KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Görme engelli çocuklar için okul öncesi eğitimi projesi

Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından; &';Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı” kapsamında &';Erken çocukluk eğitimi ile görme engellinin sosyal dez avantajlarının önlenmesi ” projesi ile görme engelli çocuklara okul öncesi eğitim verilmesi amaçlanmaktadır.

Görme engelli çocuklar için okul öncesi eğitimi projesi
27 ARALIK 2010 PAZARTESİ 08:44
0
8774
0
AA aa

Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcılarından Abdullah Bayındır, okul müdürünün önerisi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirildi. 22.12.2010 tarihinde Ankara'da, Merkezi Finans ve İhale Birimi'nde taraflar arasında sözleşme imzalandı. 

Hibe programı Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilmekte olup, Milli Eğitim Bakanlığı bu projenin yararlanıcıları arasında yer almaktadır.

Ankara'da proje hakkında bilgi veren Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Abullah Bayındır, projede hedef grubun 36-72 ay arası (3 ile 6 yaş arası) görme engelli çocuklar ve aileleri olduğunu belirtti. Bayındır; “İldeki bütün görme engelli okul öncesi dönem çocukları hedef kitleyi oluşturmaktadır. Proje ile erken çocukluk eğitiminde görme engelli olan çocukların gelişimlerinin ve sosyal uyumlarının desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç belirlenirken il genelinde devam eden uygulamalar incelenmiş ve en çok eksikliği hissedilen alan dikkate alınmıştır. Görme engelliler ile ilgili eğitim veren bir kurum ilimizde bulunmamaktadır.” şeklinde konuştu.

Projenin faaliyetleri konusunda da bilgi veren Abdullah Bayındır; “Proje 12 aylık bir süreyi kapsamaktadır. Proje ile görme engelli çocukların ailelerini destekleme çalışmaları yapılacaktır. Görme engelli çocuklar için eğitim ortamları ve eğitim programları oluşturulacak. Proje kapsamında aynı zamanda yardımcı personele de eğitim verilecektir. Ayrıca öğrenci kayıtları alınacak ve eğitim faaliyetleri başlayacak. Eğitimin sonunda görme engelli çocuklara yönelik toplumsal farkındalık oluşturulacaktır.” dedi.

Projenin ortakları arasında Altı Nokta Körler Derneği ve Reberlik Araştırma Merkezi bulunmaktadır.

Projeden beklenen sonuçları da açıklayan Bayındır, bu sonuçları şu şekilde sıraladı:
- Görme engelli çocukların ailelerinin, bu konuda duyarlı hale getirilmesi.
- Ailelere okul öncesi eğitimin önemini kavratmak.
- Görme engellilere okul öncesi eğitim ortamı oluşturmak.
- Bireysel eğitim programları oluşturularak, eğitimin niteliğini arttırma.
- Nitelikli personel yetiştirme.
- Görme engellilere yönelik toplumsal farkındalık oluşturma.

Projenin bütçesi toplamda 76.643 Euro'dur diyen Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Abdullah Bayındır; “Bunun %80'i (61.500 Euro) sözleşme makamı tarafından yani Merkezi Finans İhale Birimi tarafından karşılanacaktır. Bu bütçe ile öncelikle görme engelli çocuklar için tam donanımlı 30 kişilik modern bir sınıf oluşturulacak. Eğitim süreci içerisinde gerekli olan bütün araç ve gereçler alınacak. Eğitici ve teknik kadronun harcamaları, sınıfta öğretmenlere yardımcı olacak personellerin eğitim faaliyetleri ve harcamaları karşılanacak. Bu bir yıllık eğitim süresi içerisinde yapılacak olan aile ziyaretleri masrafları, ailelere yönelik seminer faaliyetleri harcamaları, paylaşım günleri harcamaları, eğitimin tanıtımı için kullanılacak olan afiş, broşür vb. bütün harcamalar, projenin bütçesinden karşılanacaktır.” şeklinde bilgi verdi.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın