HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, 30 Mart yerel seçimleri değerlendirmek ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalar ile ilgili parti üyeleri ile istişare toplantısı yaptı. Toplantıya Doğruhaber Gazetesi Yayın Yönetmeni İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş konuk olarak katıldı.
TASALI: HALKIMIZIN GÖNLÜNÜ KAZANDIK
Toplantıda konuşan İl Başkanı Hamdullah Tasalı, davalarının bir parti davası veya bir belediyeyi kazanmaktan ibaret olmadığını ifade etti.
Partilerinin seçime kilitlenmediğini, davaya kilitlendiğini aktaran Tasalı: “Bingöl'de bu davayı götürmediğimiz ev kalmadı. Bizler tebliğ yaptık. Halkımızın gönlünü kazandık. Siyasi alanda bir temelimizi attık ve partimizi en güzel şekilde tanıttık, siyaset uzun soluklu bir yoldur, alt yapısı oluşturularak yorulmak lazım İnşallah bundan sonra daha çok çalışıp daha çok verim alacağız. Hakk'ın rızası için halka siyaset yoluyla da hizmete talip olduk. Belediyelerin imkânlarını halk için, toplumun ıslahı için kullanmak şimdilik nasip olmadı. Bize oy veren ya da vermeyen tüm insanımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her platformda hizmet etmeye devam edeceğiz. Bingöl Merkez'de 2 bin 591 Bingöl genelinde 6 bin 500 oy aldık. Bu sonuçların halkımıza ve tüm İslam ümmetine hayırlı olmasını diliyorum. Gece gündüz durup dinlenmeden çalışan tüm kardeşlerimize ve bacılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
GÖKTAŞ: HALKIMIZ BİZE SADECE OY DEĞİL, ÜMİT VERMİŞTİR
Tasalı'nın konuşmasından sonra partililere hitap eden Göktaş ise, partililerin seçim çalışması kapsamında 6 ay boyunca hummalı bir şekilde çalıştığını, bu şekilde siyasi alanda temel atıldığını ve partinin en güzel şekilde tanıtıldığını kaydetti.
Göktaş: “Daha önce İslam adına yılda bir defa kapısını çalıp içeri girmeden sadece kapıdan bir Kutlu Doğum davetiyesi uzattığınız evlere bu defa içeri girip dakikalarca İslam davasını anlattınız, İslam'da yönetimin ne olduğunu anlattınız, onları İslam'ı yaşamaya davet ettiniz. Söyleyin şimdi bundan dolayı pişman olanınız var mı? Herkes biliyor ki, bu seçimler bir yerel seçim olma özelliğinden çok daha başka bir cepheleşme şeklinde olmuştur. Yıllardan beri var olan şu küçük partilerin bu seçimlerde istisnasız hepsinin silinip gittiğini görüyorsunuz, değil mi? Hâlbuki her birinin günlük gazeteleri, televizyon kanalları ve büyük maddi imkânları vardı, buna rağmen önceki seçimlere göre adeta yok olup gittiler. Henüz on beş ay önce kurulmuş olmasına rağmen Hür Dava Partisi hiç de küçümsenmeyecek bir varlık göstermiş ve gelecek vaat etmiştir. Halkımızın çoğu bu seçimde HÜDA PAR ile ilk defa tanıştığı halde bize sadece oy değil, muhabbet de vermiştir, ümit vermiştir. Evet, dediğimiz gibi yolun başındayız. İnşallah azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Rabbim ayaklarımızı sırat-ı müstakimden ayırmasın” şeklinde konuştu.