KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Gönül köprüsü gönülleri aldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen '"Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Eskişehir'in tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Bingöl'e döndüler.

Gönül köprüsü gönülleri aldı
04 AĞUSTOS 2008 PAZARTESİ 10:13
0
1849
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Türkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 81 ilinden 100 bin çocuğun ülkemizi daha iyi tanımalarını sağlamak ve zihinlerindeki ön yargıları kırmak amacıyla geliştirilen proje kapsamında Bingöl'den Eskişehir'e giderek 1 haftalık geziye katılan 320 öğrenci, geziden hayli aldıklarını söyledi.

Öğrencilerin gezi hakkındaki izlenimlerini anlatırken heyecanlı oldukları görüldü. Öğrenciler, "Daha önce ilimiz dışında hiçbir yeri görmemiştik. Bu gezi bizim için çok güzel oldu. Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birini gördük, çok eğlendik, çok keyif aldık. Böyle gezilerin her zaman düzenlenmesini istiyoruz.

Öğrencilerin başında geziye katılan Sabancı İlköğretim Okulu öğretmeni Ülkü Kılıç, Gönül Köprüsü Projesi ile Doğu ve Batı arasında gerçek bir köprü kurulduğunu ifade ederek;

“Gönül             Köprüsü Projesi ile Bingöl'den Eskişehir'e düzenlenen gezide 3 gün boyunca Eskişehir'deki görevliler tarafından gezdirildik. Genelde tarihi ve turistik yerlerini görebildik. 2 gün ise mihmandar aileler çocukları alarak Eskişehir'in kültürünü daha yakından çocuklara tanıttı. Şeyh Edebali Türbesi, TCDD Müzesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu yer Bilecik Söğüt İlçesi, 1. ve 2. İnönü savaşının yapıldığı yerler; Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi, Yunus Emre Kültür Merkezi, Havacılık Müzesi, Adalar, Kızılay Hamamyolu, Yediler Parkı, Metris Tepe Küre Dursun ve daha birçok güzel yerleri öğrencilerimizle beraber gezdik.  İlgiyle karşılandık, organizasyonda hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Gerçek anlamda gönül köprüsü kurulduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Öğrencilerin geziden bir hayli memnun döndüklerini dile getiren öğretmen Ülkü Kılıç, gezi sonrası temennisini de “Umarım bu etkinlikler süreklilik kazanır” sözleri ile buna benzer faaliyetlerin olmasını istedi.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın