KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2025 Cumartesi
°C

Görevde yükselme sınavı biran önce yapılsın

Eğitim Bir-Sen, boş kadroların doldurulması amacıyla görevde yükselme sınavı yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılı talepte bulunduklarını bildirdi.

Görevde yükselme sınavı biran önce yapılsın
28 NİSAN 2009 SALI 10:33
0
1115
0
AA aa
Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesi Mevzuat Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, eğitim çalışanlarının kariyer ve liyakat ilkeleri doğrultusunda görevde yükselmeleri ve unvan değişikliği yapmaları konusunda beklentilerin karşılanması ve boş kadroların doldurulması amacıyla görevde yükselme sınavı yapılması gerektiği, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılı talepte bulunulduğu belirtildi.
Açıklamada, şu bilgi ve ifadelere yer verildi. “Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatına ait kadrolara görevin gerekleri ile liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak atanacaklarda aranacak nitelikler, bunların atanma, görevde yükselme, unvan değişikliği ve görevler arası geçişlerde uygulanacak esas ve usulleri belirleyen ‘Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği' ve bu yönetmeliğin dayandığı ‘657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu' gereği; Bakanlığın bünyesinde görev yapan eğitim çalışanlarının kariyer ve liyakat ilkeleri doğrultusunda görevde yükselmeleri ve unvan değişikliği yapmaları konusunda beklentiler oluşmuştur. Beklentilerin karşılanması amacıyla; Yardımcı hizmetler sınıfına ait kadrolarda görev yapanların memur kadrolarına atamalarının yapılması amacıyla görevde yükselme sınavı, Mimar, mühendis, tekniker ve teknisyen kadroları için unvan değişikliği sınavı, 21.02.2009 tarihinde yapılan Görevde Yükselme Sınavı'nda (şeflik) kazananların boş şeflik kadrolarından daha az olmasından dolayı boş kadroların doldurulması amacıyla tekrar görevde yükselme sınavı yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılı talepte bulunduk.”

bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın