KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Gölet ve akarsulara yavru sazan bırakıldı

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gölet ve akarsulara, 22 Bin 500 adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Gölet ve akarsulara yavru sazan bırakıldı
28 TEMMUZ 2015 SALI 02:35
0
2142
0
AA aa

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2015 yılı Balıklandırma programı kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesi tarafından üretilen 22 Bin 500 yavru sazan balığı, Bingöl'e gönderildi.

Müdürlüğe teslim edilen yavru balıklar, İl Müdürü Vahap Şimşek'in katılımıyla su ürünleri kontrol görevlilerince usulüne uygun şekilde Karlıova Sakaören Göleti, Sarıçiçek Gölü ve Kuruca Gölü'ne bırakıldı.

Balıklandırma faaliyetine ilişkin açıklamada bulunan Şimşek, “Balıklandırma çalışmasının amacı gölet ve akarsulardaki mevcut balık stoklarının korunması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılmasını ve vatandaşların hayvansal protein ihtiyaçlarının su ürünlerinden karşılanması hedeflenmektedir. Ortalama 1-2 gram ağırlığında olan sazan yavrularının ancak 2 yıllık bir süre sonunda avlanabilir asgari boy limiti olan 40 santime ulaşabilecekleri düşünülmektedir” dedi.

Su kaynaklarının kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanılmasının yanı sıra avcılık faaliyetlerinde bakanlığın tebliğlerle belirlenen yasak, sınırlama ve sorumluluklara titizlikle uyulmasının sularda doğal yaşamın devamlılığı için büyük önem arz ettiğini vurgulayan Şimşek, “Gerek su kaynaklarına yeni bırakılan, gerekse suda mevcut diğer yavru balıkların gelişimlerini tamamlamaları ve en az bir kez üreyebilmeleri için avcılık sırasında yakalanan küçük balıklara herhangi bir zarar verilmeden suya iade edilmeleri gerekmektedir. Eşeysel olgunluğa erişmiş dişi sazan balıklarının vücut ağırlığına bağlı olarak ortalama 120.000-300.000 arasındaki yumurtayı bulundukları sulara üreme amaçlı bırakmaktadırlar. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” şeklinde konuştu.

Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan balıklandırma faaliyetleri kapsamında 2010-2011 yılları arasında Bingöl'de bulunan gölet ve akarsulara 48 Bin adet, yavru sazan balığı bırakıldığını anımsattı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın