KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Gökkuşağı yeniden açacak

Gökkuşağı Halk Dansları Topluluğu, haftasonu Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Renkli geçmesi beklenen gecede, 1971'de Türkiye birincisi olan Bingöl ekibi de yer alacak.

Gökkuşağı yeniden açacak
27 MAYIS 2008 SALI 09:59
0
1509
0
AA aa
Geçen yıl yapılan etkinliklerle ilgi odağı olan Kaleönü İlköğretim Okulu Gökkuşağı Halk Dansları Topluluğu, bu yıl yeniden sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Cumartesi günü sahnelenecek bir birinden farklı yöre oyunlarıyla izleyenleri büyülemeye çalışacak ekibe, 1971'de Türkiye birincisi olan Bingöl Halkoyunları ekibi de eşlik edecek.
Bingöl'de 2006–2007 eğitim-öğretim yılı sonunda ilk gösterisini yapan ve büyük beğeni toplayan Gökkuşağı Halk Dansları Topluluğu, Türkiye'yi temsilen, Arnavutluk Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından 17–21 Ekim 2007 tarihlerinde Arnavutluk'ta gerçekleştirilen Durres 60. Uluslararası Çocuk Festivali'ne katıldı. Burada sahneledikleri 11 yörenin farklı oyunlarıyla ilgi odağı olan ekip, ‘En İyi Performans' ödülünü aldı.
Daha sonra çalışmalarını sürdüren topluluk, bu yılki gösterisini 31 Mayıs 2008 Cumartesi günü saat 19.30'da İl Kültür Merkezi'nde sergileyecek.
Kaleönü İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni Necser Kırar'ın resim sergisinin ardından okul öğretmenlerinden Nuray Demir ve Dilek Karakul yönetiminde sahne alacak ekip, Artvin, Gaziantep, Çiftetelli, Bilecik, Zeybek oyunlarını oynayacak.
Marpuç Cafe & Restourant sponsorluğunda gerçekleştirilecek gecede, modern dans eşliğinde şiir dinletisi ve Grup Yağmur Ezgileri eşliğinde müzik dinletisi de yapılacak.
Gecenin finalinde ise, 1971 yılında Türkiye birincisi olup Bingöl'ü ve Türkiye'yi Almanya'da yapılan Dünya Birinciliği yarışmasında temsil eden Bingöl Halkoyunları Ekibi sahne alacak. Ekipte, Ali Burtaçkıray, Kemal Burkay, Cemal Burkay, Selahattin Ablan, Hikmet Bozkurt, Ahmet Bozkurt, Cevdet Bozyiğit, Hasan Bağış, İrfan Bazencir'in ve daha birçok ismin daha yer alacağı belirtildi.



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2025
15:19
Bingöl`de engellilerin tepkisi!
Bingöl'de engellilerin tepkisi! 'Öncelik hakkımız ihlal ediliyor!'
Bingöl Devlet Hastanesi personel ve yönetimine defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen herhangi bir düzelme olmadığı gibi bir muhatap da bulamadıklarını savunan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Belgin, çözüm çağrısında bulundu ve Vali Ahmet Hamdi Usta'dan destek talep etti.
10.07.2025
14:54
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile Hekimliği Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre, muayeneye gitmeyen hasta nedeniyle kesilen maaşlarda süre kriteri 6 aydan 1 yıla çıkarıldı. İşte tüm detaylar...
10.07.2025
14:39
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
Sahipsiz ve trafikten men edilen araçlarla ilgili satış süreci yeniden şekillendi. Milli Emlak Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle, 6 ay içinde teslim alınmayan araçlar doğrudan satışa çıkacak.
10.07.2025
13:12
Bingöl`de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Bingöl'de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafik güvenliğini sağlamak amacıyla ortalama hız denetimlerini genişletiyor. Bugünden itibaren Bingöl dahil 9 ilde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla ortalama hız kontrolleri başlatıldı.
10.07.2025
00:48
Bingöl`de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Bingöl'de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Söz konusu bölge, Bingöl Üniversitesi'nin koordinasyonunda faaliyet gösterecek ve kentte Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak.
09.07.2025
20:24
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöl'de bir süredir etkili olan rüzgâr ve serin hava, yerini bunaltıcı sıcaklara bırakıyor! Meteoroloji, özellikle kronik hastalığı bulunanlar ile yaşlı ve çocukların öğlen saatlerinde güneş ışınlarına maruz kalmaması uyarısında bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın