KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Görür'den Doğu Anadolu uyarısı!

'Doğu Anadolu'daki deprem oluşturma periyodu yaklaşmış olan faylarda erken harekete geçme olabilir' uyarısında bulunan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür; 'Çünkü Doğu Anadolu; Avrasya'yla Arap Yarımadası arasında sıkışıyor' dedi.

Görür`den Doğu Anadolu uyarısı!
28 AĞUSTOS 2023 PAZARTESİ 04:15
3
1990
1
AA aa

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 6 Şubat'taki depremler sonrası "Türkiye'deki deprem beklentim benim biraz daha değişti" diyen Görür, “Doğu Anadolu'daki deprem oluşturma periyodu yaklaşmış olan faylarda erken harekete geçme olabilir” uyarısında bulundu.

6 Şubat'taki depremler pek çok şeyi etkiledi

Gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube'daki programına konuk olan Prof. Dr. Görür, "Türkiye'deki deprem beklentim benim biraz daha değişti" dedi. 6 Şubat'taki depremlerin pek çok şeyi etkilendiğini belirten Görür, "Şimdi bu 6 Şubat'taki depremleri herhangi bir fayın levhanın deprem üretmesi gibi algılamamak lazım. Burada birbirine bağlı olan 3 levha ciddi hareket yaptı burada. En azından 7-7,5 metre hatta 10 metre. Bu levhaların bu kadar büyük boyutta hareket etmeleri onların yakın çevrelerindeki her şeyi etkiledi. Özellikle faylardaki stres alanını değiştirdi." diye konuştu.

Doğu Anadolu'ya dikkat çekti

Söz konusu Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgedeki illeri tek tek uyardıklarının altını çizen Görür, "Stres bir fayın kendi içindeki kayayı kırmak için ihtiyaç duyduğu kuvvettir. İşte bu levha hareketleri her fayın içine o kuvveti yükledi. Celal Şengör de aynı şeyi söyledi. Bu deprem olduktan sonra 7 Şubat'ta biz dedik ki Hatay'a dikkat edin, Adana havzasına dikkat edin. 15 gün sonra Hatay'da 6.3 oldu. Adana'da da bazı depremler oldu. Malatya'ya ve Elâzığ tarafına da dikkat edin dedik ama Elazığ'da ben büyük bir sorun görmüyorum. Malatya Doğanşehir fayına ise dikkat edin diye özellikle altını çizdim. Tunceli Ovacık fayına doğru da dikkat etmek gerekiyor." dedi.

"Hatta Adana'da, Kayseri'de, Sivas'ta ve Bingöl'de deprem olursa şaşırmam. Hatta Hakkâri ve Adıyaman arasında olursa da şaşırmam" dediğini aktaran Görür, Doğu Anadolu'ya dikkat çekti.

Görür "Yani şimdi Doğu Anadolu'daki deprem oluşturma periyodu yaklaşmış olan faylarda erken harekete geçme olabilir. Çünkü Doğu Anadolu; Avrasya'yla Arap Yarımadası arasında sıkışıyor."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103472)
29 Ağustos 2023 Salı 12:12
Deprem candan uzak olsun da. Bu kira artışı yapan insafı olmayanların evlerini vursun.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın