KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Giyim sektörüne çifte bayram

Uzun süredir durgunluk yaşayan giyim sektöründe, yaklaşan bayram öncesi telaş arttı...

Giyim sektörüne çifte bayram
30 AĞUSTOS 2009 PAZAR 12:31
0
1215
0
AA aa
Yaklaşan Ramazan Bayramı ve yeni eğitim-öğretim dönemi giyim sektörünü hareketlendirdi. Yoğunluğu artan sektörün temsilcileri ''çifte bayram'' yaşamak istiyor.
Yaz koleksiyonlarını sınırlı sayıda üreten sektörde, konfeksiyon atölyelerinde yeniden yoğunluk yaşanırken, üretici firmaların yanı sıra esnafta satışlarını katlayarak adeta ''çifte bayram'' yapmak istiyor.

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Tarık Bozbey, hazır giyim sektörünün uzun süredir büyük durgunluk yaşadığını, tüm umutlarının bayram ve okul alışverişinde olduğunu söyledi.

Kriz nedeniyle yaz koleksiyonlarının sınırlı sayıda üretildiğini bunun da yüzde 50-70'e varan indirimlerle tükendiğini anlatan Bozbey, yeni sezon hazırlıklarının da yoğun bir şekilde sürdüğünü bildirdi.

Yaklaşan ramazan bayramı ve arkasından yeni eğitim-öğretim sezonunun başlayacak olmasının sektör temsilcilerini fazlasıyla heyecanlandırdığını belirten Bozbey, ''Hem okulların açılması, hem bayram aynı aya denk geliyor. Bunan yanında kış sezonu alış verişinin de yapılacak olması, tüketiciyi perakende pazarına yöneltecektir. Uzun zamandır durgun olan giyim sektörü de rahat bir nefes alacaktır'' dedi.

Satışlarda önemli derecede canlanma olmasını beklediklerini belirten Bozbey, atölyelerdeki yoğunluğun da arttığını bildirdi.

''İHRACATÇI DA RAHATLAR'' 

Bozbey, bayram ve sonrasında yaşanacak hareketliliğin, iç pazar üreticilerinin yanında ihracata yönelik üretim yapan firmaları da rahatlatacağını söyledi.

Genellikle Avrupa ülkeleri ile çalışan ihracat sektörünün, temmuz ve ağustosta ticaret yoğunluğunun düştüğünü ifade eden Bozbey, ''Hem mevsim dönüşü hem de bu aylarda Avrupa'da izin mevsiminin olması ihracatı önemli ölçüde düşürür. O bakımdan temmuz ağustos durgunluğuna, eylül perakendesi çok iyi bir hareket getirecek'' diye konuştu.



AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta:
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
19.12.2025
02:39
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Bingöl ve Mersin'de yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın