KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Goldman sachs c.partner ontex'i satın aldı

Golman Sachs Capital Partners ve yatırım şirketi Texas Pacific Group, Türkiye'de Canbebe, Canped ve Canlady markalarıyla üretim yapan Ontex'i, satın aldı.

Goldman sachs c.partner ontex`i satın aldı
17 TEMMUZ 2010 CUMARTESİ 14:15
1
1940
0
AA aa

Ontex'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Belçikalı Ontex International, dünyanın önde gelen küresel yatırım bankacılığı, menkul kıymetler ve yatırım yönetimi firmalarından Goldman Sachs Capital Partners ve küresel-özel yatırım şirketi Texas Pacific Group (TPG) tarafından yönetilen yatırım fonlarına 1,2 milyar avro karşılığında satıldı.

Satış, Belçika'da şu ana kadar yapılan en büyük, Avrupa'da ise bu yıl içinde gerçekleşen en büyük satış işlemi olma özelliğini taşıyor.

1979 yılında Belçika'da kurulan, 9'u Batı Avrupa'da, 1'i Türkiye'de, 1'i Cezayir'de, 1'i Çin'de olmak üzere toplam 12 üretim tesisi bulunan Ontex'in,satış sürecinin, 2010 yılı bitmeden tamamlanması bekleniyor.

Ontex Group'un Türkiye ve Cezayir Bölgesi Departmanı olan Ontex Türkiye, Türkiye ve çevre ülkelerin perakende piyasasına Canbebe markası ile bebek bezi-bebek bakım ürünleri, Canped markası ile yetişkin hasta bezi ve Canlady markası ile hijyenik kadın pedi üretiyor ve ihraç ediyor. Ontex Türkiye'de 400, Ontex Global'de 4 binin üzerinde kişi istihdam ediliyor.

GS ve TPG, Ontex'in global anlamda konumunu geliştireceğini ve yeni pazarlarda büyümesini destekleyeceğini, yılın sonuna kadar Moskova ve Sidney'de yeni fabrikalar açma hazırlığında olduğunu açıkladı.

Canbebe, Canlady, Canped markalı ürünlerin üreticisi Astel Kağıtçılık, 2000 yılında Ontex Group'a katılarak, ticari unvanını değiştirerek, üretimine Ontex Türkiye olarak devam etmeye başlamıştı.

'SATIŞ, DAHA GÜÇLÜ FİNANSAL DESTEĞE SAHİP OLMAK ANLAMINA GELİYOR'

Ontex Türkiye Genel Müdürü Özgür Akyıldız, satışa ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

''Şirketimize yapılan bu yatırım, aynı zamanda Türkiye'ye de yapılan bir yatırımdır. Ontex Türkiye'nin gösterdiği gelişim ve bulunduğu coğrafya da, söz konusu yatırım kararında önemli bir yer teşkil etmiştir.

Ontex Group'un GS ve TPG tarafından satın alınması sonrasında, gerek Ontex International, gerekse Ontex Türkiye şirket yönetiminde ve organizasyonunda hiçbir değişiklik öngörülmemekle birlikte, işleyiş bugünkü gibi devam edecektir.

Satış, tüm Ontex Group'ta olduğu gibi, grubun en önemli parçası olan Ontex Türkiye için de yeni fırsatlar ve daha güçlü bir finansal desteğe sahip olmak anlamına geliyor. Ontex Türkiye, mevcut konumunu geliştirmek ve güçlendirmek için büyük bir memnuniyet ve heyecan duyuyor.''

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın