KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Eylül 2026 Perşembe
°C

Görme engelli çocuklar için okul öncesi eğitimi projesi

Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından; &';Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı” kapsamında &';Erken çocukluk eğitimi ile görme engellinin sosyal dez avantajlarının önlenmesi ” projesi ile görme engelli çocuklara okul öncesi eğitim verilmesi amaçlanmaktadır.

Görme engelli çocuklar için okul öncesi eğitimi projesi
27 ARALIK 2010 PAZARTESİ 08:44
0
8796
0
AA aa

Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcılarından Abdullah Bayındır, okul müdürünün önerisi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirildi. 22.12.2010 tarihinde Ankara'da, Merkezi Finans ve İhale Birimi'nde taraflar arasında sözleşme imzalandı. 

Hibe programı Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilmekte olup, Milli Eğitim Bakanlığı bu projenin yararlanıcıları arasında yer almaktadır.

Ankara'da proje hakkında bilgi veren Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Abullah Bayındır, projede hedef grubun 36-72 ay arası (3 ile 6 yaş arası) görme engelli çocuklar ve aileleri olduğunu belirtti. Bayındır; “İldeki bütün görme engelli okul öncesi dönem çocukları hedef kitleyi oluşturmaktadır. Proje ile erken çocukluk eğitiminde görme engelli olan çocukların gelişimlerinin ve sosyal uyumlarının desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç belirlenirken il genelinde devam eden uygulamalar incelenmiş ve en çok eksikliği hissedilen alan dikkate alınmıştır. Görme engelliler ile ilgili eğitim veren bir kurum ilimizde bulunmamaktadır.” şeklinde konuştu.

Projenin faaliyetleri konusunda da bilgi veren Abdullah Bayındır; “Proje 12 aylık bir süreyi kapsamaktadır. Proje ile görme engelli çocukların ailelerini destekleme çalışmaları yapılacaktır. Görme engelli çocuklar için eğitim ortamları ve eğitim programları oluşturulacak. Proje kapsamında aynı zamanda yardımcı personele de eğitim verilecektir. Ayrıca öğrenci kayıtları alınacak ve eğitim faaliyetleri başlayacak. Eğitimin sonunda görme engelli çocuklara yönelik toplumsal farkındalık oluşturulacaktır.” dedi.

Projenin ortakları arasında Altı Nokta Körler Derneği ve Reberlik Araştırma Merkezi bulunmaktadır.

Projeden beklenen sonuçları da açıklayan Bayındır, bu sonuçları şu şekilde sıraladı:
- Görme engelli çocukların ailelerinin, bu konuda duyarlı hale getirilmesi.
- Ailelere okul öncesi eğitimin önemini kavratmak.
- Görme engellilere okul öncesi eğitim ortamı oluşturmak.
- Bireysel eğitim programları oluşturularak, eğitimin niteliğini arttırma.
- Nitelikli personel yetiştirme.
- Görme engellilere yönelik toplumsal farkındalık oluşturma.

Projenin bütçesi toplamda 76.643 Euro'dur diyen Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Abdullah Bayındır; “Bunun %80'i (61.500 Euro) sözleşme makamı tarafından yani Merkezi Finans İhale Birimi tarafından karşılanacaktır. Bu bütçe ile öncelikle görme engelli çocuklar için tam donanımlı 30 kişilik modern bir sınıf oluşturulacak. Eğitim süreci içerisinde gerekli olan bütün araç ve gereçler alınacak. Eğitici ve teknik kadronun harcamaları, sınıfta öğretmenlere yardımcı olacak personellerin eğitim faaliyetleri ve harcamaları karşılanacak. Bu bir yıllık eğitim süresi içerisinde yapılacak olan aile ziyaretleri masrafları, ailelere yönelik seminer faaliyetleri harcamaları, paylaşım günleri harcamaları, eğitimin tanıtımı için kullanılacak olan afiş, broşür vb. bütün harcamalar, projenin bütçesinden karşılanacaktır.” şeklinde bilgi verdi.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.09.2026
02:07
Motorine 8,24 TL zam geliyor!
Motorine 8,24 TL zam geliyor!
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 4 Eylül Cuma günü itibarıyla 8,24 TL zam bekleniyor. Artışın gerçekleşmesi halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 92 TL'yi aşacak. 50 litrelik deponun dolum maliyeti ise 412 TL artacak.
03.09.2026
01:29
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 3 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 bin 73 gram esrar, 10 adet sentetik ecza ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti' suçundan tutuklandı.
03.09.2026
01:28
Ketenalp, aday olmayacağını açıkladı
Ketenalp, aday olmayacağını açıkladı
Bingöl Barosu Başkanı Av. Yusuf Ketenalp, gelecek ay yapılacak 17. Olağan Genel Kurul öncesinde başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıkladı. Ketenalp, iki dönem yürüttüğü görevini 'Şimdi bu onurlu sorumluluğu devretme zamanı' sözleriyle bırakacağını duyurdu.
02.09.2026
02:14
Bingöl`de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl'de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı. Protokol dışında şartsız olarak belediyeye devredilen 20 dönümlük alanda çalışmalar başlarken, alanın üçte ikisinin yeşil ve sosyal alanlardan oluşacağı proje, Bingöl Cumhuriyet tarihinin en büyük şehir dönüşümlerinden biri olacak.
02.09.2026
02:13
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü`nde
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü'nde
Geçtiğimiz günlerde hizmete alınan İl Özel İdaresi Asfalt Plenti ilk üretimini gerçekleştirirken, yeni finişerle sıcak asfalt seriminin ilk adresi Garip Köyü oldu. Finişerin başına geçen Vali Cahit Çelik, 4 kilometrelik yolda yapılacak çalışmayı başlattı.
02.09.2026
02:11
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu. Uluslararası hakemli European Food Research and Technology dergisinde yayımlanan araştırmada Bingöl Balının bileşimi, antioksidan kapasitesi ve biyolojik aktiviteleri kapsamlı şekilde incelendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın