KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Görme engelli çocuklar için okul öncesi eğitimi projesi

Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından; &';Okul Öncesi EÄŸitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı” kapsamında &';Erken çocukluk eÄŸitimi ile görme engellinin sosyal dez avantajlarının önlenmesi ” projesi ile görme engelli çocuklara okul öncesi eÄŸitim verilmesi amaçlanmaktadır.

Görme engelli çocuklar için okul öncesi eğitimi projesi
27 ARALIK 2010 PAZARTESİ 08:44
0
8698
0
AA aa

Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcılarından Abdullah Bayındır, okul müdürünün önerisi ile Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü tarafından görevlendirildi. 22.12.2010 tarihinde Ankara'da, Merkezi Finans ve İhale Birimi'nde taraflar arasında sözleÅŸme imzalandı. 

Hibe programı Avrupa BirliÄŸi ve Türkiye tarafından ortaklaÅŸa finanse edilmekte olup, Milli EÄŸitim Bakanlığı bu projenin yararlanıcıları arasında yer almaktadır.

Ankara'da proje hakkında bilgi veren Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Abullah Bayındır, projede hedef grubun 36-72 ay arası (3 ile 6 yaÅŸ arası) görme engelli çocuklar ve aileleri olduÄŸunu belirtti. Bayındır; “İldeki bütün görme engelli okul öncesi dönem çocukları hedef kitleyi oluÅŸturmaktadır. Proje ile erken çocukluk eÄŸitiminde görme engelli olan çocukların geliÅŸimlerinin ve sosyal uyumlarının desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç belirlenirken il genelinde devam eden uygulamalar incelenmiÅŸ ve en çok eksikliÄŸi hissedilen alan dikkate alınmıştır. Görme engelliler ile ilgili eÄŸitim veren bir kurum ilimizde bulunmamaktadır.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Projenin faaliyetleri konusunda da bilgi veren Abdullah Bayındır; “Proje 12 aylık bir süreyi kapsamaktadır. Proje ile görme engelli çocukların ailelerini destekleme çalışmaları yapılacaktır. Görme engelli çocuklar için eÄŸitim ortamları ve eÄŸitim programları oluÅŸturulacak. Proje kapsamında aynı zamanda yardımcı personele de eÄŸitim verilecektir. Ayrıca öÄŸrenci kayıtları alınacak ve eÄŸitim faaliyetleri baÅŸlayacak. EÄŸitimin sonunda görme engelli çocuklara yönelik toplumsal farkındalık oluÅŸturulacaktır.” dedi.

Projenin ortakları arasında Altı Nokta Körler DerneÄŸi ve Reberlik AraÅŸtırma Merkezi bulunmaktadır.

Projeden beklenen sonuçları da açıklayan Bayındır, bu sonuçları ÅŸu ÅŸekilde sıraladı:
- Görme engelli çocukların ailelerinin, bu konuda duyarlı hale getirilmesi.
- Ailelere okul öncesi eÄŸitimin önemini kavratmak.
- Görme engellilere okul öncesi eÄŸitim ortamı oluÅŸturmak.
- Bireysel eğitim programları oluşturularak, eğitimin niteliğini arttırma.
- Nitelikli personel yetiÅŸtirme.
- Görme engellilere yönelik toplumsal farkındalık oluÅŸturma.

Projenin bütçesi toplamda 76.643 Euro'dur diyen Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Abdullah Bayındır; “Bunun %80'i (61.500 Euro) sözleÅŸme makamı tarafından yani Merkezi Finans İhale Birimi tarafından karşılanacaktır. Bu bütçe ile öncelikle görme engelli çocuklar için tam donanımlı 30 kiÅŸilik modern bir sınıf oluÅŸturulacak. EÄŸitim süreci içerisinde gerekli olan bütün araç ve gereçler alınacak. EÄŸitici ve teknik kadronun harcamaları, sınıfta öÄŸretmenlere yardımcı olacak personellerin eÄŸitim faaliyetleri ve harcamaları karşılanacak. Bu bir yıllık eÄŸitim süresi içerisinde yapılacak olan aile ziyaretleri masrafları, ailelere yönelik seminer faaliyetleri harcamaları, paylaşım günleri harcamaları, eÄŸitimin tanıtımı için kullanılacak olan afiÅŸ, broÅŸür vb. bütün harcamalar, projenin bütçesinden karşılanacaktır.” ÅŸeklinde bilgi verdi.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın