KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Eylül 2026 Cuma
°C

Google otomobilde devrim yapacak

Daha çok bilim kurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz yeni bir otomobil türü sokaklarda keşfe hazırlanıyor.

Google otomobilde devrim yapacak
10 EKİM 2010 PAZAR 18:38
1
9419
0
AA aa

İnternet devi Google, kendi kendisini sürebilen sürücüsüz otomobilleri California yollarında binlerce kilometrede başarıyla test ettiğini açıkladı.

Yazılım mühendisi Sebastien Thrun şirketin resmi blogundan yaptığı açıklamada, diğer araçları görmek için üstünde video kameralar, radar sensörleri ve lazer menzil ayarlayıcıları bulunan otomobillerin şimdiye dek yapılan deneme sürüşlerinde 224 bin kilometreden fazla yol katettiğini belirtti.

Bu testler sırasında araçlarda her an kontrolü ele almak üzere deneyimli bir sürücünün ve bir yazılım uzmanının da bulunduğunu belirten Google, bu araçların trafik yoğunluğunun ve kaza sayısının azalmasına yardımcı olmasını umduğunu bildirdi.

OTOYOLDA KAZAYA KARIŞMADI

Şoförsüz test otomobilleri, San Francisco'nun ünlü Golden Gate Köprüsü, kentin meşhur inişli çıkışlı sokakları ile Google'ın ofis binaları ve Tahoe Gölü arasında mekik dokudular.

Google mühendisleri New York Times gazetesine, otoyollarda bu araçların hiçbir kazaya karışmadan gidip geldiklerini, sadece bir kez bir otomobilin trafik ışıklarında başka bir araca hafifçe arkadan çarptığını anlattılar.

Stanford Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Elektrik Mühendisliği Profesörü Thrun, yürüttükleri projede güvenliğin öncelikli olduğunu belirterek, deneme sürüşleri yapılan otomobillerin kat ettiği yolların önceden gerçek sürücüler tarafından belirlendiğini, sonra da polise bildirildiğini kaydetti.

AMAÇ KAZA ORANLARINI DÜŞÜRMEK

Dünya Sağlık Örgütü'nün rakamlarına göre her yıl trafik kazalarında dünyada 1,2 milyondan fazla kişinin öldüğünü anımsatan Thrun, geliştirdikleri teknolojinin bu sayıyı azaltabileceğinin, belki yarıya indirebileceğinin altını çizdi.

Profesör Thrun, bu projenin henüz deneme aşamasında olmasına karşılık, ileri bilgisayar bilimi ve teknolojisinin gelecekte ulaşımın nasıl olacağını göstermesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Gelecek heyecan veriyor" dedi.

Sadece internet teknolojilerinde sunduğu çözümlerle değil, tüm insanlığın en büyük problemlerine de çözüm arayan bir şirket olmak istediğini açıklayan Google, bu teknoloji sayesinde tamamen insansız araç geliştirmek değil, sürücülere mümkün olan en fazla yardımı sağlamayı amaçladığına işaret ediyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.09.2026
02:34
Bingöl Üniversitesi`nden Balkanlar`a akademik açılım
Bingöl Üniversitesi'nden Balkanlar'a akademik açılım
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen EAIE 2026 kapsamında farklı ülkelerden üniversite temsilcileriyle bir araya gelerek uluslararası akademik iş birlikleri ve öğrenci hareketliliği üzerine temaslarda bulundu. Görüşmelerin yanı sıra Bingöl Üniversitesi ile Arnavutluk'taki University of New York Tirana arasında ikili iş birliği anlaşması imzalandı.
11.09.2026
02:32
Bingöl`de bağımlılıkla mücadelede yeni adım
Bingöl'de bağımlılıkla mücadelede yeni adım
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Yeşilay Danışmanlık Merkezi'ni (YEDAM) ziyaret ederek bağımlılıkla mücadele çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette, il genelindeki kamu kurumlarında bağımlılıktan korunmaya yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarının yaygınlaştırılması konusunda görüş birliğine varıldı.
11.09.2026
02:31
Güvenlik Korucusu Yüksel Demir Son Yolculuğuna Uğurlandı
Güvenlik Korucusu Yüksel Demir Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kuzey Irak'ta görevi başında kalp krizi geçiren Bingöllü Güvenlik Korucusu Yüksel Demir, hayatını kaybetti. Şehit Demir'in naaşı Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından dualarla toprağa verildi.
11.09.2026
02:30
Yer Yalova, rakip MKE Ankaragücü
Yer Yalova, rakip MKE Ankaragücü
2. Lig Kırmızı Grup'ta sezonun ikinci haftasında MKE Ankaragücü'nü konuk edecek 12 Bingölspor, kendi sahasında oynama avantajından yine yararlanamayacak. Şehir Stadyumu'nun yıkılmasıyla sahasız kalan yeşil-beyazlı ekip, kritik mücadelede Yalova Atatürk Stadyumu'nun yolunu tutacak.
11.09.2026
02:28
Bingöl`de yüzlerce öğrenciye umut olacak destek: Kırtasiye paketleri hazır
Bingöl'de yüzlerce öğrenciye umut olacak destek: Kırtasiye paketleri hazır
Umut Kervanı, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi öğrenciler için okul çantasından deftere, boyadan beslenme çantasına kadar temel eğitim malzemelerinden oluşan yardım paketleri hazırladı. Dernek Başkanı Mehmet Refik Gönül, hayırseverlere destek çağrısında bulunarak bir kırtasiye paketinin bedelinin 1.000 TL olduğunu açıkladı.
11.09.2026
02:23
Bingöl`de servis esnafından kritik karar:
Bingöl'de servis esnafından kritik karar: 'Bu yıl çalışmayacağız'
S plakalı servis taşımacıları, güzergâh ücretlerinden taşıma ihalelerine, S plaka uygulamasından okul giriş-çıkış saatlerine kadar birçok konuda yaşadıkları sorunların çözülemediğini belirterek öğrenci ve personel taşımacılığını bu yıl yapmama kararı aldıklarını açıkladı. Esnaf, 'Ayrıcalık değil, kuralların herkes için eşit uygulanmasını istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın