KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Göltepesi'nden yılsonu sergisi

Yılsonu sergilerine bir yenisini daha ekleyen HEM ve ASO Müdürlüğü, bu yıl dördüncü sergiyi Göltepesi Köyü'nde açtı...

Göltepesi`nden yılsonu sergisi
10 HAZİRAN 2009 ÇARŞAMBA 12:25
0
1105
0
AA aa
Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (HEM ve ASO) Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda üretilen eserler, yılsonu sergileriyle görücüye çıkarılıyor. Bu yıl tüm kurs merkezlerinde üretilen çalışmaları düzenlenen sergilerle halka sunan HEM ve ASO Müdürlüğü, önceki günlerde Ilıcalar Beldesi, Güveçli Köyü ve Ağaçeli Köyü'nde açılan serginin akabinde dördüncü sergiyi merkez Göltepesi (Çan) Köyü'nde açtı. Programda 1 giyim ve 2 tane de makine nakış kursuna katılım gösteren 58 kursiyere belge verildi. Dün saat 11.00'da Göltepesi Köyü'nde açılan sergiye Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun eşi Esma Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu ve eşi Türkan Hansu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Korkulu, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik'in eşi Özay Çelik, kurum amirleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. İl genelinde farklı alanlarda toplam 93 kursun açıldığını hatırlatan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Korkulu, Göltepesi Köyü'nde açılan sergi ile dördüncü yılsonu sergisi olduğunu söyledi. Giyim ve makine kurslarına 58 bayanın katıldığının altını çizen Korkulu: “Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'nun istihdama yönelik mesleki kursların açılması hususunda talimatları ve destekleriyle yıllardır ilimizde uygulanmayan ücretli usta öğretici görevlendirme uygulamasına geçilerek ilk etapta giyim, nakış, el sanatları, takı tasarım ve kuaförlük gibi birçok mesleki ve teknik kurslar olmak üzere 93 adet kurs açılmıştır. Yılsonu olması itibariyle bu kurslarımız yıl içersinde yaptıkları ürünlerin yer aldığı bir sergi açıldı. Götepesi Köyü'nde açılan kurslarımıza katılan 58 bayana belgelerini veriyoruz” şeklinde konuştu. HEM ve ASO Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarla ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, yeterince kursiyer ve usta öğreticisi olan bütün yerleşim yerlerine bu tür kursların açılacağını belirterek: “Bu kurslarımızda sadece beceri değil aynı zamanda kültürel derslerde verilmek suretiyle bayanlara eğitim verilecektir. Bu sayede hem bilgi hem de beceri konusunda iki yönlü eğitim verilecektir” dedi. Sertifika dağıtım töreninin ardından davetliler sergiyi gezdiler. Program sonunda davetlilere, kursiyerlerin hazırladığı mahalli yemekler ikram edildi. HEM ve ASO Müdürlüğü, bugün Halk Eğitim Merkez binasında saat 11.00'da başka bir serginin açılışını yapacak.

bingol kent haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın