KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Google otomobilde devrim yapacak

Daha çok bilim kurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz yeni bir otomobil türü sokaklarda keşfe hazırlanıyor.

Google otomobilde devrim yapacak
10 EKİM 2010 PAZAR 18:38
1
8694
0
AA aa

İnternet devi Google, kendi kendisini sürebilen sürücüsüz otomobilleri California yollarında binlerce kilometrede başarıyla test ettiğini açıkladı.

Yazılım mühendisi Sebastien Thrun şirketin resmi blogundan yaptığı açıklamada, diğer araçları görmek için üstünde video kameralar, radar sensörleri ve lazer menzil ayarlayıcıları bulunan otomobillerin şimdiye dek yapılan deneme sürüşlerinde 224 bin kilometreden fazla yol katettiğini belirtti.

Bu testler sırasında araçlarda her an kontrolü ele almak üzere deneyimli bir sürücünün ve bir yazılım uzmanının da bulunduğunu belirten Google, bu araçların trafik yoğunluğunun ve kaza sayısının azalmasına yardımcı olmasını umduğunu bildirdi.

OTOYOLDA KAZAYA KARIŞMADI

Şoförsüz test otomobilleri, San Francisco'nun ünlü Golden Gate Köprüsü, kentin meşhur inişli çıkışlı sokakları ile Google'ın ofis binaları ve Tahoe Gölü arasında mekik dokudular.

Google mühendisleri New York Times gazetesine, otoyollarda bu araçların hiçbir kazaya karışmadan gidip geldiklerini, sadece bir kez bir otomobilin trafik ışıklarında başka bir araca hafifçe arkadan çarptığını anlattılar.

Stanford Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Elektrik Mühendisliği Profesörü Thrun, yürüttükleri projede güvenliğin öncelikli olduğunu belirterek, deneme sürüşleri yapılan otomobillerin kat ettiği yolların önceden gerçek sürücüler tarafından belirlendiğini, sonra da polise bildirildiğini kaydetti.

AMAÇ KAZA ORANLARINI DÜŞÜRMEK

Dünya Sağlık Örgütü'nün rakamlarına göre her yıl trafik kazalarında dünyada 1,2 milyondan fazla kişinin öldüğünü anımsatan Thrun, geliştirdikleri teknolojinin bu sayıyı azaltabileceğinin, belki yarıya indirebileceğinin altını çizdi.

Profesör Thrun, bu projenin henüz deneme aşamasında olmasına karşılık, ileri bilgisayar bilimi ve teknolojisinin gelecekte ulaşımın nasıl olacağını göstermesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Gelecek heyecan veriyor" dedi.

Sadece internet teknolojilerinde sunduğu çözümlerle değil, tüm insanlığın en büyük problemlerine de çözüm arayan bir şirket olmak istediğini açıklayan Google, bu teknoloji sayesinde tamamen insansız araç geliştirmek değil, sürücülere mümkün olan en fazla yardımı sağlamayı amaçladığına işaret ediyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj;
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
12.01.2026
15:08
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen yayında, hayırsever vatandaşların yoğun desteğiyle 550 bin TL bağış toplandı.
12.01.2026
14:56
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
12.01.2026
14:50
Bingöl`de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de kar ve buzlanmadan dolayı otomobilin tıra çarpması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
12.01.2026
14:40
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran`daki protestoların başarı şansı var mı?
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran'daki protestoların başarı şansı var mı?
Bingöllü Bürokrat ve Yazar Muhammed Berdibek tarafından kaleme alınan 'Mehdi'den Önce, Devrimden Sonra: İran' eseri gündemdeki yerini korurken Berdibek, canlı yayında günlerdir süren protestoların başarıya ulaşma şansının olup olmadığını değerlendirdi.
11.01.2026
15:55
HÜDAPAR, Genç`teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın