KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Görme engelliler taleplerini iletti

6 Nokta Körler Derneği üyeleri, Bingöl İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Özçelik’i makamında ziyaret ederek, hastanelerde karşılaştıkları sorunlar ve taleplerini iletti.

Görme engelliler taleplerini iletti
13 ŞUBAT 2015 CUMA 06:33
0
1706
0
AA aa

6 Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahid Korkutata, beraberinde Mali Sekreter Mahmut Polat, EĞİTİM SEKRETERİ RAMAZAN AKÇANLI, YÖNETİM KURULU ÜYELERİ MEMET ERTOĞAN ve EMRE BOĞRAHAN ile birlikte Bingöl İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Dr. Şahabettin Özçelik'i makamında ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin yazılı basın açıklaması yapan Korkutata: “Engellilerin en çok sorun yaşadığı ve ihtiyacın en ciddi manada giderilmesi hususundaki ilk atamalara karşı ilk ziyaretimizi sağlık alanında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Daha önceki Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine yaptığımız ziyaretler esnasında bir dizi hizmet taleplerinde bulunmuştuk bu çalışmaların aksamadan devam etmesi ve yeni gelen genel sekreterimizi hem nezaket hem de hizmetimizin aksamaması için arayı sıcak tutarak ziyaret ettik sayın Dr. Şahabettin Özçelik hocamızın gösterdiği ilgi alaka ve samimi sıcak duruşu bizleri onure etmiştir” dedi.

Korkutata, ilettikleri talepleri ise şöyle sıraladı: “Tüm hastanelerde engelli ve yaşlı karşılama alanlarının kurulmalı. Engelli ve yaşlılar için numara alma alanı ve tahlil sonuç alma alanı8nın oluşturulması. Görme engellilere yönelik hastanelerde kabartma hastane planlamasının hastane girişlerinde bulunması. Engellilere yönelik hissedilebilir kabartma sarı bant uygulamasının bulunması. Engellilere yönelik engelli park alanlarının oluşturulması ve korunması. Engelli ve yaşlı bekleme ve oturma alanlarının sağlanması. Hasta hakları birimindeki engelli ve yaşlı sıkıntılarının en üst düzeyde göz önüne alınması ve çözüme. Engellilere yönelik MR tomografi ultrason kan vs tahlillerin öncelikli olarak çıkarılması bu sayede engellilerin hastanede bekleme sıkıntısının çözülmesi. Engelli ve yaşlılara yönelik özel oda haklarının korunması ve sağlanması. Engelliler için poliklinik numaratörlerinin okunaklı hale getirilmesi.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın