KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Mart 2026 Salı
°C

Görme engelli çocuklar için okul öncesi eğitimi projesi

Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından; &';Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı” kapsamında &';Erken çocukluk eğitimi ile görme engellinin sosyal dez avantajlarının önlenmesi ” projesi ile görme engelli çocuklara okul öncesi eğitim verilmesi amaçlanmaktadır.

Görme engelli çocuklar için okul öncesi eğitimi projesi
27 ARALIK 2010 PAZARTESİ 08:44
0
8523
0
AA aa

Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcılarından Abdullah Bayındır, okul müdürünün önerisi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirildi. 22.12.2010 tarihinde Ankara'da, Merkezi Finans ve İhale Birimi'nde taraflar arasında sözleşme imzalandı. 

Hibe programı Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilmekte olup, Milli Eğitim Bakanlığı bu projenin yararlanıcıları arasında yer almaktadır.

Ankara'da proje hakkında bilgi veren Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Abullah Bayındır, projede hedef grubun 36-72 ay arası (3 ile 6 yaş arası) görme engelli çocuklar ve aileleri olduğunu belirtti. Bayındır; “İldeki bütün görme engelli okul öncesi dönem çocukları hedef kitleyi oluşturmaktadır. Proje ile erken çocukluk eğitiminde görme engelli olan çocukların gelişimlerinin ve sosyal uyumlarının desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç belirlenirken il genelinde devam eden uygulamalar incelenmiş ve en çok eksikliği hissedilen alan dikkate alınmıştır. Görme engelliler ile ilgili eğitim veren bir kurum ilimizde bulunmamaktadır.” şeklinde konuştu.

Projenin faaliyetleri konusunda da bilgi veren Abdullah Bayındır; “Proje 12 aylık bir süreyi kapsamaktadır. Proje ile görme engelli çocukların ailelerini destekleme çalışmaları yapılacaktır. Görme engelli çocuklar için eğitim ortamları ve eğitim programları oluşturulacak. Proje kapsamında aynı zamanda yardımcı personele de eğitim verilecektir. Ayrıca öğrenci kayıtları alınacak ve eğitim faaliyetleri başlayacak. Eğitimin sonunda görme engelli çocuklara yönelik toplumsal farkındalık oluşturulacaktır.” dedi.

Projenin ortakları arasında Altı Nokta Körler Derneği ve Reberlik Araştırma Merkezi bulunmaktadır.

Projeden beklenen sonuçları da açıklayan Bayındır, bu sonuçları şu şekilde sıraladı:
- Görme engelli çocukların ailelerinin, bu konuda duyarlı hale getirilmesi.
- Ailelere okul öncesi eğitimin önemini kavratmak.
- Görme engellilere okul öncesi eğitim ortamı oluşturmak.
- Bireysel eğitim programları oluşturularak, eğitimin niteliğini arttırma.
- Nitelikli personel yetiştirme.
- Görme engellilere yönelik toplumsal farkındalık oluşturma.

Projenin bütçesi toplamda 76.643 Euro'dur diyen Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Abdullah Bayındır; “Bunun %80'i (61.500 Euro) sözleşme makamı tarafından yani Merkezi Finans İhale Birimi tarafından karşılanacaktır. Bu bütçe ile öncelikle görme engelli çocuklar için tam donanımlı 30 kişilik modern bir sınıf oluşturulacak. Eğitim süreci içerisinde gerekli olan bütün araç ve gereçler alınacak. Eğitici ve teknik kadronun harcamaları, sınıfta öğretmenlere yardımcı olacak personellerin eğitim faaliyetleri ve harcamaları karşılanacak. Bu bir yıllık eğitim süresi içerisinde yapılacak olan aile ziyaretleri masrafları, ailelere yönelik seminer faaliyetleri harcamaları, paylaşım günleri harcamaları, eğitimin tanıtımı için kullanılacak olan afiş, broşür vb. bütün harcamalar, projenin bütçesinden karşılanacaktır.” şeklinde bilgi verdi.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.03.2026
03:06
Bingöl arıcıları yeniden ‘Aba` dedi
Bingöl arıcıları yeniden 'Aba' dedi
Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'nde yapılan seçimde mevcut Başkan Ali Aba, rakiplerine büyük fark atarak yeniden başkan seçildi. Kongrede kısa süreli gerginlik yaşanırken, seçimler yoğun katılımla tamamlandı. Ali Aba; 'El birliğiyle Bingöl Balını hak ettiği noktaya taşımak için çabamız kesintisiz sürecektir' dedi.
24.03.2026
03:05
Altın düştü, Bingöl`de kuyumculara akın yaşandı!
Altın düştü, Bingöl'de kuyumculara akın yaşandı!
Bingöl'deki kuyumcular, uzun süredir ilke kez bu kadar yoğunluk yaşadı. Borcu olanlar ile 'yakında yükselir' umudu taşıyanlar kuyumculara akın etti! Kuyumcular ise 'keşke dükkânı hiç açmasaydık' diyerek hayıflandılar!
24.03.2026
03:04
Bingöl`de Bayram Denetimlerinde Milyonluk Ceza!
Bingöl'de Bayram Denetimlerinde Milyonluk Ceza!
Ramazan Bayramı süresince Bingöl'de polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı denetimlerde 8 binin üzerinde araç sorgulandı, yaklaşık 1,9 milyon TL ceza kesildi. Öte yandan 4 günde meydana gelen 32 kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı.
24.03.2026
03:03
12 Bingölspor Galibiyet Hasretine Son Vermek İstiyor
12 Bingölspor Galibiyet Hasretine Son Vermek İstiyor
Son haftalarda puan kayıpları yaşayan 12 Bingölspor, Çarşamba günü sahasında Kahramanmaraşspor'u ağırlayacak. Lider ekip, hem 3 puanı almayı hem de şampiyonluk yolunda avantajını korumayı hedefliyor.
24.03.2026
03:02
Bingöl`de Otomobil Ata Çarptı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Ata Çarptı: 4 Yaralı
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan ata çarpan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Kazada at telef oldu.
24.03.2026
03:01
‘Dur` İhtarına Uymadı, 450 Bin Lira Cezadan Kaçamadı
'Dur' İhtarına Uymadı, 450 Bin Lira Cezadan Kaçamadı
Elâzığ-Bingöl karayolunda polis uygulama noktasından kaçan alkollü ve ehliyetsiz tır sürücüsüne 450 bin lira ceza kesildi. Sürücü, kısa sürede yakalanarak cezai işlem uygulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın