliyetler destekleyecek.

Girişimcilerin önü açılıyor
12 TEMMUZ 2014 CUMARTESİ 07:57
0
1721
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Ticaret Ve Sanayi Odası ve T.C Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve destekleme idaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında AR-GE ve İnovasyon İşbirliği Protokolü imzalandı.

Bingöl Üniversitesi'nde gerçekleşen imza törenine Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, KOSGEB Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu ve Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ramazan Solmaz katıldı.

Törende konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş: “Bu protokol ile ilimizde kurullar oluşturularak, akademisyenlerimiz, iş adamlarımız, girişimcilerimiz ve KOBİ'lere yönelik KOSGEB desteklerinin daha hızlı ve geniş kapsamda uygulanması sağlanacaktır” dedi.

Protokolün Bingöl için çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay: “Daha önceden Diyarbakır'a veya Elazığ'a giderek KOSGEB desteklerine başvuru yapan girişimcilerimizin AR-GE ve yenilik içeren Endüstriyel Uygulama Projeleri artık ilimizde değerlendirilecektir” şeklinde konuştu.

TEKNOKENT'E GİDEN BİR YOLUN BAŞLANGICI

Törende konuşan KOSGEB Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir de “Bu protokol bir nihai nokta değil, Teknoloji Geliştirme Merkezleri (TEKMER), TEKNOKENT'e giden bir yolun başlangıcı olarak görmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Yapılan protokolün amacı bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilerin geliştirilmesi, Teknolojik fikirlere sahip tekno-girişimcilerin desteklenmesi, KOBİ'lerde Ar-Ge bilincinin yaygınlaştırılması ve Ar-Ge kapasitesinin artırılması, Mevcut Ar-Ge desteklerinin geliştirilmesi, İnovatif faaliyetlerin desteklenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon proje sonuçlarının ticarileştirilmesi ve endüstriyel uygulamasına yönelik destek mekanizmalarına ihtiyaç duyulması gibi başlıklar altında toplanabilir. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.05.2025
22:17
Bingöl`de PKK`lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen silahsız ve sivil 33 asker, düzenlenen törenle anıldı.
24.05.2025
22:15
Bingöl`de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil şarampole devrildi. Kazada baba ölürken, eşi ve çocuğu yaralandı.
24.05.2025
22:14
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi yakalandı.
24.05.2025
22:13
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Bingöl'de bir şahıs, bir evin bahçesindeki masa üzerinde duran paraları çalıp kaçtı. Polis ekiplerince kısa sürede yakalanan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.05.2025
22:12
Bingöl`de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile ifadeye yönelik arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı.
23.05.2025
20:19
12 Bingölspor`dan sert mesaj: ‘Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!`
12 Bingölspor'dan sert mesaj: 'Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!'
Bingöl'ün simge kulübü 12 Bingölspor'un yönetimi, altyapı, stat ve bütçe taleplerinin karşılanmaması halinde görevi bırakacaklarını duyurdu. 'Bu şehir artık sessiz kalmamalı' diyen yönetim, iş dünyasına ve yetkililere açık çağrıda bulundu: 'Şimdi değilse ne zaman?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın