KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2025 Perşembe
°C

Google otomobilde devrim yapacak

Daha çok bilim kurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz yeni bir otomobil türü sokaklarda keşfe hazırlanıyor.

Google otomobilde devrim yapacak
10 EKİM 2010 PAZAR 18:38
1
7918
0
AA aa

İnternet devi Google, kendi kendisini sürebilen sürücüsüz otomobilleri California yollarında binlerce kilometrede başarıyla test ettiğini açıkladı.

Yazılım mühendisi Sebastien Thrun şirketin resmi blogundan yaptığı açıklamada, diğer araçları görmek için üstünde video kameralar, radar sensörleri ve lazer menzil ayarlayıcıları bulunan otomobillerin şimdiye dek yapılan deneme sürüşlerinde 224 bin kilometreden fazla yol katettiğini belirtti.

Bu testler sırasında araçlarda her an kontrolü ele almak üzere deneyimli bir sürücünün ve bir yazılım uzmanının da bulunduğunu belirten Google, bu araçların trafik yoğunluğunun ve kaza sayısının azalmasına yardımcı olmasını umduğunu bildirdi.

OTOYOLDA KAZAYA KARIŞMADI

Şoförsüz test otomobilleri, San Francisco'nun ünlü Golden Gate Köprüsü, kentin meşhur inişli çıkışlı sokakları ile Google'ın ofis binaları ve Tahoe Gölü arasında mekik dokudular.

Google mühendisleri New York Times gazetesine, otoyollarda bu araçların hiçbir kazaya karışmadan gidip geldiklerini, sadece bir kez bir otomobilin trafik ışıklarında başka bir araca hafifçe arkadan çarptığını anlattılar.

Stanford Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Elektrik Mühendisliği Profesörü Thrun, yürüttükleri projede güvenliğin öncelikli olduğunu belirterek, deneme sürüşleri yapılan otomobillerin kat ettiği yolların önceden gerçek sürücüler tarafından belirlendiğini, sonra da polise bildirildiğini kaydetti.

AMAÇ KAZA ORANLARINI DÜŞÜRMEK

Dünya Sağlık Örgütü'nün rakamlarına göre her yıl trafik kazalarında dünyada 1,2 milyondan fazla kişinin öldüğünü anımsatan Thrun, geliştirdikleri teknolojinin bu sayıyı azaltabileceğinin, belki yarıya indirebileceğinin altını çizdi.

Profesör Thrun, bu projenin henüz deneme aşamasında olmasına karşılık, ileri bilgisayar bilimi ve teknolojisinin gelecekte ulaşımın nasıl olacağını göstermesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Gelecek heyecan veriyor" dedi.

Sadece internet teknolojilerinde sunduğu çözümlerle değil, tüm insanlığın en büyük problemlerine de çözüm arayan bir şirket olmak istediğini açıklayan Google, bu teknoloji sayesinde tamamen insansız araç geliştirmek değil, sürücülere mümkün olan en fazla yardımı sağlamayı amaçladığına işaret ediyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2025
17:44
Bingöl`ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl'ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl Belediye Başkanı Arıkan, 'Yıllardır verilen bu büyük emeğin adım adım sonuna yaklaşıyoruz. Mevcut su debisi saniyede 300 litre iken, kapasite neredeyse iki katına çıkarılmış olacak. Bu hat tamamlandığında, Allah'ın izniyle Bingöl'de içme suyu sorunu tamamen gündemden çıkacak'
26.06.2025
17:43
Üniversitelerde yeni dönem!
Üniversitelerde yeni dönem!
Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde yapay zekâ, tarım ve sağlıkta dijitalleşmeyi önceleyen yeni programlar için harekete geçti. Yeni modelle birlikte; İş dünyasındaki tecrübeli isimler meslek yüksekokullarında dersler verecek.
26.06.2025
17:42
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Belediyesi, şehri cebinize sığdıran son teknoloji hizmeti 'Bingöl Ulusal Kent Rehberi'ni kullanıma açtı. Uygulamaya; app store ve google play üzerinden 'Türkiye Kent Rehberi' ismiyle arama yapılınca ulaşılabiliyor.
26.06.2025
17:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 7 bin 945 kök kenevir ile 9 bin 300 kök skunk bitkisi ele geçirildi.
26.06.2025
17:40
Bingöl`de kaçak parfüm ele geçirildi
Bingöl'de kaçak parfüm ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 136 adet gümrük kaçağı parfüm ele geçirildi.
25.06.2025
18:30
Bingöl Ziraat Fakültesi`nde Ayçiçek dönemi
Bingöl Ziraat Fakültesi'nde Ayçiçek dönemi
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde dekanlık görevine Prof. Dr. Mehmet Ayçiçek atandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın