KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Görmez: ankara'ya oturmaya gelmedik

Bingöl’de din görevleriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Görmez: “Diyanet İşleri başkanlığının asıl hizmetlerini yürüten din gönüllüsü arkadaşlarımıza sözüm var benim. Mümkün olduğu kadar, Ankara’da oturmayacağım ve sizlerle beraber olacağım” dedi.

Görmez: ankara`ya oturmaya gelmedik
07 ARALIK 2014 PAZAR 21:45
0
1800
0
AA aa

Bingöl'deki temasları sürdüren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kentte görev yapan din görevleriyle bir araya geldi.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programa, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, İl Müftüsü Mecit Can ve din görevlileri katıldı.

“BİNGÖL'DE TARİH BOYUNCA İLİM TAHSİL EDİLDİ”

Burada yaptığı konuşmada, çocukluk yıllarından itibaren hafızası ve gönlünde Bingöl'ün ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Görmez, “Ulema Yurdu, Süleha Yurdu ve her köyünde tarih boyunca İslami ilimlerinin tahsil edildiği Bingöl'de sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Ankara'da oturmaya gelmediklerini belirten Görmez, “İllerde bu tür programlara gitmek için, daha göreve başladığım sene, size sözüm var, daha doğrusu Diyanet İşleri başkanlığının asıl hizmetlerini yürüten, din gönüllüsü arkadaşlarımıza sözüm var benim. Mümkün olduğu kadar, Ankara'da oturmayacağım ve sizlerle beraber olacağım” diye konuştu.

Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu vesileyle, ülkemizin bütün şehirlerini, nerdeyse 81 vilayetimizi tamamlamak üzereyim, bazı ilçeler dâhil. Fakat bu 4 sene içinde ve daha önce Başkan yardımcılığım döneminde Bingöl'de sizinle birlikte olmak mümkün olmamıştır. Bu vesileyle mahcubiyetimizi dile getirmek isterim. Bu rağmen 4 yıl sonra sizinle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Neden illere gidiyorum? Sadece Üniversite Camisini açmaya gelmedim. Başka vesilelerle geliyoruz. Ama asıl gaye, sizlerle birlikte olmaktır.”

“DİYANET İŞLERİNDE GÖREVLER İKİYE AYRILIR”

Bingöl'e sadece üniversite camisinin açılışını yapmak üzere gelmediğini belirten görmez, “Başka vesilelerle de geliyoruz. Ama asıl gaye, sizlerle birlikte olmaktır. Çünkü ben Diyanet İşleri Başkanlığımızın görevlerini ikiye ayırıyorum. Bir asli görevlerimiz var, bir de tali görevlerimiz var. Masa başındaki görevler tali görevlerdir, diyanette asıl görev mihrap görevleridir, diyanette asıl görev minber görevlerdir, diyanette asıl görev milletti irşat görevidir, diyanette asıl görev insanlara Kur'an-ı öğretme görevidir. Sizlerde bu görevleri yürütüyorsunuz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın