KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mayıs 2025 Cuma
°C

Göçerler dönüş yolunda

Ilkbahar aylarında hayvanlarını yaylalara çıkaran göçerler, havaların soğumasıyla birlikte dönüş yoluna başladılar.

Göçerler dönüş yolunda
05 EKİM 2017 PERŞEMBE 01:44
0
1781
0
AA aa

İlkbahar mevsiminde hayvanlarıyla birlikte bölgedeki yaylalara gelen göçerlerin, dönüş macerası başladı.

Erzurum'un Çat yaylasından dönen göçerlerin, Bingöl'ün Karlıova ilçesinden geçtikleri gözlendi. Günlük ihtiyaçlarını eşek ve at sırtında sürüleriyle birlikte götüren çobanlar, ilçe merkezinde gıda malzemelerini aldıktan sonra tekrar yola koyuldular.

Karlıova ilçesine bağlı yaylalarda kalan göçerler ise çıktıkları dönüş yolunda Elazığ'ın Karakoçan ilçesine yetiştikleri öğrenilirken, bazı hayvan sahipleri ise yolda çoban eksikliğinden dolayı hayvanlarını kamyonlara yükleyerek götürdükleri görüldü.

Diyarbakır'ın sıcaklığından dolayı hayvanlarından verim alamadıkları için Erzurum yaylalarını kiraladığını söyleyen Mehmet Ali Şimşek; "İlkbahar aylarında Erzurum Çat yaylasına gidiyoruz. Yaklaşık 6 ay burada hayvanlarımızı otlatıp peynir, süt verimi aldıktan sonra, havaların soğumasıyla iki ay sürecek olan dönüş yoluna giriyoruz. Bugün Karlıova'ya yetiştik, burada biraz dinlenip tekrar hayvanlarımızı otlatarak yaya yola devam ediyoruz. Erzurum'da kışın kalamıyoruz bu yüzden sıcak bölgelere yani Diyarbakır'a gidiyoruz. Genellikle her yıl 9 ile 10'uncu aylarda yola çıkıyoruz ve yolculuğumuz iki ay sürüyor " dedi. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.05.2025
20:24
Bingöllü aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
Bingöllü aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
Siirt'e gitmek üzere ticari taksiyle yola çıkan Bingöllü aile, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi yakınlarında kaza yaptı. Başka bir aracın çarpması sonucu meydana gelen kazada anne hayatını kaybederken, baba, çocuk ve taksi şoförü yaralandı.
22.05.2025
16:44
Bingöl`de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de Sebze Üretiminin Geliştirmesi Projesi çerçevesinde üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı. Coğrafi işaretli Guldar domatesinin yetiştirildiği köylerdeki çiftçilere de 50 bin adet Guldar domatesi fidesi verildi.
22.05.2025
16:30
'Bizim elimizdeki alınırken başkalarına fazlaca veriliyor!'
1971 depremi sonrası 1986'da Kiğı Çiçektepe'de yapılan deprem konutlarının 2015 depreminde ağır hasar gördüğünü ve 2024 Kasım'da yıktırıldığını aktaran Özaltun: 'Hak sahipliğimiz herhangi bir bilgi verilmeden iptal edilmiş. Biz oturacak ev bulamazken başka ailelere birden fazla konut veriliyor ve onlar da götürüp kiraya veriyor! Bu nasıl bir adalet? Kim koruyacak hakkımızı?'
22.05.2025
14:56
Bingöl`de ilkokul öğrencilerine `Deprem Gerçeği` Söyleşisi
Bingöl'de ilkokul öğrencilerine 'Deprem Gerçeği' Söyleşisi
Bingöl'de Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu öğrencilerine yönelik 'Bingöl'ün deprem gerçeği' konulu söyleşi gerçekleştirildi.
22.05.2025
14:32
Bingöl`deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde kayayı oyarak süzülen doğa harikası şelalenin görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü!
21.05.2025
19:28
Bingöl`de lezzet dolu bir program
Bingöl'de lezzet dolu bir program
Bingöl'ün yöresel yemek ve tatlıları, Türk Mutfağı Haftası kapsamında sergilenip ikram edildi. Bingöl mutfağının doğal, ekonomik ve atıksız örnekleriyle haftaya katkı sunduklarını belirten Vali Usta, emeği geçenleri tebrik eti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın